Xubuntu İmaj Alma

Başlatan cybersalih, 18 Ağustos 2015 - 11:19:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cybersalih

Merhaba, Windows 8.1 ve Xubuntu dualbot kullanıyorum. İlk Windows u yükledim. Yanına xubuntu kurdum. Şimdi Windows'a format atacağım. Boot bozulacak galiba.

Xubuntuda birsürü ayarlama yaptığım için baştan kurmak istemiyorum. Sanırım bu durumda tek çözüm yolu Xubuntu imajını almak. Windows kurulduktan sonra Onu kurmak.

Başka bir çözüm yolu var mı ? Yoksa bunu nasıl yapacağımı anlatır mısınız ?

siberoloji

Sadece Windows'un bulunduğu bölümü biçimlendirirseniz Boot bozulmaz. Grub içerisinde görünen listedeki Windows seçeneği çalışmaz o kadar. Onu da
sudo update-grub
komutu ile güncellersiniz.
Sormak istediğim bir konu var.
"Windows bulunan bölümü formatlayacağım" demişsiniz. Daha sonra tekrar win kuracakmısınız?
Tam olarak planınızı açıklarsanız ona göre takip etmeniz gereken yolu daha net söyleyebiliriz.
Win bölümünü formatlayıp yeni bir sistem kurmayacaksanız Xubuntu'yu tekrar kurmanıza şimdilik gerek kalmaz.

cybersalih

Şu anda windows ve xubuntu var. windowsa virus bulastığından şüpheleniyorum bu yüzden format atacağım tekrar kuracağım sistemi. Windows format atma aşamasında 200mb lık bir bölüm var. oraya dokunmadığım sürece sorun olmayacağını mı söylüyorsunuz?

Eğer öyleyse işim kolay.

kötükurt

Sadece Windows'un olduğu bölümü biçimlendir bir şey olmaz. Grub'u usb çalışan Ubuntu ile onarabilirsin: http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Grub_%C3%B6ny%C3%BCkleyicisini_onarmak
Bu gibi durumlarda Ubuntudaki ayarlarını kaybetmemen için Home dizinini başka bölüme taşımanı öneririm: https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=47138.msg541570#msg541570
"Cahil tutarlıdır kendi içinde, kötü olan yarı cahillerdir." İlber Ortaylı

siberoloji

Windows kurulumu esnasında kendi başlangıç yöneticisini diskin en başına kuracaktır. Kurulum sonrası ubuntu gitti diye panik yapmadan boot-repair kullanmalısınız.
Bu arada, windows 7-8-8.1 kuracaksanız, kurulum sonrası Windows un hızlı başlat özelliğini mutlaka kapatın yoksa linux disk bölümlerinizi göremezsiniz.

TAVSİYE:
Windowsa virüs girdiğini düşünüyorsanız eset smar sec indirip taratabilirsiniz. Üstelik firewall ayarlarını "her seferinde bana sor" diye ayarlarsanız virüsü kolayca yakalayabilirsiniz. Arkaplanda nete veri gönderen uygulamalarda sorun olabilir. Tabii ukalalık yapmak değil amacım. Bunları biliyor da olabilirsiniz. Kolay gelsin.