Dhcp Server

Başlatan midas, 02 Ekim 2015 - 10:52:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

midas

ubuntu üzerinde dhcp serverim kurulu bazı iplerimi asagıdaki gibi statik ip verdim
yapmak istedigim bazı iplerimi farklı bir sunucuya yonlendirme yapmak istiyorum nasıl yapabilirim
host terminal1 {
hardware ethernet 00:00:00:00:00:00;  #Bilgi_İslem
fixed-address 192.168.1.1;
}

if

@midas, konuyu bilmesem de yardımcı olmak için biraz araştırma yaptım fakat sorunuz detaylandırılmadığı için uygun bir cevap bulamadım. Farklı sunucuya yönlendirmeden kastınız nedir? Bir sunucu adresine mi yoksa farklı bir dhcp sunucusuna mı yoksa bir alt ağa mı? Hangi dhcp uygulamasını kullanıyorsunuz? dncmasq? ISC dhcp?

midas

baska bir linux server a yonlendirmek isityorum örnegin
normalde linux serverım ipsi 192.168.2.20 olarak varsayılan ag gecidini alıyor ben statik olarak verdigim bazı makinaları 192.168.2.22 ye yonlendirmek istiyorum

earas

Alıntı yapılan: midas - 03 Ekim 2015 - 20:21:16
baska bir linux server a yonlendirmek isityorum örnegin
normalde linux serverım ipsi 192.168.2.20 olarak varsayılan ag gecidini alıyor ben statik olarak verdigim bazı makinaları 192.168.2.22 ye yonlendirmek istiyorum
Şimdi olayın linux tarafından önce network tarafında bir adını koyalım. DHCP üzerinden network bilgisini alan makinalar gateway olarak 192.168.2.20'yi alıyor ve oradan dışarı çıkıyorlar. Sen bazı makinalara static olarak 192.168.2.22 gatewayini vererek dışarı çıkmalarını istiyorsun? Ben okuduğumdan bunu anladım ancak muhakkak başka bir nokta daha vardır. Çünkü bu haliyle herhangi bir işlem yapmana gerek yok statik olarak gatewaye ne vereceksen zaten oradan çıkar-çıkmaya çalışır. Eğer "başkaları statik olarak girse bile 2.22'den çıkamasın, sadece benim belirlediğim IPler çıkabilsin" diyorsan da bu 2.22'nin ucundaki cihazın yapabileceği bir eleme. Eğer ayrı vlanlar üzerine konuşsaydık ve network bilgisi otomatik dağıtılacak olsaydı DHCP üzerinden yapılabilecek şeyler ancak şuanki tabloda (konuyu yanlış anlamadıysam) dediğim gibi bir sonuç çıkıyor. Eğer yanlış anladıysam daha ayrıntılı anlatabilirsen konuyu sevinirim