Wine Foreks FXPlus ve Google Chrome sorunları

Başlatan aleks16, 17 Ekim 2015 - 17:16:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

aleks16

selam arkadaslar yenı bı abaslık ackmak ıstedıgımde hata ladıgım ıcın ve cok yeni oldugum için burdan yardım ıstemek zorunda kaldım bugun windows10 dan ubuntu ya gectım ve wine kurdum ardından http://www.foreks.com/yuklemeler/yuklemeler.jsp den foreksfxplus ındırdım ve wine ıle calıstırmak ıstegımde program kurulumu oldu  sonrasında program ıkonunu tıkladıgımda hıc bısey acılmıyo program yukelnenıp yok oluyor aynı sekılde getgnu adresınden google chrome kurdugumda ıkonu tıklıdagımda chromme görunmuyo sorunu nasıl tespıt edıp cözerim

betseg

Konuyu ayırıp daha iyi bir yere taşıdım. Ayrıca sorun hakkında bilgim yok, bilgisi olan arkadaşları bekleyelim :)

aleks16

plazma

Uç birimden çalıştırınca ne çıktı döndürüyor, uçbirim çıktısını bizimle paylaşırmısınız

Reverser

uç birim çıktısını buraya [1] içinde geçersen yardımcı olmaya çalışırız.
[1] kodetiketi

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

ekremsenturk

Windows simgeleri (.LNK uzantılı ikili dosyalar) Wine ile açılmıyor. Wine Programlar menüsünde uygulama yer alıyorsa, oradan denemelisin. Veya Wine dosya yöneticisi ile Wine dosya yapısına girerek, oradan başlatıcı dosyayı bulup, çift tıklayarak başlatabilirsin. Veya "Uçbirim"den
wineconsole cmd.exe
Komutu ile Wine komutsatırını başlatarak, oradan komut ile başlatabilirsin. Komutsatırından hata alırsan, buraya "Kod Ekle" satırı içinde (yukarıdaki komut'ta olduğu gibi) yapıştır ki. hata nedenini görebilelim.

aleks16

arkadaslar aslında problem foreksfx plus google chrome la sınırlı değil sistem gözlemcisini acmayı dendğimde bile acamıyorum

plazma

14.10 mu kullanıyorsunuz hangi süeüm var sizde ?

aleks16

15,04

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Ekim 2015 - 16:18:33

kimse çözüm üretemiyor sanırım

heartsmagic

Çözüm üretmek için hatayı görmemiz veya bilmemiz lazım. Örneğin Sistem Gözlemcisi'ni nereden ve nasıl açmaya çalışıyorsun? Açtığında hata mı alıyorsun yoksa bir şey mi olmuyor? Sorunlarını ne kadar açık anlatırsan o kadar çabuk yardım alırsın. Chrome'u Getgnu'dan yüklemezsin, oradaki anlatımla yüklemişsindir. 

google-chrome
dediğinde uçbirimde ne oluyor?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

aleks16

sorun chrome la sınırlı deyıldı fırefox sıstem goslemcısı acılmıyanlardan bir kacı  kurulum sırasında
bios acılmadı daha oncekı kurulumlardan cok farklı bır kurulum oldu sımdı de bıos hıc acılmıyor servıs anakart degısmelı dedı servıs dısında tamır ettırdım laptopu windows 7 var bıos acılmadıgından nasıl ubuntu kurabılecegımı bılmıyorum

heartsmagic

Sınırlı olsun veya olmasın, sorun olan bir şeyin ne sorunu olduğunu anlamak için irdelememiz gerekiyor. İstediğimiz çıktıları vermedikten sonra da bunu yapamayız.

Şu durumda, tekrar kuruluma odaklanacaksın sen. BIOS açılmıyordan kastın nedir?

aleks16

bios menüsünü göremıyorum samsung da genel bi problem oldugunu soyledi teknık servıs yetkılısı bios meneusunu acmak ıstedıgımde pc sıyah ekranda takılı kalıyor windows7 de dogru kapatılmadıgında alt ok tusuna basıp enter yapıp öyle açıyorum

heartsmagic

Genel sorun mu? Neymiş o genel sorun merak ettim zira ben de bir Samsung kullanıcısıyım ve öyle bir sorunum yok. Hangi modellerde oluyormuş, sebebi neymiş, madem garantisi var bu zıkkımın neden düzeltemiyorlarmış gibi sorular geliyor akla.

aleks16

bılgısayara ılk bakan yer samsungda genel bı problem oldugunu bıosun yenıden yazılması gerektıgını ssamsung servısı anakartı degıstırmek gerektıgını kı (samsung servısınden aldıgımda pc hıc acılmıyodu) ıkıncı arkadas vasıtasıyla gıttıgım tamırcı den aynen soyle de dedı bı samsungda bı desonyde oluyo bu problem cok gelıp gıden oluyormus onlara sız sanslısınız

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Ekim 2015 - 15:33:46

bıosu açılmayan artı fızıkı tusla kapatıldıgında tekrar acmak ıcın altok enter yapmak zorunda kaldım laptopuma yenıden ubuntu kurup kullanmam için yardımcı olabılrmısınız

heartsmagic

Bu "alt ok" dediğimiz şey nereyi açıyor?

aleks16

Windows u normal başlat yada güvenli modda başlat olabilir o sırada görüntü gelmiyor ben hala Ubuntu'ya geçemedik için yardım bekliyorum

heartsmagic

Windows'u başlatma ile bir ilgisi yok haliyle Ubuntu tarafının. Bir şekilde BIOS tarafına veya en azından makine başlangıcının ayarlanacağı aygıtlar bölümüne gelebilmen lazım. F2 veya F10 iş görmüyor mu?

Eğer buralara ulaşamazsan bizlerin yapabileceği fazlaca bir şey yok ne yazık ki.

aleks16

heartsmagic

Bir şekilde o kısma ulaşman lazım, herhangi bir aygıttan önyükleme yaptıramadıktan sonra hiçbir sistemi kuramazsın yoksa o makineye.

aleks16

ssd mı baska bır *dizüstü bilgisayarıma baglayıp kurulum sırasında guncellemelerı ındırmedn kurulum yaptım suan ubuntu kurulu hız konusunda super fakat fırefox da tıkılıp kllmıs gıbı hıssedıyorum bir cok uygulama  çalısmıyor sıstemde desıklık yapamıyorum

heartsmagic

Bu konudaki sorunu farklı bir şekilde hallettiğin için başlığımızı kapatalım. Diğer sorunların için yeni başlıklar kullanabilirsin.