Boot Error Sorunu.

Başlatan maydin95, 13 Kasım 2015 - 04:10:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

maydin95

MSI Z97 PcMate bir anakartım var ve sistemde sadece SSD var. Daha önce de işletim sistemi kurmadım yeni topladım zaten.

Xubuntu ve Ubuntuyu Startup Disk Creator ile eşantiyon bi USB belleğe yazdım. Boot ederken UEFI li ve UEFI siz seçenekleri seçtiğimde sadece Boot Error yazıyor. İnternette aradım da sorun acaba belleğin kendisinden mi kaynaklanıyor yoksa anakarttan mı tam çözemedim.

İnternette bulduklarım:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1949602
http://askubuntu.com/questions/167267/getting-boot-error-when-trying-to-boot-from-usb
Din; ilimle birleşirse nefaset, cehaletle birleşirse rezalet, siyasetle birleşirse de felaket olur.

heartsmagic

Bellekten yana kullanıyorum oyumu. Mümkünse farklı bir bellek ile dene.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

maydin95

Alıntı yapılan: heartsmagicBellekten yana kullanıyorum oyumu. Mümkünse farklı bir bellek ile dene.
Başka bir Philips bellek aldım. Bu sefer de Bios görmüyor belleği :/
Din; ilimle birleşirse nefaset, cehaletle birleşirse rezalet, siyasetle birleşirse de felaket olur.

Linux

Farklı bir kalıp yazdırma programı da denenebilir.

maydin95

Alıntı yapılan: LinuxFarklı bir kalıp yazdırma programı da denenebilir.
Rufus, Unetbootin ve Startup ile farklı seçeneklerde deneme yaptım. Xubuntu ve Ubuntuyu denedim sonuç değişmedi.

Philips ile boot aygıtını seçerken o flash gelmiyor ancak biosta takılı aygıtlarda oraya bir şeyin takılı olduğunu görebiliyorum.

ceyhun123

O sorun bana kalırsa sistemde kurulu olan yada olmayan driverlerle alakalı.Sana tavsiyem direk Cd yada dvd kalıp olarak hazırlayıp öyle denemen. %90 ihtimalle çözülecektir.
Herşeyden şüphe edenler, hiçbirşeyden şüphe etmeyenlerden daha az aptal değildir.

maydin95

Alıntı yapılan: ceyhun123O sorun bana kalırsa sistemde kurulu olan yada olmayan driverlerle alakalı.Sana tavsiyem direk Cd yada dvd kalıp olarak hazırlayıp öyle denemen. %90 ihtimalle çözülecektir.
DVD okuyucu almadım gerek diye.

Problem flashlardan kaynaklanıyormuş. Başka birinden eski klasik Kingston flash aldım ve onda denedim çalıştı. Ancak yeni aldığım Philips ile çalışmıyor ki laptopumda da denedim çalışmadı.

Sorun flashla alakalı olduğuna göre herhalde o sorunun yeri burası değil. Yine de çözmek isterdim ama.

Çözüldü ibaresini eğer gerekirse yöneticiler koyabilir ben böyle bırakıyorum. Pek emin olamadım açıkçası.

heartsmagic

Dosya sistemlerini aynı yaptın sanırım tüm belleklerde değil mi?

maydin95

Alıntı yapılan: heartsmagicDosya sistemlerini aynı yaptın sanırım tüm belleklerde değil mi?
NTFS ve FAT32 lerin hepsini denedim çalışmayanlarda. Klasik kingston ile default ayarlarda ilk denememde direk çalıştı.

heartsmagic

İlginçmiş cidden. Neyse, çözdüğüne sevindim. Etiketlemeden kapatalım başlığımızı o hâlde.