[Çözüldü] Ubuntuda sesi kısınca ses tamamen gidiyor

Başlatan eronis, 01 Eylül 2015 - 01:01:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

eronis

Kurulumu Ubuntu 14.04.2 iso'sundan yaptım. Ardından unity'nin pek tarzım olmadığını anlayınca unity ile ilgili herşeyi, lightdm'yi vs... sildim ve baya ubuntu gnome'a çevirdim sistemi. Masaüstüme hoparlör olarak usb tiplerinden biri bağlı. Sorunum şu, ses seviyesini diyelim 20'ye kadar düşürebiliyorum ama 19'a düşerse ses hepten gidiyor (Seviye 19 ama ses 0) Özellikle gece geç saatte kuzenimle bilgisayarda film izlerken sıkıntı oluyor çünkü ses seviyesini sağlıklı şekilde ayarlayamıyoruz. Fikri olan var mı ?

Daha sağlıklı önerilerde bulunabilmeniz için sistemde yaptığım bütün değişiklikleri yazdım. Roman için üzgünüm :)
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

heartsmagic

Şu Unity temizliği öncesinde böyle bir sorun var mıydı?
Ayrıca:
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=48625.0
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

eronis

Verdiğiniz linkteki bir bilgi işime yaradı

Alıntı Yap
Çözüm:
Sorunu çözmek için bir Pulseaudio konfigürasyon dosyasını düzenleyeceğiz. Aşağıdaki komutu terminalde (CTRL + ALT + T) çalıştırın.

Kod: [Seç]
gksu gedit /etc/pulse/default.pa
Aşağıdaki satırı bulun (udev-detect'ten sonrası biraz farklı olabiliyor, bende farklıydı):
load-module module-udev-detect

Satırı şununla değiştirin:
load-module module-udev-detect ignore_dB=1

Kaydedin ve kapatın. Ardından aşağıdaki komutu yazarak PulseAudio servislerini kapatın. 

Kapatıldığı anda kendisini yeniden başlatacağı için reset atmanıza gerek kalmayacaktır:

Kod: [Seç]
killall pulseaudio

Sorunum çözüldü. Teşekkür ederim :)
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds