Nvidia-Nouveau Veya Nouveau-Nvidia Geçiş Yapma

Başlatan cokomoko, 19 Kasım 2015 - 20:59:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cokomoko

https://wiki.archlinux.org/index.php/NVIDIA#Switching_between_NVIDIA_and_nouveau_drivers

Wiki'de anlatıldığı üzere bu scripti deneyip de açık ve kapalı kaynak sürücüler arasında sağlıklı ve sorunsuz geçiş yapabilen var mı?
Deneyenler varsa geri bildirim rica ediyorum, yakın bir zamanda xen denemeyi düşünüyorum, onun için açık ve kapalı sürücüler arasında geçiş yapmam lazım.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Kasım 2015 - 22:07:42

Ya da bir kernelle nouveau diğer bir kernelle nvidia çalıştırma imkanımız var mı, olabilir mi böyle birşey?Örneğin x kerneli ile açınca nouveau dolayısıyla da xen açıp kullanacağım, diğer x kerneli ile de nvidia kapalı sürücü.
''Eğer 386BSD ben Linux'a başladığımda var olsaydı, Linux büyük bir olasılıkla olmazdı."
........................Linus Torvalds..........................
İnsanın aradığı sadece huzur ve mutluluktur, 1 numara olmak yalnız kalmak demektir ve 1 numara kalmak için birçok şeyi feda etmek zorunda kalırsın...

neynefes

Kendime not düşüyorum ilk fırsatta deneyeceğim.

mhmtkrktr

Alıntı Yaphttps://wiki.archlinux.org/index.php/NVIDIA#Switching_between_NVIDIA_and_nouveau_drivers

Wiki'de anlatıldığı üzere bu scripti deneyip de açık ve kapalı kaynak sürücüler arasında sağlıklı ve sorunsuz geçiş yapabilen var mı?
Deneyenler varsa geri bildirim rica ediyorum, yakın bir zamanda xen denemeyi düşünüyorum, onun için açık ve kapalı sürücüler arasında geçiş yapmam lazım.

BRANCH=
Buraya kendine uygun olan doğru seçeneği verirsen , çalışmaması için bir sebep görünmüyor. Çalışmazsa da düzenlenerek çalışır duruma getirilir. Hatta kullanımda olan sürücüyü gösterip , diğerini kurup kurmamak adına seçenek verilmiş olsa daha kullanışlı olur gibi. Zor olan , bunu her çalıştırdığında sürücünün aktif olması için bilgisayarı yeniden başlatman gerekecek.

Aynı işlemi Manjaro Ayar Yöneticisiyle de yapabilirsin. Çok sık değiştirmeyeceksen sorun olmaz ama sık sık değiştireceksen , onda da durum aynı. Sürücüyü kurmak pratik ama geçiş yapıp kullanmak o kadar pratik değil.

Alıntı YapYa da bir kernelle nouveau diğer bir kernelle nvidia çalıştırma imkanımız var mı, olabilir mi böyle * bir şey?Örneğin x kerneli ile açınca nouveau dolayısıyla da xen açıp kullanacağım, diğer x kerneli ile de nvidia kapalı sürücü.

Bu daha çetrefelli gibi geldi bana. Bakılacak yer Kernel'den önce , Xorg muş gibi sanki.

cokomoko

Alıntı yapılan: mhmtkrktr - 20 Kasım 2015 - 15:28:29
Aynı işlemi Manjaro Ayar Yöneticisiyle de yapabilirsin. Çok sık değiştirmeyeceksen sorun olmaz ama sık sık değiştireceksen , onda da durum aynı. Sürücüyü kurmak pratik ama geçiş yapıp kullanmak o kadar pratik değil.
Bilemiyorum çok sık da değiştirmek şu an aklımda yok ama sırf xen kullanmak için arada bir değiştirebilirim.Peki manjaro setting manager Arch üzerinde çalıştırılabilir mi?
Zaten pratik olmayacağından manjaro live cd'de olduğu gibi hem açık hem kapalı sürücülerle kernelden açmak aklıma geldi ama nasıl yapıyorlar bunu bilmiyorum?
''Eğer 386BSD ben Linux'a başladığımda var olsaydı, Linux büyük bir olasılıkla olmazdı."
İnsanın aradığı sadece huzur ve mutluluktur, 1 numara olmak yalnız kalmak demektir ve 1 numara kalmak için birçok şeyi feda etmek zorunda kalırsın...

mhmtkrktr

Alıntı YapBilemiyorum çok sık da değiştirmek şu an aklımda yok ama sırf xen kullanmak için arada bir değiştirebilirim.Peki manjaro setting manager Arch üzerinde çalıştırılabilir mi?
Manjaro ayar yöneticisini kurmak kolay, sadece deneyimsiz kullanıcılar için dikkat edilmesi gereken bir noktası var. Uygun olunca ne yapılması gerektiğini özelden yazarım. (Söylediğim gibi , kurulumda dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Burada olması uygun olmayabilir)
Alıntı YapZaten pratik olmayacağından manjaro live cd'de olduğu gibi hem açık hem kapalı sürücülerle kernelden açmak aklıma geldi ama nasıl yapıyorlar bunu bilmiyorum?
Kurulacak veya bir defalık çalışacak bir sistemde bunu ayarlamak farklı , kurulmuş çalışan sistemde ayarlamak çok farklı. İşe o tarafından bakıyorsan yanlış yöndesin derim. :)

cokomoko

Ben aslında tam olarak o taraftan bakmıyorum, şimdi elimizde 4 veya 3 kernel olsun ki bende var, x kernelini sadece nouveau ile açacağım diğer x kernelini nvidia kapalı sürücü ile, böylece göreceğim işe göre ikisinden birini seçip sistemi açacağım.

mhmtkrktr

Bunun için öncelikle hem Nvidia , hemde Nouveau sürücüsünü aynı sistem üzerine kurman gerekecek. Paket çakışmasından dolayı hangisini kurmak istesen , diğerini kaldırmak isteyecek.
Diyelim ki çakışan dosyaları bulup düzenledin her ikisini de bir şekilde kurdun. Bu defa sistem Xorg daki hangi konfigürasyona göre çalışacak. Olayın sadece Kernel'le biteceğini sanmıyorum.

Daha grub ekranındayken , bir betikle seçilen Kernel'e göre ilgili dosyalar bulunur ve yerlerine taşınırsa olur belki, ama o bölümde bir şey çalıştırma deneyimim hiç olmadı.

heartsmagic

Depolardan kurulan sürücüler her çekirdek için işleniyor ancak elle kurulumda yanlış bilmiyorsam çekirdek seçimi yapılabiliyor. Fakat o da geriye yönelik çekirdeklere destek vermek, yani kurulum için galiba. Haliyle yan etkilerini kestirmek güç.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.