[Çözüldü] linux da sildiklerimiz kalıcı mı siliniyor

Başlatan blaxsES, 31 Ekim 2015 - 20:19:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

blaxsES

arkadaşlar bir yazı okumuştum sizce dogru mu ??
windows ta sildiklerimiz aslında silinmiyormuş şayet dogru ise linux da durum nasıl ?
yorumlarınızı bekliyorum

neynefes

Gerçekten neden anlaşamadığımızı merak ediyorum. Forumda Nasıl başlıkları ve Çözüldü etiketinden başka etiket kullanmıyoruz. Başlığı düzenleyin ve bundan sonra da dikkat edin.

blaxsES

ilk defa forum kullanıyorum bayıldım ama sorun şu :forum sitelerinde kurallar olduğunu bilmiyorum bu arada madem kurallarınız var ben niye öyle bir sayfa göremedim

cokomoko

''Eğer 386BSD ben Linux'a başladığımda var olsaydı, Linux büyük bir olasılıkla olmazdı."
........................Linus Torvalds..........................
İnsanın aradığı sadece huzur ve mutluluktur, 1 numara olmak yalnız kalmak demektir ve 1 numara kalmak için birçok şeyi feda etmek zorunda kalırsın...

betseg

Teoride her dosya sistemi geri getirilebilir.

ata1

bu biraz da silme durumuyla ilgili olabilir . yine de programlarla silinen dosyalar kurtarılabilir

fsutil

tlg

Sorduğunuz soru derinlere indikçe inebilir. Kısaca özetlemek gerekirse, bilgisayarınızda bir veri sildiğiniz zaman işletim sisteminiz(hangisi olursa olsun) aslında o dosyayı silmez sadece bağlantısını keser. Daha sonra, üstüne tekrar bir veri yazılırsa ancak o zaman silinmiş olur. Dosya kurtarma araçlarının temel mantığı da budur aslında, verinizin üzerine yeni bir veri yazılmadan kurtarmaktır.

Kısaca olay budur, ayrıntılı bilgi için internette bir sürü bilgi bulabilirsiniz.

betseg

Linux'ta shred adında bir komut satırı programı var, belirli bir dosyanın üstüne rastgele bitler yazıp silmeye yarıyor. Ama teoride elektron mikroskobuyla eski veri kurtarılabilir, hatta küçük ölçekte yapanlar var.

blaxsES