Ubuntu Donma Problemi

Başlatan maviuan, 20 Ekim 2015 - 23:45:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

maviuan

Alıntı yapılan: heartsmagic - 23 Ekim 2015 - 01:12:58
Öncelikle bu hatalar elbette normal değil. Çoğumuzda böyle sorunlar yok, fakat arada sorunların yaşandığı da bir gerçek.
Chrome haricinde farklı bir tarayıcı ile gözlemleyebilir misin bir süre?
Bir de, donma anı Flash ağırlıklı veya video içeren siteler açıkken mi oluyor?

Hepsini hatırlayamasam da dünkü donma şu şekilde oldu. Chrome açıktı ve terminal açmam gerekti. Terminali de  açıp bir şeyler yazdım daha sonra terminal işlemleri yaparken donma sorunu yaşadım. 10 dakika sonra donma bir anda düzeldi.

Chrome harici bir tarayıcı deneyip gözlemleri yazacağım. İlginiz için teşekkür ederim.

MuhbirKedi

@heartsmagic  Bende de ani donmalar oluyor. Ayrıca internetimde bazen pat diye kopmalar oluyor. 30 sn sonra geri geliyor. Ama benim sorunum Nvidia Geforce 840m model ekran kartı kullandığım için oluyor. İntel ekran kartını kullanınca donma vs. sorunlarla karşılaşmıyorum. Nvidi'ya rapor edeceğim. ctrl+alt+f1 yapıp sonra ctrl+alt+f7 yapınca düzeliyor. Mesela No More Room in Hell adlı oyunu oynamaktayım. Oyunu 1-2 saat oynadıktan sonra oyun içindeki bazı pencere duvar vs. gökkuşağı rengine dönüşüyor. Acaba ekran kartımdan mıdır yoksa oyundan mı? Ve de çok nadir ekran kartım 85 dereceyi görüyor. İnternet sorunum için ayrı konu açacağım.
Önemli olan para değil, para ile ne yaptığındır, en iyi zenginlik ise gönül zenginliğidir. ;)

heartsmagic

@maviuan, bir süre de Chrome olmadan dene bakalım.

@MuhbirKedi, sorun kartında, sürücüde olabilir elbette. Sorun olmaz demiyorum, tekrar söyleyeyim beni yanlış anlamamışsındır umarım. Sadece bu sorunlar genel değil diyorum. Sendeki sorunları da konuşabilmemiz için bence yeni bir başlık açarak grafik kartı için olan çıktıları oraya aktar. Nvidia'yı nasıl kullandığını falan bilmemiz lazım, Bumblebee mi Prime mı gibi.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.