[Çözüldü] Windows'u Sıfırladıktan sonra etkilenenler?

Başlatan bourbaki, 09 Aralık 2015 - 15:46:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bourbaki

Wİndows'un yanına Ubuntu kuracağım ama bazen Windows'u sıfırlamam gerekiyor bu gibi durumlarda iki sürücüyü de sil seçeneğini kullanıyorum bu linux'u etkiler mi?

seron

Yardım edeceğim ama inanın anlamadım :-[
windows yanına linux kuracaksınız, buraya kadar tamam. windows'u sıfırlamak derken ne demek istediniz?
her iki sürücüyü de sil seçeneği ne? diskleri mi sileceksiniz? diskleri silerseniz windows da linux da silinir.

bourbaki

Sıfırlamaktan bahsettiğim fabrika ayarlarına döndürmek veya işletim sistemini yeniden yüklemesi sürücüleri sil derken de diskleri silden bahsediyordum çünkü bazen virüs giriyor ve her türlü bu yolu kullanmak zorunda kalıyorum.  Neyse cevabı almış oldum teşekkürler :)

seron

merhaba,
ben yıllardır windows kullanmama rağmen, sağlıklı bir işlem olmadığını düşündüğümden sıfırlama işlemine hiç başvurmadım. bu nedenle net bir bilgim yok; o yüzden sizi yanıltmak istemem. yalnız grub'u silme ihtimali yüksek. yani dual boot özelliği gider ve dahası linux bölümü silinebilir.

bourbaki

ekremsenturk

Sıfırlama yada fabrika ayarları dediğin, sistemi yeniden kurmak oluyor. Tabii bu durumda Ubuntu'yu da yine yeniden kurmak gerekecek.

bourbaki

-DıLgEş-

Eğer verilen bilgiler yeterliyse başlığı Çözüldü diye etiketleyebilirsin..
Aşkın; gözü kör, kulağı sağır, dili tutuk, aklı kıttır..! Hayır yani bu halde nasıl herkesi madara ediyor onu çözemedim..

heartsmagic

Ben yine de şu bilgileri vereyim:

1. Sadece Windows bölümünü silip, Ubuntu bölümüne dokunmazsan ardından da tekrar Windows kurarsan bizim tarafta yalnızca Grub silinir. Onun da kurulumu basittir, kısacası Ubuntu'nun yeniden kurulmasına gerek yoktur.
2. Ubuntu bölümünü silme veya Windows'u yeniden kurma olayı olmadıktan sonra Ubuntu'ya bir şey olmaz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.