Guitarix kurulumunu yapamıyorum

Başlatan firewind, 26 Ekim 2015 - 20:17:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

firewind

Merhaba arkadaşlar.
Ubuntu'da henüz yeniyim. Guitarix programını indirmek istedim fakat sitesinde bazı dosyaları kendim indirmem gerektiği yazıyor. Bir kısmını indirdim fakat GTK+ dosyasını indirirken labirentin içinden çıkamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

betseg

sudo apt-get install guitarix
ile programın hazır derlenmiş halini depolardan kurabilirsiniz.

Ayrıca konuyu daha uygun bir yere taşıdım. "[Nasıl] Anlatımları" bölümü, adı üzerinde bilgi verici anlatımların yapıldığı bir bölüm.

firewind

Peki bu kodu nereye yazacağım?

betseg

ctrl+alt+t ile açılan pencereye veya sol üst butona basıp "uçbirim" yazdığınızda çıkan pencereye.

natgho

Bu arada tux diye de bi yazılım var, gitar tabları için harika, depoda mevcut, ubuntu centerdan aratırsanız bulursunuz, tavsiye ederim .
Hayır ben Windows Düşmanı Değilim,Bu Yüzden Linux Kullanmıyorum, Ben Sadece Benim Donanımımda At Koşturacaksa Bir Yazılım, her Adımını Bilme Sorumluluğunu Hisseden Bir Teknologtan Fazlası olmadığım İçin Linux Kullanıcısıyım.

firewind

Uçbirime 'sudo' kodlarını yazdığımda hesap şifremi istiyor, fakat giremiyorum. Enter'a bastığımda bir alt satıra iniyor, o zaman yazabiliyorum fakat işleme almıyor, 'üzgünüm, yeniden deneyin' yazıyor.

betseg

Güvenlik amacıyla girerken ne girdiğiniz görünmez. Düzgün bir şekilde girin şifrenizi, sonra enter'a basın.

firewind

Bu şekilde bir hata verdi.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

betseg

Başka bir uçbirimde veya Ubuntu Yazılım Merkezi'nde yükleme/kaldırma/güncelleme yapılıyor mu?

neynefes

@firewind, öncelikle acemiler için ilk durak başlığını okumanızı tavsiye ederim. Bu sorduklarınız temel şeylerdir. Öncelikle orayı okumanız birçok şeyin oturmasına yardımcı olacaktır. Yine takıldığınız yerde elbette elimizden geldiğince yardımcı oluruz.