Ubuntu server bağlantı sorunu

Başlatan furkanp, 26 Ağustos 2015 - 13:42:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

furkanp

Merhaba, amazondan ubuntu kurulu vps aldım ve buna ispconfig 3 kurdum. İnternette anlatıldığı sekilde gerekli olan nginx, mysql, php gibi programlarıda kurdum. Amacim alan adlarimin isim sunucularına vps ip adresini yazip sitelerimi bu vpsde barındırmak.
Soruna gelince kurulumlari yaptığım halde chromeda vpsipadresim:8080 yazdığım zaman bağlantı zaman aşımına uğradı hatası alıyorum. Sorun neyden kaynaklı sizce?

heartsmagic

8080'de ne çalışıyor da zaman aşımı hatası alıyorsun?
Tam amacın nedir, kendi sitelerini mi barındıracaksın bu sunucuda?
Eğer öyleyse isim suncuları ile işin yok, alan adı tarafına A kaydı girişi yapacaksın alan adların için. İsim sunucu meselesini muhtemelen alan adını aldığın yere yaptırman daha makul.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

furkanp

sorunu çözdüm. vps kontrol panelinden gerekli http portunu açmam gerekliydi.

evet. kendi sitelerimi barındırmak istiyorum. fakat olmadı bir türlü.
ispconfig düzgün çalışıyor fakat sitelerim çalışmıyor. panele ilk girdiğimde neler yapmam gerekiyor?

heartsmagic

Paneller hakkında fazlaca malumatım yok ne yazık ki. Her panel için kendi belgelendirmesini okumak en makul öneridir. Panelsiz bir sunucu ve sunucu yönetimi düşünürsen seve seve yardımcı olmaya çalışırız. Panel için yardımcı olmam demiyorum, olamam diyorum yanlış anlaşılmasın. Zira cidden paneller kendilerince iş görüyorlar ve birisinin yardım edebilmesi için o panel için tecrübe edinmiş olması gerekiyor.

furkanp

estağfurullah, dediğinizi anladım. panel istememin sebebi şu, sitelerime subdamain, veritabanı, ftp hesabı eklemem gerektiği zaman panelden yapmam gerekiyor diye biliyorum. panelsiz subdomain veya veritabanı ekleyebilir miyim?

heartsmagic

Panelden yapma zorunluluğu diye bir durum yok. Paneller bu işlerle kendileri uğraşmak istemeyenler için mevcuttur. Birçok şeyi hazır getirirler ve kimileri için işleri kolaylaştırırlar.

Veritabanı dediğin şeyi mysql ile yapabilirsin uçbirimden. Bir adım ötesi phpmyadmin kullanmaktır.
Alt alan adı dediğin olay, kullandığın web sunucusu için bir dosya hazırlamak, sunucuda dizin oluşturmaktan ibarettir.
ftp hesabı içinse sunucuya ftp sunucusu kurulur. Fakat, FTP artık çok geride kaldı. Kendi sunucun olduğuna göre güvensiz FTP yerine SSH kullanabilirsin. Dosya aktarımı vs. içinse SCP kullanılabilir.

Kimileri içinse paneller ortalığı karıştırmaktadır. Tekrara düşeceğim ama vaktin ve uğraşma isteğin varsa panelsiz devam et :) Öteki türlü herkesin memnun olduğu bir paneli kullanma seçeneğin de var elbette.

furkanp

panelsiz kullanmak icin lampp kurmam yeterli sanırım. ftp içinse proftpd kullanmayı düşünüyorum.fakat anlamadığım tek şey test.example.com subdomainini nasıl devreye sokabilirim?

birde birden fazla alan adımı nasıl sunucuma yönlendireceğim? yani alan adımı aldığım firmada nameserverlara bana verilen ns1,ns2 adreslerini yazıyordum daha önceden. şimdi bunu nasıl yapmam gerekir?

heartsmagic

LAMPP sana web ve mysql sunucusu; veritabanları yönetmek için phpmyadmin ve php sağlar. Haliyle bu üçlüyü kullanan her şey sunucunda çalışır.
ftp için uğraşma. Dosya yüklemek vs. için hiç gerek yok. SCP ile o işi yaparsın. Linux kullanıyorsan zaten işin çok rahat, birden fazla şekilde dosya yükleme işlemi yapabilirsin. Windows kullanıyorsan WinSCP ile yapabilirsin bu işlemi örneğin kolayca. Başka uygulamalar da mevcut olabilir.

Alt alan adını da söylediğim gibi kullandığın web sunucusu ne olacaksa (Apache, Nginx vs.) onların yapılandırmasını kullanarak yapacaksın. Sanal konak deniyor bu yönteme. Hangi web sunucusunu seçeceksen ona göre araştırma yapabilirsin. Takıldığın yerlerde de forumda sorarak destek isteyebilirsin.

Bir web sunucusu birden fazla alan adına hizmet verebilir. Alt alan adları da buna dahil. Bunların hepsini de alan adını aldığın yerde A kaydı ekleyerek yapabilirsin. Kurdun web sunucusunu, ayarladın alan adını diyelim ki, gidip alan adını aldığın yerde hazırda varsa bir A kaydı bunu düzenleyerek kendi sunucu adresini işleyebilir, yoksa A kaydı girebilirsin.

furkanp

yardımlarınız için teşekkürler. herşeyi başarıyla kurdum ve sitelerimi vps de çalıştırmayı başardım. teşekkürler

heartsmagic