kullanmadığım pc mi web sunucusu yapabilir miyim?

Başlatan ceyhun123, 16 Eylül 2015 - 03:06:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ceyhun123

Merhabalar bilgisayara olan ilgim ve merakım nedeniyle elimde birkaç tane kullanmadığım bilgisayar mevcut bunları tıpkı kiralık sunucular  gibi websitemi yayınlamada normal bir sunucu gibi kullanabilir miyim?
Herşeyden şüphe edenler, hiçbirşeyden şüphe etmeyenlerden daha az aptal değildir.

ShangriLa

yaparsın da evdeki adsl bağlantısıyla pek verimli çalışmaz
Ubuntu Mate Trusty

egcodes

1) Statik ip almalısın.

2) Normal ev adsl'lerinde download upload'dan iyidir her zaman çünkü kullanıcı network'u download amaçlı kullanır. Senin upload'ınında en az download kada iyi olması gerekir. Bunun için bir paket var mıdır bilmilyorum ama.
1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

FireSwords

Mümkün.

Ancak harcayacağın zaman ve emeğe değer mi bilemem.

Öncelikle statik IP kiralaman gerekiyor.

Daha önemlisi çok yüksek upload hızları gerekiyor ki Türkiye'de upload hızları malum.

Sunucu sürekli çalışacağı için bu elektrik faturasına da yansıyacaktır.

Sonuç olarak Digitalocean gibi sitelerden aylık 5 dolar gibi komik ücretler karşılığında sunucu sahibi olmak mümkünken bu kadar masrafa girmek mantıksız bence.

ceyhun123

yorumlarınız için teşekkürler. Benim amacım bir online oyun serveri kurmak ve bunu kendi yaptığım bir sunucuyla yapmaya heveslenmiştim aynı zamanda da arkadaşlarıma hizmet vericek web serverleri kurmayı yorumlarınız için teşekkür ederim.
Herşeyden şüphe edenler, hiçbirşeyden şüphe etmeyenlerden daha az aptal değildir.

Reverser

Alıntı yapılan: ceyhun123 - 17 Eylül 2015 - 03:32:14
yorumlarınız için teşekkürler. Benim amacım bir online oyun serveri kurmak ve bunu kendi yaptığım bir sunucuyla yapmaya heveslenmiştim aynı zamanda da arkadaşlarıma hizmet vericek web serverleri kurmayı yorumlarınız için teşekkür ederim.
Hamachi gibi sistemler kullanılabilir eğer çok oyuncu olmayacaksa. Profesyonel bir server düşünüyorsan dedicated vps kiralamak daha sağlıklı olur.

XFCE ROCKS !