ses video sorunu

Başlatan atiasi, 21 Ekim 2015 - 21:36:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

atiasi

selam;
pulseaudio ses kontrolü programını yazılım merkezinden yükledikten sonra ilk birkaç saniye içinde program hata verdi. şu anda ilginç bir durum var. Sağ üstteki ses simgesi pasif durumda ama müzik dinleyebiliyorum. Ama videolarda insanların konuşma sesleri çalmıyor. (arka plandaki adım sesleri, kapı açılıp kapanma vb. sesler geliyor ama diyaloglar gelmiyor.) Ses ayarlarında "sesi şununla çal" kısmı boş. pulseaudio ses kontrolü ve daha önce yüklediğim pulseaudio-equalizer programlarını kaldırdım. Değişen bir şey yok. Bazı çıktılar aşağıda. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
atilla@atilla-Lenovo-IdeaPad-Y550:~$ lsb_release -a
No LSB modules are available.
Distributor ID: Ubuntu
Description: Ubuntu 14.04.3 LTS
Release: 14.04
Codename: trusty

atilla@atilla-Lenovo-IdeaPad-Y550:~$ lspci | grep Audio
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller (rev 03)

atilla@atilla-Lenovo-IdeaPad-Y550:~$ grep "Codec:" /proc/asound/card*/codec*
/proc/asound/card0/codec#1:Codec: Nvidia MCP77/78 HDMI
/proc/asound/card0/codec#2:Codec: Realtek ALC27

atilla@atilla-Lenovo-IdeaPad-Y550:~$ lsmod | grep snd
snd_hda_codec_realtek    77561  1
snd_hda_codec_generic    69011  1 snd_hda_codec_realtek
snd_hda_codec_hdmi     47548  1
snd_hda_intel          30469  6
snd_hda_controller     30228  1 snd_hda_intel
snd_hda_codec         139719  5 snd_hda_codec_realtek,snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_codec_generic,snd_hda_intel,snd_hda_controller
snd_hwdep              17698  1 snd_hda_codec
snd_pcm               104112  6 snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_codec,snd_hda_intel,snd_hda_controller
snd_seq_midi           13564  0
snd_seq_midi_event     14899  1 snd_seq_midi
snd_rawmidi            30876  1 snd_seq_midi
snd_seq                63074  2 snd_seq_midi_event,snd_seq_midi
snd_seq_device         14497  3 snd_seq,snd_rawmidi,snd_seq_midi
snd_timer              29562  4 snd_pcm,snd_seq
snd                    79468  19 snd_hda_codec_realtek,snd_hwdep,snd_timer,snd_hda_codec_hdmi,snd_pcm,snd_seq,snd_rawmidi,snd_hda_codec_generic,snd_hda_codec,snd_hda_intel,snd_seq_device
soundcore              15047  2 snd,snd_hda_codec

atilla@atilla-Lenovo-IdeaPad-Y550:~$ aplay -l
**** PLAYBACK Donanım Aygıtlarının Listesi ****
kart 0: Intel [HDA Intel], aygıt 0: ALC272 Analog [ALC272 Analog]
  Altaygıtlar: 0/1
  Altaygıt #0: subdevice #0
kart 0: Intel [HDA Intel], aygıt 1: ALC272 Digital [ALC272 Digital]
  Altaygıtlar: 1/1
kart 0: Intel [HDA Intel], aygıt 3: HDMI 0 [HDMI 0]
  Altaygıtlar: 1/1

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Ekim 2015 - 21:59:41

şu anda hiçbir şey yapmamama rağmen "sesi şununla çal" kısmında "dummy output" yazılı bir simge var ama değişen bir şey yok.

if

@atiasi, pulseaudio ses kontrolü dediğiniz uygulama için hangi paketi kurdunuz? Benzer başka ne yüklediniz ve kaldırdınız?

dpkg -l | grep -v ^ii

çıktısına bakabilir miyim?

atiasi

selam,
forumda benzer sorunlara verilen önerileri uygularken işleri daha de karıştırdım. İlk başta müzik dinleyebiliyorken, o da gitti. videolardaki arka plan sesleri de gidip tamamen sessizleşti. Ben de acil ihtiyaçtan dolayı format attım. Şu anda doğak olarak düzeldi.
Sorunun cevabı:
pulseaudio ses kontrolü
pulseaudio-equalizer

Bu ikisini de yazılım merkezinden yükledim. equalizer daha önce yüklüydü. İlkini kurunca sorunlar başladı. Belki birlikte çalışmıyorlar bilemiyorum.

İstediğin çıktının bir anlamı kalmamıştır sanırım. :)
Vakit ayırdığın için teşekkür ederim.

if

O iki paketin kurulması değil ama kurulması sırasında kaldırılmaması gereken bir paket kaldırıldıysa sorun çıkmış olabilir diye tahmin etmiştim @atiasi. Geçmiş olsun, rica ederim:)