[Çözüldü] Ubuntu İnatla Yüklenmiyor

Başlatan moncall, 16 Kasım 2015 - 01:23:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

moncall

Herkese Merhaba,

3. seferdir ubuntuyu kurmaya çalışıyorum fakat 3 keredir aynı soruna takıldım kaldım,

ubuntuyu usbden kuruyorum, kuruluyor gösteriyor buraya kadar çok güzel fakat,

-Ne açılışta hangi işletim sistemini(w10 un yanına kurdum) diye soruyor (biostan ubuntu yada windowsu oncelık atayıp anca açabiliyorum(usb takılı degilkende))
-Ne windows "mcconfig" yazınca iştetim sistemi olarak ubuntuyu görüyor,
-Ne windowsta "bilgisayarımda" ubuntuyu kurduğum sürücü görünüyor (sadece c ve d görünüyor)
-Hemde "windows aygıt yöneticisinde ubuntuyu kurduğum yer disk olarak gözükmemekle birlikte %100 boş görünüyor)

Disk olarak gözükmemesinin sebebi, boş alan ayırıp oraya kurulum yapmış olmam olabilir fakat 3. denememde böyle yaptım ilk 2 denememde sürücü ayarlayıp oraya yüklemiştim.

Daha önceki 2 denememde de aynı sorunla karşılaştım, 2 3 gün ubuntuyu bıosta oncelık atayarak kullanabildim fakat 2 3 gün sonra kendi kendine "grup komut sayfası (siyah ektanda)" açılmaya başladı ubuntuya girince ve girmemeye başladı.

Bu arada şuan biosta 2 tane ubuntu var gibi görünüyor, bootta 2 seçenekteded ubuntu var. (Bu arada yüklemeye çalıştığım version 15.10)

Ne yapmalıyım, çok uzun sürdü artık bu ubuntu macerası?

plazma

Uefi varmı sistemde , varsa vikimizden uefi başlığına bakın.

ata1

neynefes

Alıntı Yap-Ne açılışta hangi işletim sistemini(w10 un yanına kurdum) diye soruyor (biostan ubuntu yada windowsu oncelık atayıp anca açabiliyorum(usb takılı degilkende))
Boot-Repair ile grub onarımı yaptınız mı?

Alıntı Yap-Ne windows "mcconfig" yazınca iştetim sistemi olarak ubuntuyu görüyor,
Kendinden başkasını umursamıyor sıkıntı değil görüp görmemesi

Alıntı Yap-Ne windowsta "bilgisayarımda" ubuntuyu kurduğum sürücü görünüyor (sadece c ve d görünüyor)
Windows ntfs dosya formatını tanır. Ubuntu'da ext4 dosya sistemi kullanılıyor yani Windows üzerinden Ubuntu'yu göremezsiniz ama Ubuntu üzerinden Windows'u görürsünüz.

Alıntı Yap-Hemde "windows aygıt yöneticisinde ubuntuyu kurduğum yer disk olarak gözükmemekle birlikte %100 boş görünüyor)
Bu da sıkıntı değil.

Öncelikle Ubuntu kurulumunu doğru yaptığınızı varsayarak Boot-Repair başlığını inceleyin.
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Boot-Repair

moncall

Alıntı yapılan: neynefes - 16 Kasım 2015 - 02:37:53
Alıntı Yap-Ne açılışta hangi işletim sistemini(w10 un yanına kurdum) diye soruyor (biostan ubuntu yada windowsu oncelık atayıp anca açabiliyorum(usb takılı degilkende))
Boot-Repair ile grub onarımı yaptınız mı?

Alıntı Yap-Ne windows "mcconfig" yazınca iştetim sistemi olarak ubuntuyu görüyor,
Kendinden başkasını umursamıyor sıkıntı değil görüp görmemesi

Alıntı Yap-Ne windowsta "bilgisayarımda" ubuntuyu kurduğum sürücü görünüyor (sadece c ve d görünüyor)
Windows ntfs dosya formatını tanır. Ubuntu'da ext4 dosya sistemi kullanılıyor yani Windows üzerinden Ubuntu'yu göremezsiniz ama Ubuntu üzerinden Windows'u görürsünüz.

Alıntı Yap-Hemde "windows aygıt yöneticisinde ubuntuyu kurduğum yer disk olarak gözükmemekle birlikte %100 boş görünüyor)
Bu da sıkıntı değil.

Öncelikle Ubuntu kurulumunu doğru yaptığınızı varsayarak Boot-Repair başlığını inceleyin.
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Boot-Repair

Açtım, 4-5 kere okudum fakat, boot repairi nasıl kuracağımı anlayamadım. Şuan kurmuş olduğum ubuntunun içerisine girebiliyorum, konsola, verdiğiniz sitedeki kodları yazmayı denedim fakat o komutlar bulunamadı hatası veriyor.

heartsmagic

Boot-Repair maddesini dikkatlice okumalısın. Orada kurmuş olduğun Ubuntu'da bir şey yapmanı istemiyor senden dikkat edersen.
Ayrıca, bir şey yapmaya çalışırken hata aldığında o hatayı buraya aktarmalısın ki yorum yapabilelim. Aksi takdirde hatanın ne olduğunu nereden bilebiliriz?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

moncall

Alıntı yapılan: heartsmagic - 16 Kasım 2015 - 14:04:12
Boot-Repair maddesini dikkatlice okumalısın. Orada kurmuş olduğun Ubuntu'da bir şey yapmanı istemiyor senden dikkat edersen.
Ayrıca, bir şey yapmaya çalışırken hata aldığında o hatayı buraya aktarmalısın ki yorum yapabilelim. Aksi takdirde hatanın ne olduğunu nereden bilebiliriz?

Başarabildim sonunda,

http://paste.ubuntu.com/13298325/

bu urlyi verdi.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

heartsmagic

Başarılı demiş, sistemi yeniden başlatıp denedin mi?

moncall

Alıntı yapılan: heartsmagic - 16 Kasım 2015 - 14:54:55
Başarılı demiş, sistemi yeniden başlatıp denedin mi?

Oldu, açılışta şu ekran çıkıyor, herhangi sorun yok değil mi? (Resim 1)

Grup sırasını değiştirmek, windowsu 1. yapmak istedim,

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Grub_a%C3%A7%C4%B1l%C4%B1%C5%9F_men%C3%BCs%C3%BC_se%C3%A7eneklerini_de%C4%9Fi%C5%9Ftirmek

bu linkin yardımcı olabileceğini düşündüm, 2. yöntemi uyguladım fakat değişen bir şey olmadı.

3. sorum ise, bilgisayar biraz yavaşlaştı, özellikle w10 geç açılıyor, sorun mudur bu?

4. sorunum, try ubuntuda gördüğüm, linux diskimi, kurduğum ubuntuda göremiyorum, sadece c ve d var. (Resim 2)

heartsmagic

Grub için Grub Customizer'ı bir dene.
Windows 10 neden yavaşlamıştır bilemiyorum. Fakat açılış artık Grub üzerinden oluyor, bu kesin.
Disk meselesinde ise esasında ek bir disk görmem gerekmiyor, kullandığın sistem bizatihi o sistemin kendisi. Canlı CD ile açtığında görmen olağan bir durum tabi.

moncall

Alıntı yapılan: heartsmagic - 16 Kasım 2015 - 16:12:53
Grub için Grub Customizer'ı bir dene.
Windows 10 neden yavaşlamıştır bilemiyorum. Fakat açılış artık Grub üzerinden oluyor, bu kesin.
Disk meselesinde ise esasında ek bir disk görmem gerekmiyor, kullandığın sistem bizatihi o sistemin kendisi. Canlı CD ile açtığında görmen olağan bir durum tabi.

Malesef, bu yöntemde işe yaramadı. Konsolda 2 kere denedim, 2. deneyişimin ekran görüntüsü bunlar, arama yerine "Grub Customizer" yazınca hiçbir şey, "grub" yazınca "grub on" applicationu çıkıyor sadece.

ata1

oturumu kapatıp açın yeniden aramayı deneyin

moncall

Alıntı yapılan: eral - 16 Kasım 2015 - 17:33:26
oturumu kapatıp açın yeniden aramayı deneyin

Tamamdır, hallettim, çok teşekkür ederim ilgilenen herkese,

ata1

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31789.0

diğer sorunlarınız için başlık açınız mağlüm forum düzeni açısından bir başlık altında bir sorunun çözümüne ulaşılıyor .
ayrıca yeni kurulan sistemlerde güncellemeler kontrol edilip güncellme varsa yapılıp sitem 2 defa yeniden başlatmayı öneririz