EKRAN KARTI DRIVERIM GUNCEL MI?

Başlatan wiz, 13 Eylül 2015 - 23:54:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

wiz

Arkadaşlar ben yaklaşık olarak 3 haftadır ekran kartı driverini kurmaya çalışıyorum. AMD HD 7850 ekran kartına sahibim. Normal videolardaki gibi kurduğumda şifre ekranında şifreyi giriyorum sonra 1 sn ekran kararıyor ardından geri şifre ekranına atıyordu, tek çare ise en baştan kurmaktı. Şimdi sistem ayarlarında gezinirken ek sürücüler diye bir seçenek gördüm. Ekteki gibi bir görüntü vardı, şuan ekran kartı driverim güncel mi? güncel değilse alttakilerden birini seçersem güncel olur mu? eğer bunlar değilse yukarıdaki sorunumu nasıl çözebilirim? Yardımcı olursanız çok makbule geçer.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

dj_psk

1. açık kaynak olan driver yani şu anda sende seçili olan. 2. driverı seçersen o da firmanın kendi çıkartmış olduğu driver. 2. seçmen gerekli.
İnadına değil daha iyi olduğu için Linux!

-DıLgEş-

Açık kaynak ile ilgili bir sorun yaşıyorsan fglrx-updates yazan 2. seçeneği işaretle.
Aşkın; gözü kör, kulağı sağır, dili tutuk, aklı kıttır..! Hayır yani bu halde nasıl herkesi madara ediyor onu çözemedim..

heartsmagic

Son zamanlarda çekirdekle alakalı sorunlar yaşanabiliyor. Oradan sürücü seçip kurar ve yine giriş sorunu yaşarsan yeniden kuruluma gerek yok. Giriş ekranından ctrl+alt+f1 veya f2 ile uçbirime düş, sonra şunu uygula:
sudo apt-get purge fglrx*
sudo rm -f /etc/X11/xorg.conf
sudo reboot
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.