Windows 10 Kurmak İçin Program Önerisi!

Başlatan help16, 01 Ağustos 2015 - 17:35:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

help16

Usb den windows 10 kuracağım fakat hangi programla usb ye yazacağımı bulamadım.
Sistem: Ubuntu 15.04

Floki

natgho

Muhtemelen kurulumda grub ile başınız derde girecektir...
Rufus kullanabilirsiniz.
Hayır ben Windows Düşmanı Değilim,Bu Yüzden Linux Kullanmıyorum, Ben Sadece Benim Donanımımda At Koşturacaksa Bir Yazılım, her Adımını Bilme Sorumluluğunu Hisseden Bir Teknologtan Fazlası olmadığım İçin Linux Kullanıcısıyım.

Floki

Rufus bence de bir numaralı program fakat sanırım Ubuntu için yok. Sitesinde kaynak kodu var. Ama derlemesini bilmediğim için hiç girişmedim.

fthzcn

Rufus'u indirdiğinizde çalıştırılabilir dosya olarak ayarlarsanız, kuruluma gerek kalmadan program çalışıyor. Denemenizi öneririm.

Floki

Alıntı yapılan: fthzcn - 01 Ağustos 2015 - 22:29:47
Rufus'u indirdiğinizde çalıştırılabilir dosya olarak ayarlarsanız, kuruluma gerek kalmadan program çalışıyor. Denemenizi öneririm.
Hocam tam olarak nasıl yapacam açıklar mısınız ? Hangi dosyayı çalıştırılabilir olarak ayarlamam lazım ? Ben kaynak kodu olarak indirdim.

Dogusadguzel

Bence en iyisi wındows kurmak istiyorsan dvd ike kur daha güvenceli olur usb biraz sıkıntı olabilir daha çok cd yazma programları onlar sayesinde olabilir wındows 10 bence kurma çünkü çok büyük bir fark yok linux kullanıyorsan devam et çünkü wındows 10'dan linux geri dönüş yaotım 8) 8) 8) :o :o

Floki

Yıl 2015. Artık dvd-rom'lu bilgisayar üretmeyi bırakıyor firmalar. CD' yi nasıl mantıklı buldun anlamadım. USB ile 5 dk sürmeyecek yüklemeyi CD yada DVD ile 20 -25 dk (en iyi ihtimal) kurmanın nesi mantıklı ? Windows'un kendisi bile USB'ye yazdırma aracı üretip bununla yazdırın diyor.
Windows 10 bende kullanıyorum da birçok yenilik var.(Başlat menüsü , edge , cortana , arayüz , dosya paylaşımları , xbox entegrasyonu , dx 12 ...) Tamamen "fail" bir yorum olmuş.

Minty

Alıntı yapılan: Floki - 31 Ağustos 2015 - 21:17:44
Yıl 2015. Artık dvd-rom'lu bilgisayar üretmeyi bırakıyor firmalar. CD' yi nasıl mantıklı buldun anlamadım. USB ile 5 dk sürmeyecek yüklemeyi CD yada DVD ile 20 -25 dk (en iyi ihtimal) kurmanın nesi mantıklı ? Windows'un kendisi bile USB'ye yazdırma aracı üretip bununla yazdırın diyor.
Windows 10 bende kullanıyorum da birçok yenilik var.(Başlat menüsü , edge , cortana , arayüz , dosya paylaşımları , xbox entegrasyonu , dx 12 ...) Tamamen "fail" bir yorum olmuş.
Yeniliklerin olması iyi olduğu anlamına gelmez. Ben de denedim ancak hiç stabil değil ve tasarımı berbat. Yıl 2015 olmuş Windows çoklu masaüstüyle övünüyor. Kaç yıldır Linux'de olan bir şeyi "Muhteşem bir yenilik" olarak tanıtmaları gerçekten gülünç bir durum.
~~~~~   Bazı insanlar o kadar fakir ki tek sahip oldukları şey para...   ~~~~~

Floki

Farkindaysan masaüstünden bahsetmedim. Bence de o bir yenilik değil . Linux kullanan bilir. :) Şu anda da gayet kararlı.

ekremsenturk

Windows sorunlarını bir Windows forumunda tartışsak nasıl olur? Rufus'u veya benzeri bir yazılımı hiç kullanmadım, Ama çalıştırılabilir yapabilmek için, Rufus dosyası üzerine sağ tıklıyorsun ve özellikler bölümünden sahipliliğe giriyorsun ve orada "Bir uygulama gibi çalıştırılabilir" yazan kutucuğu işaretliyorsun. Sonra da o dosyayı çalıştırabilmek için, dosya üzerine çift tıklıyorsun.

FireSwords

Eğer UEFI kurulum yapacaksan tek yapman gereken USB belleği FAT32 olarak biçimlendirip USB belleğe ISO dosyasının içindekileri kopyalaman.

Bu arada sistemde UEFI varsa kesinlikle UEFI kurulum tavsiye ederim. Ben şahsen Linux'u da UEFI olarak kuruyorum. Neden mi UEFI?

1-Klasik BIOS çok antik bir teknoloji.
2-Açılış süreleri UEFI kurulumda da kısa.
3-Uykuya dalma ve uyanma sureleri daha hızlı.

Floki

Konu biraz eskidi. Bu arada Rufus çok iyi bir program ama Windows'ta. Ubuntu'da dediğiniz gibi çalıştırılabilir yapınca çalışıyor ama USB yada herhangi bir imaj gösteremiyorsun. Yani Ubuntu'da kullanılamıyor. Bu hafta 2.3 versiyonu çıktı. Onda durum nedir bilmiyorum. Herkese iyi akşamlar.

natgho

Merhaba, biraz geçti üzerinden ancak geçenlerde şöyle basit ama işlevsel bir yazılım buldum:
http://sezerbozkir.com/2015/08/usb-iso-kalibi-yazdirma/
Umarım sizinde işinizi görür.
Hayır ben Windows Düşmanı Değilim,Bu Yüzden Linux Kullanmıyorum, Ben Sadece Benim Donanımımda At Koşturacaksa Bir Yazılım, her Adımını Bilme Sorumluluğunu Hisseden Bir Teknologtan Fazlası olmadığım İçin Linux Kullanıcısıyım.