windows ubuntu birlikteligin verdigi hdd sorunu :)

Başlatan hakantrg, 18 Ekim 2015 - 15:12:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hakantrg

merhaba herkese.
win 7 nin yanına ubuntu kurmuştum sıkıtısız şekilde ubuntudan windows kurulu oldugu C (windowstaki) bölüme geçiş yapabiliyordum.
Fakat geçenlerde win 7 yi 10 yükseltim ozamandan beri o bölüme giremiyorum.

verdigi hata
Error mounting /dev/sda2 at /media/hakan/20EAFDE7EAFDB8DC: Command-line `mount -t "ntfs" -o "uhelper=udisks2,nodev,nosuid,uid=1000,gid=1000" "/dev/sda2" "/media/hakan/20EAFDE7EAFDB8DC"' exited with non-zero exit status 14: The disk contains an unclean file system (0, 0).
Metadata kept in Windows cache, refused to mount.
Failed to mount '/dev/sda2': Operation not permitted
The NTFS partition is in an unsafe state. Please resume and shutdown
Windows fully (no hibernation or fast restarting), or mount the volume
read-only with the 'ro' mount option.

bu ne olaki arkadaşlar .

biraz daha detay verirsem windows olarak düşünürsek  c bölümünde windows  d bölümünde ubuntu kullanıyorum...
ha bide  ubuntunun kurulu oldugu d bölümüde aynı hatayı veriyor....

MuhbirKedi

Ben de hem Windows hem de Ubuntu kullanıyorum. Bende de böyle bir hata çıkıyordu. Fakat bu hata ara sıra gözüküyor. Benim tespitim ise Windows'u tamamen kapatıp öyle Ubuntu'yu açmandır. Ayrıca Windows 8.1 yada Windows 7 kullan, Windows 10'u önermiyorum. Ayrıca diğer işletim sisteminden diğer işletim sistemine geçiş yaptıktan sonra saat sorunuyla karşılaşıyor musun?
Önemli olan para değil, para ile ne yaptığındır, en iyi zenginlik ise gönül zenginliğidir. ;)

hakantrg

aynen dedigin gibi şimdi giiriş yapabiliyorum gidip geliyo herhal.
fakat bi çözümü varsa biri bi el atsa çok iyi olur.
bende de saat problemi var.Sen dedikten sonra farkettim. Windowsta war.

MuhbirKedi

sudo hwclock --localtime --hctosys
Terminalden bir bunu dene.
Sonra;
gksu gedit /etc/default/rcS
UTC=yes yazan kısmı UTC=no şeklinde değiştiriniz.

Windows'ta iken internetten saati otomatik güncellemeyi aç güncelle. Daha sonra onu kapat.
Bende sorun bu şekilde çözülmüştü.
Önemli olan para değil, para ile ne yaptığındır, en iyi zenginlik ise gönül zenginliğidir. ;)