[Çözüldü] Nvidia Ekran Çözünürlüğü Sorunu

Başlatan Source, 03 Ekim 2015 - 16:35:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Source

Merhaba arkadaşlar oyunlarda düşük fps aldığım için özellikle cs go da bumblebee kurayım dedim.

Şurda kurulumla ilgili bir konu buldum.

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=40167

Burayı inceleyerek sisteme şu uygulamaları yükledim.

sudo add-apt-repository ppa:bumblebee/stable
sudo apt-get update

sudo apt-get install nvidia-current
sudo apt-get install laptop-mode-tools
sudo apt-get install linux-headers-generic
sudo apt-get install bumblebee-nvidia

Daha sonra bilgisayarı kapatıp açtığımda ise ekran çözünürlüğü sorunu ile karşılaştım.Alttaki resimlerde görünmektedir. Normalde kullanmam gereken ekran çözünürlüğü 1920x1080 dir ama bozuldu ve bir türlü eski haline getiremedim. Yukarıdaki komutları purge ile kaldırdım genede bir fayda etmedi nasıl düzeltebilirim yardımlarınızı bekliyorum.

ata1

son resim de çözünürlük ayarların da 1920x1080  çıkmıyor mu

Source

hayır malesef sadece o 1280 x 1024 seçeneği var

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 03 Ekim 2015 - 16:57:34

lspci | grep VGA

01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation Device 0f02 (rev a1)

glxinfo | grep render

direct rendering: Yes
    GLX_MESA_multithread_makecurrent, GLX_MESA_query_renderer,
    GLX_MESA_query_renderer, GLX_OML_swap_method, GLX_SGIS_multisample,
OpenGL renderer string: Gallium 0.4 on llvmpipe (LLVM 3.5, 256 bits)
    GL_ARB_conditional_render_inverted, GL_ARB_conservative_depth,
    GL_MESA_ycbcr_texture, GL_NV_blend_square, GL_NV_conditional_render,

/usr/lib/nux/unity_support_test -p

OpenGL vendor string:   VMware, Inc.
OpenGL renderer string: Gallium 0.4 on llvmpipe (LLVM 3.5, 256 bits)
OpenGL version string:  3.0 Mesa 10.3.2

Not software rendered:    no
Not blacklisted:          yes
GLX fbconfig:             yes
GLX texture from pixmap:  yes
GL npot or rect textures: yes
GL vertex program:        yes
GL fragment program:      yes
GL vertex buffer object:  yes
GL framebuffer object:    yes
GL version is 1.4+:       yes

Unity 3D supported:       no

cat /var/log/Xorg.0.log | grep drivers

[    12.142] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/nouveau_drv.so
[    12.185] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/modesetting_drv.so
[    12.185] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/fbdev_drv.so
[    12.186] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/vesa_drv.so
[    12.186] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/nouveau_drv.so
[    12.186] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/modesetting_drv.so
[    12.186] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/fbdev_drv.so
[    12.186] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/vesa_drv.so

Bunlarda çıktılar.

ata1

eski bir kaynak kullanmışsın güncel olmaya bilir şuna bir bak istersen

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=41898.0

Source

Verdiğiniz linkte

sudo apt-get install nvidia-331 bumblebee bumblebee-nvidia primus linux-headers-generic

komutu kullanarak yüklemeleri yaptım yeniden başlattım genede bir değşiklik olmadı.Hala çözünürlüğü göremiyorum.

ata1

çözünürlük eklene bilir ama bu sorununuzu çözmez .formda bumblebee hatalarını bir araştırın

Source

Aslında benim bumblebee falan kurmak istemiyorum artık yani eskisine döndürebilsem yeterli :)

ata1

Source

Yok zaten oyuna girdiğimdede eskiden aldığım fps yi alamıyorum çok fazla düşmüş.Muhtemel ekran kartı driverında bir sorun var fakat nasıl düzeltebilirim bunu bilmiyorum.

mendirec

Çıktıya bakalım.
dpkg -l | egrep "nvidia|bumblebee|prime"

Source

dpkg -l | egrep "nvidia|bumblebee|prime"

ii  bumblebee                                                   3.2.1-5                                             amd64        NVIDIA Optimus support for Linux
ii  bumblebee-nvidia                                            3.2.1-5                                             amd64        NVIDIA Optimus support using the proprietary NVIDIA driver
rc  nvidia-304                                                  304.128-0ubuntu0.0.1                                amd64        NVIDIA legacy binary driver - version 304.128
rc  nvidia-340                                                  340.93-0ubuntu0.0.1                                 amd64        NVIDIA binary driver - version 340.93
rc  nvidia-346                                                  346.96-0ubuntu0.0.1                                 amd64        NVIDIA binary driver - version 346.96
ii  nvidia-346-updates                                          346.96-0ubuntu0.0.1                                 amd64        NVIDIA binary driver - version 346.96
rc  nvidia-libopencl1-304                                       304.128-0ubuntu0.0.1                                amd64        NVIDIA OpenCL Driver and ICD Loader library
rc  nvidia-libopencl1-340                                       340.93-0ubuntu0.0.1                                 amd64        NVIDIA OpenCL Driver and ICD Loader library
rc  nvidia-libopencl1-346                                       346.96-0ubuntu0.0.1                                 amd64        NVIDIA OpenCL Driver and ICD Loader library
ii  nvidia-libopencl1-346-updates                               346.96-0ubuntu0.0.1                                 amd64        NVIDIA OpenCL Driver and ICD Loader library
rc  nvidia-opencl-icd-304                                       304.128-0ubuntu0.0.1                                amd64        NVIDIA OpenCL ICD
rc  nvidia-opencl-icd-340                                       340.93-0ubuntu0.0.1                                 amd64        NVIDIA OpenCL ICD
rc  nvidia-opencl-icd-346                                       346.96-0ubuntu0.0.1                                 amd64        NVIDIA OpenCL ICD
ii  nvidia-opencl-icd-346-updates                               346.96-0ubuntu0.0.1                                 amd64        NVIDIA OpenCL ICD
ii  nvidia-settings                                             331.20-0ubuntu8                                     amd64        Tool for configuring the NVIDIA graphics driver

mendirec

Bilgisayarda çift ekran kartı var mı?
lspci | egrep "VGA|3D|Display"

Source

Yukarda o kod bilgilerini eklemiştim tekrar ekliyorum.

01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation Device 0f02 (rev a1)

mendirec

Bumblebee çift ekran kartı olan bilgisayarlar içindir. Sizin yüklemenize gerek yok.
Öncelikle bir temizlik yapalım.
sudo apt-get remove --purge nvidia* bumblebee*
sudo apt-get remove --purge xserver-xorg-video-nouveau xserver-xorg-video-nv
sudo apt-get install nvidia-common
sudo apt-get install xserver-xorg-video-nouveau
sudo apt-get install --reinstall libgl1-mesa-glx libgl1-mesa-dri xserver-xorg-core
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg

Daha sonra sistemi yeniden başlatın ve çözünürlük değerlerine bakın.

Source

Evet şuanda çözünürlük sorunum kalmadı oyunu test ettim halen fps sorunu devam ediyor.

mendirec

Ek sürücülerden "nvidia-346-sahipli-test edildi" adlı sürücüyü yükleyip sistemi yeniden başlatın.
Sistemi yeniden başlattıktan sonra bir çıktı daha alalım.
glxinfo | grep render

Source

Dediklerinizi yaptım çıktı :

direct rendering: Yes
OpenGL renderer string: GeForce GT 730/PCIe/SSE2
    GL_ARB_compute_variable_group_size, GL_ARB_conditional_render_inverted,
    GL_KTX_buffer_region, GL_NVX_conditional_render, GL_NVX_gpu_memory_info,
    GL_NV_conditional_render, GL_NV_copy_depth_to_color, GL_NV_copy_image,
    GL_NV_path_rendering, GL_NV_pixel_data_range, GL_NV_point_sprite,
    GL_ARB_compute_variable_group_size, GL_ARB_conditional_render_inverted,
    GL_KTX_buffer_region, GL_NVX_conditional_render, GL_NVX_gpu_memory_info,
    GL_NV_conditional_render, GL_NV_copy_depth_to_color, GL_NV_copy_image,
    GL_NV_path_rendering, GL_NV_pixel_data_range, GL_NV_point_sprite,

mendirec

Şu an Nvidia'nın sağladığı sürücü kurulmuş durumda. FPS sorunu düzeldi mi?

Source

Evet eski ayarlarına kavuştu diyebiliriz. CS : GO 118 fps alıyorum ana menüde.Yaptığımız işlemler olumlu sonuç verdi.Peki birşey daha soracağım.

8 Gb Ram,
2 Gb EKran Kartı zaten bilgilerini gönderdim.
İntel i7 İşlemci var makinada.

118 fps oyun içerisinde 40 fps fps alıyorum ortalama burdada bir sorun olduğu kanaatindeyim.Sizcede daha yüksek fps oranları görüyor olmam gerekmez mi?

mendirec

Gördüğüm kadarıyla ekran kartı Nvidia GeForce GT 730. Doğruysa bu ekran kartı çok üst düzey bir ekran kartı değil. Oyun ayarlarından görüntü kalitesini düşürebilirsiniz. Bir de aynı donanım üzerinde -kullandıysanız tabi- Windows kullanırken aldığınız FPS değerleri daha iyi miydi?

Source

İşin garip tarafı windows üzerindede aynı fps yi alıyorum ve bu fps oranları oyunun en düşük görüntü kalitesinde test edildi.Ama windows da test aldığımda oyunu linux da indirip yedekleyip windowsta kurmuştum.Bundan kaynaklı olabilir diye düşünmüştüm windowsda aynı fps yi almayı.League Of Legends oyununda linuxda 60 fps windowsda 200 fps alırken bu ekran kartının bu kadar düşük fps verebileceğine hala inanmıyorum açıkcası :)

mendirec

Lol'da bu kadar fark olması normal. Çünkü Lol doğal olarak Linux üzerinde çalışmıyor.
Cs:Go  iki ortamda da aynı FPS değeri veriyorsa sıkıntı yoktur diye düşünüyorum. Eğer isterseniz Nvidia'nın sağladığı son sürüm sürücü kurulumu yapabilirsiniz. Bu durumda FPS değerlerinde iyileşme olacağı kesin değil tabi.

Source

Anladım teşekkürler yardımlarınız için.

tlg