Ubuntu şifre

Başlatan metealan, 21 Eylül 2015 - 19:27:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

metealan

Merhaba arkadaşlar.Sanal olarak ubuntu kurulumunu yaptım fakat bu ekrana geldim.İnternette hep username için : osboxes , şifre için osboxesorg denmiş fakat burda username osboxes.org ne yapacağımı bilmiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Eylül 2015 - 19:46:54

nomodeset yazıyorum bu arada başlattıktan sonra yoksa siyah ekranda kalıyor

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Eylül 2015 - 19:51:42

İngilizce klavye olduğu için osboxesçorg yazarak denedim kabul ediyor ama sistem hatası alıyorum sonrasında.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

siberoloji

Bu sanal işletim sistemini başlattığınızda, GRUB ekranı bir süre görünüyor mu?
(Görünmüyorsa, başlangıç esnasında SHIFT tuşuna basılı tutup görünmesini sağlayabilirsiniz.)
GRUB menüsünden Recovery seçeneğine girin. Daha sonra root (Drop to shell prompt) seçmeli ve komut satırına girmelisiniz.
Komut satırına girdiyseniz;
mount -rw -o remount /
passwd osboxes

komutlarını çalıştırın.
Son olarak yeni şifrenizi iki defa girin. (Ekranda bir şey görünmeyecektir. Bu normal)
Şifre girerken Türkçe Alfabede bulunan tuşları kullanmayın çünkü klavyeniz o an İngilizce.
Son olarak
exit

heartsmagic

@metealan, önceki başlıklarını neticelendirmek adına dönüş yaparsan seviniriz:
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=48901.0

İngilizce klavye kullanarak giriş yapmışsın, sistem hatası dediğin tam olarak nedir? Fakat bildiğimiz klasik hata iletimiz ise üzerinde durmana gerek yok. Sistemi güncelle, ayarlarını yap son olarak da şunu uygula:

sudo rm -f /var/crash/*

Başlıklarına dönüş yaparsan seviniriz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.