[Çözüldü] Unity Shell Üzerinde Simgeleri Elle Değiştirme

Başlatan Night Glam Flow, 30 Ekim 2015 - 02:42:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Night Glam Flow

Öncelikle shell için kabuk kelimesini mi kullanıyoruz?

Derdimi anlatayım :)

Asıl amaç unity shell üzerindeki uygulamaların simgelerini değiştirmek idi. Fakat ufak bir araştırmam sonucu unity shell, seçke menüsü yani anlayacağınız bir uygulamanın her yerdeki simgelerini değiştirebileceğimi öğrendim.

Bu işlemi aşağıdaki kodlar ile yapıyorum:

cd /usr/share/applications

Bu klasördeki .desktop dosyaları gedit ile düzenleyerek simgeleri değiştirebileceğimi öğrendim.

Mesela Firefox için:

sudo -H gedit firefox.desktop

Şöyle bir ekran açılıyor ve icon=(Buraya kendi istediğim png resminin yolunu yazıyorum) satırını güncelleyerek kaydedip kapatıyorum.

İşler yolunda gidiyor fakar sorunum şu:

1- Terminalden dosya isimlerini bulamıyorum.

Mesela openoffice writer için

Yani şu resimde görünen writer dosyasını açmam için terminale ne yazmam gerekiyor? Bu dosyanın ismi ne?

Ayrıca nautilustan 3 tane var (aşağıdaki resimde görüldüğü gibi) ve ben sadece 1 tanesinin simgesini değiştirebildim.

Ben bu klasöre direk ulaşabiliyorum. Acaba bu klasörde yönetici olarak sağ tuş tıklayarak bu dosyaları gedit ile açma şnasım yok mu?

Yardımcı olursanız çok sevinirim :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Ekim 2015 - 03:01:57

Hehe :) Çözdüm :) (Başka bir konuda istediğim yardımdan çözdüm)

sudo -H nautilus /usr/share/applications

Yukarıda kod ile direk klasöre yönetici olarak gitmiş oluyorsunuz. Sonra istediğiniz uygulamayı sağ tık > özelliklere gidiyorsunuz. Orada uygulamanın simgesi görünüyor. Onu tıklayıp açılan pencerede istediğiniz png resmini seçerseniz otomatik oluyor :)

Yardım isterken tutorial'da çığır açtım :)

neynefes

Nasıl belgesine mi çevirsek :)

Geri bildirim için teşekkür ederiz.

heartsmagic

Ufak iki dokunuş yaptım anlatımda. sudo ve görsel uygulamalar kullanılırken -H parametresi kullanılmazsa bazı sorunlar yaşanabilir.
Bu arada, uçbirim kullanmak insana hız kazandırabilir :)

cd /usr/share/applications
ls -l
sudo vim (veya tercihe göre nano) falanca.desktop

Hmm, simge yolu şuymuş, kendimizinkiyle değiştirelim. Kaydet, kapat: shift+zz (veya :wq, nano ise ctrl+x)

Son olarak, sorununu çözüp geri bildirim yaptığın için eline sağlık.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.