Lokal ağda site yayınlamak

Başlatan 91011, 02 Ekim 2015 - 20:41:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

91011

Merhaba,

Ben yaptığım siteyi lokal bir wireless ağında paylaşmak istiyorum. Bu konuda biraz bilgisizim kendi bilgisayarımda lokalde bir sanal host oluşturdum ama bunu nasıl paylaşabilirim bu konuda bana fikir verebilir misiniz ?
Tanrı konuşmaz, şeytan fısıldar...

heartsmagic

Paylaşmak istiyorumdan kastın dışarıya açmak mıdır? Eğer öyleyse bir web sunucusu kurarsın olur biter. İnsanlar ilgili IP adresine istek yapınca senin sitene ulaşırlar. 
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

91011

Evet aynı ağa bağlananların erişmesini istiyorum.

fsutil

alquirel

Muhtemelen kendi bilgisayarında apache benzeri bir sunucu yazılımı kuruludur. Yani muhtemelen sen oluşturduğun siteyi kendi bilgisayarında erişilebilir hale getirmişsindir. Bu durumdaysan yapacağın çok da bir şey yok aslında. Sadece senle aynı ağda olan diğer bilgisayarlar senin yerel IP adresini yazıp girecekler kendilerinden. Mesela 192.168.1.6 gibi. Eğer sorunu doğru anladıysam bu şekilde.

91011

evet ben apache ile yaptım kendi bilgisayarıma www.example.com yazdığımda benim lokaldeki site geliyor.

Hatta nasıl yaptığımı da http://akkayahu.com/index.php/2015/10/01/ubuntu-virtual-host-olusturma/ blogumda yazdım

Benim yapmak istediğim daha çok bir ağa bağlandığında otomatik gelen sayfa gibi olmasını istiyorum.

Ama ararken problem çekiyorum ne diye aratayım diye bana verebileceğiniz bir keyword var mıdır al buradan yürürsün dediğiniz ?

freeman

Alıntı yapılan: 91011evet ben apache ile yaptım kendi bilgisayarıma www.example.com yazdığımda benim lokaldeki site geliyor.

Hatta nasıl yaptığımı da http://akkayahu.com/index.php/2015/10/01/ubuntu-virtual-host-olusturma/ blogumda yazdım

Benim yapmak istediğim daha çok bir ağa bağlandığında otomatik gelen sayfa gibi olmasını istiyorum.

Ama ararken problem çekiyorum ne diye aratayım diye bana verebileceğiniz bir keyword var mıdır al buradan yürürsün dediğiniz ?
CGI
https://en.wikipedia.org/wiki/Common_Gateway_Interface
Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.

91011

Teşekkür ederim @SkynetX bunu inceleyeceğim.

alquirel

Alıntı yapılan: 91011 - 02 Ekim 2015 - 22:52:20
evet ben apache ile yaptım kendi bilgisayarıma www.example.com yazdığımda benim lokaldeki site geliyor.

Bu anlatımında yaptığın düzenleme sadece senin bilgisayarını bağlar. Diğer bilgisayarların yine de senin yerel IP adresine ihtiyacı olur senin sitene girmek için. Bir de not eklemiş olayım, anlatımında senin www.example.com yazarak yerel sunucuna ulaşmanı sağlayan şey virtual host oluşturmuş olman değil, /etc/hosts dosyasını gerekli şekilde düzenlemiş olman. Yani example.com için a2ensite ve öncesini yapmasan da sadece /etc/hosts dosyasını düzenlesen yine aynı kapıya çıkar.

Alıntı Yap

Bu isteğin için modem düzeyinde ayarlamalara ihtiyaç vardır muhakkak. O kısım beni aşıyor. Ama bakınırken şöyle bir sayfa buldum:
http://serverfault.com/questions/276014/how-to-force-the-devices-connected-to-the-wireless-router-to-open-a-web-site-hos

heartsmagic

Alıntı yapılan: 91011

Ben soruyu anlayamadım, gerçi arkadaşlar öneri vermişler ama soru, herkesin example.com yazdığında senin sitene nasıl erişeceği mi? Bunun için sorulacak ilk soru ağı senin yönetip yönetmediğin sorusu olacaktır.

91011

Evet lokal ağa bağlanan herkes benim sayfama bağlansın istiyorum.     @alquirel  o anlatımı şuradan buldum : https://www.digitalocean.com/community/tutorials/how-to-set-up-apache-virtual-hosts-on-ubuntu-12-04-lts

alquirel

Ben sadece example.com için, yani bir site için düşünüp öyle cevap verdim. Hatta özel bir klasörü hedef alacak bir alanadı hedefini de unutarak öyle yazmışım. O cevabımı geri alıyorum. :)

heartsmagic

Ağ bağlanan herkes bağlansın derken, önce arada bir geçiş mi olacak? İstemcilerin internete çıkmadan önce bir giriş yaptıkları Captive Portal tarzı gibi? Hoş tam istediğini bur karşılamıyor sanırım, @SkynetX'in önerisi daha yakın gibi. Fakat bir önceki soruyu cevaplamamışsın, ağı sen mi yönetiyorsun? Her şeyi yapabilecek durumda mısın? Eğer cevap evetse konu hakkında malumatı olan arkadaşlar farklı öneriler de verebilirler sana.

91011

Çok uzman olduğum bir alan olmadığı için kendimi ifade edemiyor olabilirim.

benim bir serverim olacak ben bununla bir router e bağlanacağım. Ve buradan sitemi bu routere bağlananlara servis etmek istiyorum. Bunu yaparkende ip adresi yerine bir www.example.com gibi bir alan adı olsun ki kullanıcı rahatça ulaşabilsin istiyorum.

Hani şu kurumlarda ağa bağlandığınızda direk bir login sayfası gelirya bunun yerine benim hazırladığım bir sayfa olsun istiyorum.Yeterki kullanıyla etkileşim kurabileyim.

heartsmagic

Kendini anlatman sorun değil, açık açık yazdığın sürece terimleri bilmiyor oluşun bizler için bir sıkıntı oluşturmuyor. Neticede hiçbirimiz her şeyin uzmanı değiliz, olamayız da. Hani bahsettiğin bu meseleyi örneğin kendim de yapmadım, fakat araştıra araştıra bir şeyler çıkabilir ortaya. 

Anlattığın şeyi anlıyorum ama bunu ağı sen yönetmediğin sürece yapamazsın. Kendi siteni bir şekilde servis edersin fakat example.com gibi bir şeyi yapman mümkün değil sadece kendi sistemine müdahale ederek. Bu isteğinin olması için benim bildiğim iki yol var:

1. Ya her kullanıcı hosts dosyasını değiştirecek
2. Ya da DNS sunucusunu sen yöneteceksin ve ilgili alan adını içeride sen belirleyeceksin. Böylece iç ağda insanlar example.com yazdığında senin makinene yönelecekler.

İstediğin şeyi yapabilmen için ne yazık ki ağı senin yönetiyor olman gerekmekte.

91011

2. seçenek benim istediğim şeye daha cazip geliyor. En iyisi daha fazla araştırma yapayım yarın okulda bir network kitabı alsam iyi oalcak galiba. Öneriler için teşekkür ederim.

plazma

Sunucu üzerinden neti dağıtsanız yada bir firewall olsa sanki daha kolay ayarlarsınız istediğinizi