NASIL-Redhat Üzerine moodle Kurulumu için yardım

Başlatan pwl, 11 Kasım 2015 - 20:28:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

pwl

Merhaba,

RedHat üzerine moodle kurmak istiyorum. Kullandığım dağıtım redhat6.5 x64.

moodle kurulum öncesi xampp for linux kurulumu yaptım. xampp içerisinde moodle kurulumu için gerekli olan apache server ve phpmyadmin, MySQL, php kurulu geliyor bildiğim kadarıyla.

moodle'u da indirdim, bunu www altına ya da htdocs altına atıp hostname IP'sini yazdıktan sonra kurulum ekranı gelicek diye tahmin ediyorum, ancak dosya içerisini editleyemiyorum. chmod ile 777 yetkisi mi vermem mi gerekiyor ?

Konu hakkında yardımcı olabilir misiniz ? Teşekkürler.

[root@localhost ~]# uname -a
Linux localhost.localdomain 2.6.32-431.el6.x86_64 #1 SMP Sun Nov 10 22:19:54 EST 2013 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

[eklenti yönetici tarafından silindi]

if

ls -l /nerede/moodle/dizini
grep www /etc/password

çıktısına bakalım.

Apache "DocumentRoot" nereyi gösteriyor?

pwl

moodle'ı indirdim zip'li paketi açtım ama htdocs'un içerisine kopyalayamıyorum. kopyalasaydım dediğinizi yapıp bakardık üstad.

apache kurulumu onada emin değilim.

if

XAMPP'ın A'sı Apache için değil mi. Burda[1] Redhat 8 ve sonrasına kurulum anlatılmış. Redhat 6.5 üzerinde çalışır mı çalışmaz mı bakmadım, siz bakarsınız. Anlatımdaki bazı adımları Xampp'a uyacak şekilde uyarlamanız gerekebilir. Ona bakayım dedim de belgelendirmesini bulamadım bu şeyin. Bana göre Xampp işi kolaylaştırmaktan ziyade zorlaştırıyor.

[1] https://docs.moodle.org/29/en/RedHat_Linux_installation

pwl

Merhaba if,

bende xampp'ın A'sı apache diye biliyorum. bu kısım epey meşekkatli. daha kolay bir yolu olmalı diye düşünüyorum.

şöyle ki windows7 bir makineye xampp kurup sonrasında moodle'ı direk htdocs'a atınca kurulum işlemlerine başayabiliyorum.

ama redhat'te htdocs içerisine moodle klasörünü kopyalama yetkim yok. bunu çözersem en azından windowstaki gibi hemen yükleme ekranı gelicek mi bunu görmüş olacağım.

bu konuda yardımcı olabilir misiniz ?

heartsmagic

htdocs gibi genel dizinlere normal kullanıcının yazma yetkisi yoktur zaten. Eğer uçbirimden çalışacaksan basit bir şekilde root kullanıcısına geçmen lazım:

sudo -i

Ardından kopyalama, düzenleme gibi işlemleri yapabilirsin:

mv moodle_dizini /falanca/dizin/htdocs
nano /falanca/dizin/htdocs/moodle_dizini/falanca_dosya

gibi. Yok ben arayüz istiyorum diyorsan:

sudo -H nautilus

ile dosya yöneticisini açıp istediğini yapabilirsin. Unutmadan, bazı dosya ve dizinlerde izin meseleleri gerekebilir. Bu gibi durumlar için chmod, chown kullanman gerekecektir. Dikkatlice bu işlemleri gerektiği şekilde yapabilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.