UBUNTU'yu terketmek :( -> ve Geri Dönmek :)

Başlatan Menow, 29 Aralık 2012 - 08:18:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ct

Alıntı yapılan: hatas - 29 Aralık 2012 - 17:34:19
Alıntı yapılan: Menow - 29 Aralık 2012 - 13:51:52

Şimdi bakıyorum ubuntu için olan anlatımların %90'ında uçbirim var ve yazılan kodlar maşallah. Bir ekran kartı sürücüsünde sorun  olsun bi dünya kod yazıyoruz. Bu böyle olmaz arkadaşlar. İçimizden biride çıkmalı arayüzle yapılacak halini anlatmalı. İnsanlara böyle yaymalı. SOnralarda insanlar daha derin araştırırsa uçbirim'e yönelmeliler.

Bana sorarsanız Ubuntu'nun tek ihtiyacı olduğu şey arayüz ile doğru yönelndirme.

Yerden göğe kadar haklısınız. Wiki'de ve forumda katkıcılar en basit işlemleri bile genellikle komut satırı üzerinden anlatıyorlar, örneğin Amarok'u nasıl kurarım diye bir soru sorun, muhtemelen "Çok kolay uçbirimi açın ve sudo apt-get install amarok yazın" şeklinde bir cevap alırsınız. http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Amarok&oldid=9745

Wiki'de içi dışı kod kaynayan, "Acemi Ubuntu kullanıcılarına" yönelik belgelere rastlıyorum ! Wiki'de bu türden belgeleri ben gördüğüm yerde imha ediyorum. Yerine gerçek anlamda "acemilere yönelik" bir şeyler yazmaya çalışıyorum. http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/Windows%27tan_Ubuntu%27ya_ge%C3%A7i%C5%9F

Herkesin şunu kabul etmesi lazım Ubuntu bir masaüstü dağıtımıdır. Ubuntu'ya yardım etmek istiyorsanız uçbirimi kendi masaüstünüze hapsedin lütfen.

Ubuntu'nun sahibi konuştu. Susalım bence.

ekremsenturk

Şahsen Windows kullanmıyorum. Ama gidip bir Windows forum'una kayıt olup, Windows'u şu ve şu nedenlerden dolayı bıraktım diye bir konu da açmıyorum. Böyle bir konu açtığınızda, size verilecek cevapları düşünün.

hatas

Alıntı yapılan: ct - 30 Aralık 2012 - 14:43:32
Ubuntu'nun sahibi konuştu. Susalım bence.

Susmayın bence sizin fikirleriniz de belki faydalı olabilir.

Komut satırına fanatizim boyutunda aşık olanlar olabilir ama ne yazık ki bu durum Ubuntu'nun bir masaütü dağıtımı olduğu gerçeğini değiştirmez, evet şaka değil bu sahiden öyle.
Konsol – arayüz konusunda kısaca şunu söyleyebilirim; wikide kullanıcılara yönelik bir kılavuzun arayüz üzerinden anlatılması mümkünken kullanıcıyı komut satırına yönlendiren anlayışa sahip kimseler varsa aramızda onlardan ricam belge yazma işlerinde görev almadan önce bir kere daha düşünsünler.

boraalper4

Alıntı yapılan: hatas - 29 Aralık 2012 - 17:34:19
Wiki'de içi dışı kod kaynayan, "Acemi Ubuntu kullanıcılarına" yönelik belgelere rastlıyorum ! Wiki'de bu türden belgeleri ben gördüğüm yerde imha ediyorum.
Bence sadece bu ifade bile Forumdan atılmanız için yeterli.

Ben de, eğer mümkünse ve iki taraf için de sorun oluşturmuyorsa, GUI kullanılmasından yanayım. Ancak birilerinin günler ve haftalarını harcayarak oluşturduğu sayfaları imha etmenizin kabul edilebilir bir yanı yok.

Forum yönetimi ve forumun daimi üyeleri zaten gerekeni yapar ancak benden size bir tavsiye: imha etmekten vazgeçin; onun yerine belgeye 2. yöntem olarak ekleyin.

burk

Arkadaşlar lütfen belirli bir seviye ve üslûbu koruyarak fikirlerimizi belirtelim. Birbirimizi kırmanın anlamı yok. Ayrıca bu tip tartışmalı konulara gelip spekülatif cevaplar yazan/yazacak üyelere özellikle belirtmek ihtiyacı duyuyorum, lütfen fikir sahibi olmadan önce bilgi sahibi olun.

firetux

Alıntı yapılan: boraalper4 - 30 Aralık 2012 - 18:56:25
Alıntı yapılan: hatas - 29 Aralık 2012 - 17:34:19
Wiki'de içi dışı kod kaynayan, "Acemi Ubuntu kullanıcılarına" yönelik belgelere rastlıyorum ! Wiki'de bu türden belgeleri ben gördüğüm yerde imha ediyorum.
Bence sadece bu ifade bile Forumdan atılmanız için yeterli.

Ben de, eğer mümkünse ve iki taraf için de sorun oluşturmuyorsa, GUI kullanılmasından yanayım. Ancak birilerinin günler ve haftalarını harcayarak oluşturduğu sayfaları imha etmenizin kabul edilebilir bir yanı yok.

Forum yönetimi ve forumun daimi üyeleri zaten gerekeni yapar ancak benden size bir tavsiye: imha etmekten vazgeçin; onun yerine belgeye 2. yöntem olarak ekleyin.
Fena halde konu dışına çıktık!
Birde @Menow ubuntu yazılım merkezi'ne Terminal yazıp onu kaldırın :)

maxwell

Armut piş, ağzıma düş kullanıcıları için ubuntuyu terketmek çok zor olmasa gerek.

Menow

2 sene ardından konuya dönüp bir baktımda ne kadar çok cevap yazılmış.

Çok enteresan cevaplar olduğu gibi benim gözümle de bakmak isteyen insanlar çıkmış ve üşenmeden herkes bir şeyler karalamış.

İyi veya kötü yazan tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Hepimiz aynı taraftayız ve gönlümüzde aynı şeyler yatıyor. 2 Aydır gene Ubuntu kullanıyorum. Bu sefer 1 ayımı çöpe atarak bir şey beceremesem de uğraşıcam dedim ve sanırım artık hareket alanımı engelleyen bilgi eksikliğini kırdım.

Ama evet gene uç birim gene uç birim :)

Herkes uç birimi sevmediğimi düşünmüş. Ben kodlama yapan biriyim. 48 saat uyumadan yapmış olan birine bunu demek pek te doğru olmaz. Ben araç olarak kullanmamız gereken PC işletim sisteminin uç birimi öğrenmek zorunda bırakılmasından yakınıyorum sadece.

Ben önünüzde güzel bir örneğim. Windows'tan Ubuntuya geçtim. Hemde web yazılımı geliştirme ortamlarımı da sağlayarak. Nodejs - MongoDb  - PHP - MySql ortamlarımı kurarak. Peki ne kadarımı aldı. 3 yıl- 4 yıl? 5 yıl? üstüne düşseydim bu iş yoğunluğuyla sanırım 2 yıldan az olmazdı zira işimin gücümün arasında ne kadar yönelebilirim.

BU konuyu açmamın sebebi "siz ne içim işletim sistemi kullanıyorsunuz alın sizin olsun" demek mi yani? Siz bunu mu anladınız :( Sanırım kendimi yanlış anlatıyorum bir hatam varsa özür dilerim. Doğrudur yanlış kelimeler kullanmışımdır.

Windows lanetinden kurtulmak isteyenlerin başında gelen adamlardanımdır. Bir ara mac'mi alsam diye düşüncelere bile dalmıştım.

Uç birim'in çok iyi yönleri olabilir. Bir çok şeyi, anlatmak daha kolay olabilir. Ama ortam değiştiren birisi buna çok ta kolay alışamaz bunu kabul etmeliyiz. ALlaha şükür Uçbirim le aram şu anda iyi. Artık günlük refleks bilgilerimle kullanır oldum. AMa bu olmak zorunda değildi. Neden bunu diyorum? Çünkü UBUNTU HERKES İÇİN İŞLETİM SİSTEMİ sloganıyla varsa ve herşeyin çok kolay olduğunu savunuyorsa ve PC bilgisi alt seviyelerde biri bile bu işletim sistemini rahatça kullanacak diyorsa bu böyle olamaz üzgünüm.

Adam webde gezinecek ise zaten uç birime ne hacet diyebilirsiniz. Adam 1-2 ay sonra mp3 player araştırdı diyelim. Oda ne internette bir sayfada çok güzel bir mp3 player gördü. Ama bunun eski sürümü yazılım merkezinde vardı. Dosyayı indirdi ama böm böm baktı kuramadı. Ne yapması lazım? Uç birimi açıp hangi paket yazılım ve kurulum yapısını öğrenmesi lazım. Ama adamcağız zaten yeni yeni webde gezinip PC ortamına ayak uydurmuş??? Bu adam ubuntuyu kullanmasın arkadaş gitsin windows kullansın mı diyelim?

Ama hayır canım ne olacak önce indirdiğ dosyanın dizinine bir uç birimde gelsin. Komutları yazsın. Sonra chmod ayarını yapsın. Dosyayı ordan oraya taşısın komutla yanlız. Sonra yükleme paketine uygun biçimde uç birimde kuruluma başlatsın. Bunu ben şu anda keyifle ve kolayca yapıyorum. Artık hoşuma bile gidiyor. Bazı klasörlerde izinleri ayarladım uç birime çok az uğrayıp kod yazarak sadece dosyanın adını uçbirime yapıştırarak veya derleme olayıyla make v.s. hallediyorum da kolay bir masaüstü yazılımı için bunu kolay kullanmak isteyen kim yapabilir? Uç birimin ne olduğunu bilmeyen sadece webde gezinip 1-2 zaten dahili yazılımlarla filim müzik dinleyen adam nasıl yapsın. İnternette linux için geliştirlen güncel süper yazılımları merak edip kurmasın mı yani?

Beni lütfen kötü yargılamayın. Ubuntu çok daha iyilerini hak ettiği için yazıyorum bunları. Herkes için olmasını istediğim için.

Bakın konu başlığım 5. kere terk etmem ve gene ubuntu içersinden mesaj gönderiyorum. Ben Ubuntu veya Linux dağıtımlarını istiyorum. Ama bunca sistemi geliştiren yazılım mühendislerine daha doğrusu ürünü piyasaya süren topluluğa bir zerzenişte bulunuyorum. Şunun herkes için kolay öğrenebilir şeklinde de çözümler üretin lütfen. Bunun yeri burası değil ama ben bu haykırışımı sizlerle paylaşmak istedim. Görüş belirtmek istedim. Bunun neresi yanlış onuda anlamadım. Ubuntu kaka berbat demedim. Bu uçbirim kafasında giderse ancak biz yazılımcılar kullanacak dedim. Annemin de kullanmasını istiyorum ama biraz ileriye gitseler uç birime girmek zorunda kalacaklar. 80 tane yazılım depo ve kurulum biçimi olsa da buna bir kurulum standartı getirile de bilir elbette konunun bir çok noktada dokunur yerleri var.

Ubuntu da ki linux ların hepsinde bir dosya okuma yazma izni durumu ile program kurma olayları uç birimsiz tamamen hallolabilse aslında bu soprun ortadan kalkıyor. Klasöre/Dosyay yazma okuma izinlerini arayüzle yapabilirsek ve bir yazılımı çift tıkla direk kurabilirsek Ubuntu vey Linux'dan güzeli varmı dostlarım.

Ben Uçbirim sıkıntımı hallettim. sudo su, sudo apt-get install v.s. artık pekte bir derdim kalmadı program derlemek v.s. gayet mutlu ve mesudum. AMa arkadan geleler aynı benim gibi feryat figan ve hatta foruma yazı bile yazmadan çekip gidyorlar :(((

Birilerine ses etmemeiz lazım. Ubuntu bir yandan diyor ki herkes gelsin. Öte yandan diyor ki kod yamayı öğrenebilen incik cincik kod okuyan adamlar gelsin. Size göre bu kolay ve konusu bile edilmemesi gereken basit bir konu olabilir ama sadece basit veya orta düzey PC kullanıcıları için durum hiçte öyle değil.

Konu ben değilim, ben zaten zaman ayırdığımda ubuntunun kaynak kodlarını bile incelemeye yeltenirim. Ama zaman ayırmak istemek zorunda da değilim. Halen daha kurulumunu yaptığım lampp'ı uç birimsiz start edemiyorum. Oysa kontrol panel de var. Ama oda uçbirimle açılıyor :) Sanırım uç birimle bir kısayol yazılabilir ona da bakmam lazım belkide uç birime bakmadan bir simgeyle açılabiliyordur... Ama ona bakmaya bile üşeniyorum. Çünkü işletim sistemi benim için bir araç bile değil bir ortam. Benim için araçlar PHP - MYSQL ve içerisndeki eklentileri araçlardır. Ortamla ilgilenmek istemiyorum.

Adam bir mp3 player için ortamla ilgilenmek istemez player a odaklanmak ister. Ama odaklanamıyor, önce ortamı çok iyi bilmesi gerekiyor.

Bu durumu elbette farkeden bir çok ubuntu yetkilisi vardır. Umarım zamanla çok daha kullanıcı dostu bir kullanım yapısıyla piyasalarda yer eder...

Gene yazdıklarımı yanlış anlayıp bana kızacak arkadaşlar olacak. Sorun değil sizinde haklı yanlarınız eminim vardır cevaplarınızı okuyup kendimi olabildiğince düzelyemey çalışıcam ki yazılanların hepsini okdudum. Tekrar tekrar cveaplarınız için çok teşekkürler, Ubuntu kullanıcısı olduğum ve nihayet her işimi artık halledebildiğim için mutluyum. Ama nihayet kelimesini kullanarak bunu söylediğim içinde içimde işletim sistemine hep bir kırgınlık var :( Bu hissiyatı kaldırmak için ufak tefek te olsa bir şeyler değişmeli gibi...






D@bbe

uç birimden tek satır komutla tıklamaktan daha pratik çözüm almak daha mantıklı...

poʍǝɹǝd bʎ ɔɐspǝɹ˙˙˙

mhmtkrktr

mkdir /home/xxxx/Masaüstü/deneme
touch /home/xxxx/Masaüstü/deneme/deneme1.txt
sudo mv /home/xxxx/Masaüstü/deneme/deneme1.txt  /usr/share/icons
chmod 755 /usr/share/icons/deneme


Bu yazdığım dört satırlık komutun tamamını, Nautilus ile belki daha hızlı yapabilirsiniz. Fakat bu dört satırı, birde arayüzle anlatmayı deneyin. Neden uçbirim kullanıldığını daha iyi kavrayabilirsiniz.
Daha önce uçbirimi hiç kullanamadığınızı, şimdi ise kısmen kullanabildiğinizi söylemişsiniz. Az da olsa uçbirimle yapabildiğiniz bazı işlemlerin, arayüzle nasıl yapılabildiğini anlatan bir katkınız oldu mu? Takip etmiyorum ama tahmin ediyorum olmadı. Sebebini de, yine tahmin üzerine işlerinizin yoğunluğu olarak düşünüyorum. 
Haklısınız ! Size bu konuda katılıyorum. Bende kendi adıma zaman zaman, bildiğim konularda katkı sağlamaya çalışırım. Bazen 2-3 belki daha fazla gün boyunca cevap alamamış sorulara, cevabı bildiğim halde iki satır yazamadığım zamanlar oluyor. İstiyorum ki açıp anlatayım fakat, özellikle yaz aylarında 18-20 saati bulabilen çalışma mesaim olabiliyor. Bu durumda kullanıcının mağdur kalmaması için kendi zamanımdan fedakarlık edip, yukarda ki gibi 4 satırlık komutu paylaşmaya çalışıyorum. İsterim ki zamanım olsun, arayüzle şunu şöyle yapacaksın, buraya sağ tıklayacaksın diye uzun uzun yazayım ama şu durumda bugün açtığınız bir konu için, en az bi 6 ay beklemeniz gerekecek. Ha bide şu var; eğer bende, örneğini verdiğin diğer işletim sistemi gibi bunu parayla satıp hayatımı bununla idame ettiriyor olsaydım, hiç üşenmez herşeyi tek tek döküman haline getirir, hatta bir adım öteye taşır, size şiir bile yazardım.

Bir de son kullanıcı tarafından bakalım, benim çevremde onlarca linux kullanıcısı var. Kesinlikle uçbirim kullanmadıklarına eminim. Hemde arayüz dostu Ubuntu'yu değil, herşeyi komutmuş gibi görünen Arch linux'u hiç uçbirim çalıştırmadan kullanıyorlar. Nereden biliyorsun diye sorarsanız, hepsini ben kurdum ve hiçbirisinde herhangi bir uçbirim yazılımı yok. Birkaç oyun ve ticari yazılım isteği dışında, 2-3 yıldan bu yana hiç, diğer işletim sistemine dönmek isteyende olmadı. Bu arada bu kişilerin içinde bilgisayarı en az, senin benim kadar aktif ve farklı işlerde kullananlarda var. Birçoğu, sadece internet kullanıcısı değil yani. Demem o ki, siz bir bilgisayarı, en temel işlemleri en iyi ve verimli bir şekilde kullanılabilecek bir şekilde donatmışsanız, son kullanıcı akrabalarınızda, muhtemelen internette dolaşıp, aaa bu müzikçalar çok iyiymiş deyip kurmak istemeyecektir. Eğer bunu kurmak isteyecek bir kişiyse de, uçbirim kullanmakta sorun çıkaracak ( diğer işletim sistemleride dahil ) son kullanıcı değildir.   

Şu konuda size hak veriyorum, bir ekran kartını yüklemek neden bazen çok karmaşık olabiliyor gibi. Haklısınız  da, win üzerinde tek tıkla çalışıp kurulan sürücüyü microsoft yazmıyor ki. Örn: Nvidia firması, kendi kartı için win de çalışacak şekilde yazmış onu. Linux için böyle bir sürücü yazıldı da, bizmi dedik insanlara, kanmayın siz onlara, gelin dalın uçbirime diye..

Yazdığınız her paragraf ayrı ayrı tartışılabilir. Fakat mesajı daha fazla uzatıp okuyanları da sıkmak istemem. Yukarda kendi adıma vermiş olduğum örnekler, tahmin ediyorum ki, bu forumda destek vermeye çalışan tüm arkadaşlarımızı, hatta büyük çoğunlukta geliştiricileri dahi kapsıyordur. Bahsettiğiniz konu hakkında emin olun, ilerde sizin bile ummadığınız gelişmeler olacaktır ama mevcut kaynaklarla şimdilik bu şekilde yürümeye devam etmemiz gerekiyor. Linux dünyasının 5 yıl önceki hali ile şuan geldiği konumu kıyaslamak bile, ileriye dönük bir yol haritası çizmenize yardımcı olacaktır.

Bu yazıyı yazmakta amacım, sizi eleştiricem diye kırmak, üzmek değil. Konuyu kendi bakış açımdan yorumlamak isteyişim. Kusurum olduysa özür dilerim. Saygılar.

heartsmagic

Alıntı yapılan: MenowHerkes uç birimi sevmediğimi düşünmüş. Ben kodlama yapan biriyim. 48 saat uyumadan yapmış olan birine bunu demek pek te doğru olmaz. Ben araç olarak kullanmamız gereken PC işletim sisteminin uç birimi öğrenmek zorunda bırakılmasından yakınıyorum sadece.
Tekrar zaman kaybetmek istemiyorum, bir önceki sayfada kendi adıma cevap vermişim yaklaşık 2,5 sene önce. Aynı tas aynı hamam.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Menow

Alıntı yapılan: heartsmagic - 30 Mayıs 2015 - 00:40:13
Alıntı yapılan: MenowHerkes uç birimi sevmediğimi düşünmüş. Ben kodlama yapan biriyim. 48 saat uyumadan yapmış olan birine bunu demek pek te doğru olmaz. Ben araç olarak kullanmamız gereken PC işletim sisteminin uç birimi öğrenmek zorunda bırakılmasından yakınıyorum sadece.
Tekrar zaman kaybetmek istemiyorum, bir önceki sayfada kendi adıma cevap vermişim yaklaşık 2,5 sene önce. Aynı tas aynı hamam.

Aynı tas aynı hamam derken ne demek istediniz?

siberoloji

Mac OS'un uçbirime pek ihtiyaç duymayan bir Linux türevi olduğunu duymuştum.
Uçbirim ihtiyacını azaltmaya çalışan ve son kullanıcı memnuniyetini artıtrmaya çalışan Linux Mint var diye biliyorum. Tıklıyorsun kuruluyor.

mhmtkrktr

Konuyu başlatan arkadaşın sitemi, kurmak ve kullanmaktan ziyade sorunlar ve çözümleri ile alakalı sanırım. Bu yüzden Mint 'de dahil hiçbir Linux tabanlı dağıtım, sözünü ettiği duruma çözüm getirmeyecektir diye düşünüyorum.
Mac os ise unix tabanlı ve şuan geldiği durum itibarı ile çok farklı bir platform. Hem yazılım hem de donanım olarak üretici firmalardan destek aldığı için, Linux tarafında karşılaşılan bir çok sorun yok denilecek kadar az olur. Linux tarafına şimdilik, bu şekilde bir destek veya ticaride olsa bir destek fonu ve ekibi oluşmadıkça, bu şimdilik zor görünüyor.

grayloop

#39
Linux dağıtımları incelemelerini zaman zaman Youtube'dan takip ediyorum. Bazı Linux kullanıcılarının Ubuntu'yu fazla kolay buldukları için beğenmediklerini oradan öğrenmiştim. Linux dünyası cihazınızla biraz uğraşmanız gereken bir dünya. Çoğu Linux kullanıcısı da uçbirimi seviyor ve gayret göstererek içini dışını öğrenmeye çalışıyor. Windows alışkanlıklarından dolayı uçbirim bir eksiklik olarak görülse de Linux tarafının durumu algılayışı böyle.

Not: Geçen hafta bilgisayarımın anakartı yandı ve yenisiyle değiştirdim. Herhangi bir ayar da yapmadan Ubuntu'yu kullandım. Windows kısmı ne durumda diye Windows'a geçmek istediğimde Windows açılmadı. DVD takıp sistemi onarmak istedim, olmadı. Windows'u baştan kurmak zorunda kaldım, gerekli programlarla birlikte kurulum için en az 3-4 saat harcamışımdır. Windows'u baştan kurduğum için Grub bozulmuştu, Grub'u Ubuntu canlı DVD ile uçbirimi kullanarak kurtarmam ise 5 dakika falan tutmuştur. Kolaylık isteniyorsa bence kolaylık budur.
hüzün ki en çok yakışandır bize
belki de en çok anladığımız
                                 H. Yavuz

heartsmagic

Alıntı yapılan: MenowAlıntı yapılan: heartsmagic - 30 Mayıs 2015 - 00:40:13Alıntı yapılan: MenowHerkes uç birimi sevmediğimi düşünmüş. Ben kodlama yapan biriyim. 48 saat uyumadan yapmış olan birine bunu demek pek te doğru olmaz. Ben araç olarak kullanmamız gereken PC işletim sisteminin uç birimi öğrenmek zorunda bırakılmasından yakınıyorum sadece.Tekrar zaman kaybetmek istemiyorum, bir önceki sayfada kendi adıma cevap vermişim yaklaşık 2,5 sene önce. Aynı tas aynı hamam.
Aynı tas aynı hamam derken ne demek istediniz?
Ne demek istemiş olabilirim ki? 2,5 sene önce soru sormuşsun cevap vermişiz, bu kadar zaman geçmiş aynı şeyleri soruyor, hatta sormuyor fikir beyan ediyorsun. Yukarıda vurgu yaptığım ifade sana ait. Geçen sene hamamda neler söylemişim:

Alıntı Yap1. Uçbirim bir zorunluluk değildir. Uçbirimde yapılabilecek şeylerin büyük çoğunluğu arayüz ile de yapılabilir. Olmayanlar tamamen Ubuntu'yu bağlamaz. Nerede bağlar? Şunu eleştirebilirsin meselâ: Neden Unity'yi özelleştirecek detaylı ve kolay bir araç yok. Fakat senin sorun bu şekilde değil, ikinci cümlemde söylediğim üzere yanlış değerlendirme hatasına düşüyorsun ve tüm Linux ortamını eleştiriyorsun. Uçbirimsiz birçok şey yapılabilir, dileyen uçbirimle yapar, dileyen uçbirimsiz.

Hata: Yanlış değerlendirme.
Çözüm: Gerekmediği yerde uçbirim kullanmama. Uçbirimi nasıl daha az kullanırım diye sistemi kurcalama, tanıma.
Hamam aynı, tas aynı kısacası. 2,5 senede bir sana verilen cevapları görmezden gelip, aynı şeyleri söyleyeceksen özür dilemenin, yanlış anlaşıldığını ifade etmenin, 48 saat aralıksız çalıştığını söylemenin bir anlamı olmuyor ne yazık ki. Kimseye tepkisel yaklaşmak istemem kendi adıma, konu kişisel değil çünkü. Fakat cevaplar, kendimi geçtiğim bu kadar insanın cevapları yok sayılacaksa cidden zaman kaybederiz burada.

Son olarak, @mhmtkrktr isimli arkadaşımızın  yorumlarına da sonuna kadar katıldığımı söylemeden edemeyeceğim.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

D@bbe

Alıntı yapılan: siberoloji - 30 Mayıs 2015 - 10:21:25
Mac OS'un uçbirime pek ihtiyaç duymayan bir Linux türevi olduğunu duymuştum.
Uçbirim ihtiyacını azaltmaya çalışan ve son kullanıcı memnuniyetini artıtrmaya çalışan Linux Mint var diye biliyorum. Tıklıyorsun kuruluyor.
Mac OS Linux türevi değil unix'tir Linux unix türevidir... bence Linux çok daha kullanışlı ve tek tercihim olur...

poʍǝɹǝd bʎ ɔɐspǝɹ˙˙˙

betseg


ekremsenturk

Alıntı yapılan: betseg - 02 Ekim 2015 - 17:23:16
OS X, FreeBSD çatallamasıdır.

Mac OS X sürümleri Darvin (Unix) işletim sisteminin adı değiştirilip, geliştirilmiş yeni sürümleri olurlar

Reverser


XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4



betseg

#45
Alıntı yapılan: ekremsenturkAlıntı yapılan: betseg - Bugün, 17:23:16OS X, FreeBSD çatallamasıdır.
Mac OS X sürümleri Darvin (Unix) işletim sisteminin adı değiştirilip, geliştirilmiş yeni sürümleri olurlar
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/77/Unix_history-simple.svg
Darwin, OS X'in geliştirme sürümü gibi bir şey. OS X, FreeBSD tabanlıdır.

Bu arada:
Alıntı yapılan: https://en.wikipedia.org/wiki/FreeBSD[...]much of FreeBSD's code base has become an integral part of [...] Apple's OS X.

Certain parts of Apple's Mac OS X operating system are based on FreeBSD.

Darwin, the core of Apple OS X, includes a virtual file system and network stack derived from the FreeBSD virtual file system and network stack, and components of its userspace are also FreeBSD-derived.