ubuntu için cordova eclipse kurulumu

Başlatan mugi wara no, 07 Ekim 2015 - 23:00:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mugi wara no

Merhaba arkadaşlar,
Ubuntu üzerinde yeniyim. Mobil hibrit uygulama geliştireceğim. Hali hazırda ubuntum üzerinde Java EE için eclipse kurulu. Hibrit mobil uygulama için cordova kurmam gerekiyor. Google daki araştırmalarımda android sdk da kurmam gerektiği gibi bir şey okudum. Aklıma şu soru geldi;

-Ben bütün mobil platformlarda çalışan bir uygulama geliştireceğim neden android sdk kurmam gerek?

Dİğer bir konu ise bu kurulumları nasıl yapacağım arkadaşlar, bilgisi olan yardımcı olabilirse sevinirim.

Şimdiden hepinize teşekkür ederim.

edit : eclipse hali hazırda kurulu, cordovayı kurmaya ve eclipse e entegre etmeye ihtiyacım var.
Kaizo ku oni ore wa naru

heartsmagic

Olay sadece Java meselesi değil sanırım?
https://developer.ubuntu.com/en/apps/html-5/guides/cordova-guide/

Alıntı YapCordova is an Apache project that provides an HTML5 app build framework that supports multiple distribution platforms, including Android, iOS, and now, Ubuntu.

İlgili bağlantı Ubuntu odaklı tabi, oraya takılma. Ubuntu odaklı derken Ubuntu'nun mobil tarafına odaklı. Ubuntu için mobil uygulama geliştirmek istiyorsan buraya bakacaksın kısacası. İşin geliştirme kısmından pek anlamam, o nedenle orayı çözmek sana kalıyor. Bilen arkadaşlar yorum yapacaktır elbette. Fakat nasıl kurarım kısmını diyorsan şurayı baz alabiliriz:
http://jeffmcmahan.info/blog/installing-cordova-on-linux/

Profilinde 14.04 yazdığı için doğrudan verelim komutları, dener ve sonuçları buraya geçersin:
sudo apt-get install python-software-properties python g++ make
sudo add-apt-repository ppa:chris-lea/node.js
sudo apt-get update
sudo apt-get install nodejs
sudo npm install -g cordova
ln -s /usr/bin/nodejs /usr/bin/node

Kurulum çıktılarını geç lütfen ama buraya. Ardından:
cordova
dediğinde bir şeylerin olması lazım :)

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

mugi wara no

Hocam peki cordova nın android sdk nın eclipse entegrasyonu için bilginiz var mı? Android uygulama geliştirmeyi biliyorum, hep windows ortamında çalıştım ilk kez linux ortamında yazılım geliştireceğim.

Çıktıları buraya geç derken hocam, yaptığım işlemleri burada paylaşmamı mı istiyorsunuz?
Kaizo ku oni ore wa naru

heartsmagic

Söylediğim gibi ne yazık ki işin geliştirme soruları ayağında yardımcı olamam, zira o dünya bana çok uzak :) Yazılım geliştirme meselesi için o dünyayı bilen arkadaşlardan yardım istemelisin, başlığı görüp bilgisi olan varsa zaten bir şeyler karalar. Eğer kimse karalamıyorsa ya vakit yoktur ya da Cordova'yı henüz kullanmamış demektir. O noktada ne yazık ki iş biraz sana bakıyor.

Çıktılar derken evet kurulum çıktılarını buraya aktar ki işler yolunda gitmezse yorum yapabilelim. 
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

mugi wara no

Aynen hocam haklısınız, yazılım geliştirme tecrübem mevcut, ancak cordova yı daha önce bende kullanmadım, aslında bende işten güçten çok vakit ayıramıyorum fakat Allahtan bir mani olmazda yarın akşam uğraşacağım bakalım.

Kurulum çıktılarınıda buraya not düşeceğim, dediğiniz gibi bir problem olursa yorumda bulunabilirsiniz, olmaz kurulum sorunsuz işlerse başka arkadaşlar da faydalanabilir.
Kaizo ku oni ore wa naru