websitesi font sorunu

Başlatan tokuchi, 03 Ağustos 2015 - 17:01:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tokuchi

Merhaba,
teamtreehouse websitesine ubuntu üzerinden girdiğimde fontlar doğru görünmüyor, windows'ta ise sorunsuz görünüyor. "microsoft core fonts" yüklemesini yaptım ayrıca dual boot benim sistem ubuntu üzerinden windows'un yüklü olduğu sürücüye girip font klasöründen diğer fontların da hepsini yükledim ama yine de düzgün görünmüyor nasıl düzeltilir acaba?

ubuntu'da:

windows'ta:

serkanburda

Ben siteye girdiğimde fontlarda bir bozukluk fark etmedim. Sizinkinden farklı olarak yapmış olduğum ufak bir düzenleme vardı benim, o sayede düzgün görünüyor olabilir. Şu mesajımda belirttiğim çözümü bir deneyin, bakalım düzelecek mi: https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=46992.msg540274#msg540274

tokuchi

Alıntı yapılan: serkanburda - 03 Ağustos 2015 - 23:56:44
Ben siteye girdiğimde fontlarda bir bozukluk fark etmedim. Sizinkinden farklı olarak yapmış olduğum ufak bir düzenleme vardı benim, o sayede düzgün görünüyor olabilir. Şu mesajımda belirttiğim çözümü bir deneyin, bakalım düzelecek mi: https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=46992.msg540274#msg540274

teşekkürler ama maalesef düzelmedi özellikle sign in kısmına bir şey yazınca çok belli oluyor siz de sign in kısmında eposta yerine "deneme yazısı" yazıp bakabilir misiniz? bu harflerde çok belli ondan dolayı özellikle bunu denemenizi istedim.

turkerataturk

Tarayıcı yakınlaştırmasını %110 yapın.
''Mustafa Kemal ATATÜRK''

heartsmagic

%90 yapınca da düzeliyor, bizden ziyade sitenin kendisinde sorun var gibi.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

tokuchi

evet dediğiniz şekilde düzeldi ama windows ya da mac os ta neden yakınlaştırma yapmaya gerek kalmadan düzgün görünüyor? android-x86 kurdum pc ye onda bile düzgün görünüyordu

heartsmagic

Teknik kısmı bilemiyorum ancak sorun yazıtipi sorunu değil de, tarayıcının olayı algılama meselesi gibi sanki. Farklı tarayıcılarla denendi mi bu?

tokuchi

evet hatta ubuntu'ya google chrome kurup onda bile denedim yine sorunluydu bu arada free-bsd'de de aynı şekilde gösteriyordu linux'takiyle

heartsmagic

Farklı tarayıcı, hatta farklı ortamda bile sorun aynı yani. İlgili siteye bir eposta geçebilirsin, belki fikir verirler.