Sadece tyy ekranı geliyor

Başlatan bestkrip, 10 Ağustos 2015 - 18:32:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bestkrip

Grafik arayüzü açılmıyor
startx komutuna böyle bir komut bulunamadı diyor
startx komutunun çalışması için apt-get install window system li seysisini yüklerken "unable to fetch some archives,maybe run apt-get update or try wıth --fix-missing?" hatası veriyor.
Daha öncedende xorg.conf dosyası oluşturmaya çalışırken böyle bir sorun olmuştu komut satırından xorg.conf dosyasını sildiğim zaman düzeldi.(Eski yerinde yok :D (X11 klasörünün içinde) )
((Sorun nasıl oluştu)) 64 bit wine kurulumu yapmaya çalışırken wine programını apt-get remove wine ve aptitude remove wine komutları ile sildim. Sonra tekrar yüklemeye başladığımda bir anda ekran görüntüsü yerini terminale bıraktı.
Yardım etmenizi bekliyorum.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 10 Ağustos 2015 - 20:51:49

Acaba internet olmadığı için mi? "unable to fetch some ...........................--fix-missing? hatası veriyor diye düşündüm.
İnternet durumuna iw wlan0 link yapıp baktığım zaman not connect demesi fikrimin doğru olduğunu düşündürttü.
İnternetten bulduğum birkaç ayarla ağa bağladım ancak yine aynı hatayı veriyor :D
Format atarsam sorunun çözüleceğini biliyorum, ama niye uğraşmak varken format atarak kestirip atalım.
Konu güncel +++++

heartsmagic

Tamam, sorununu anlatmışsın ancak öncesi yok. Ubuntu sürümün nedir, bu sıkıntı nasıl oluştu? Durduk yere olmaz haliyle böyle bir sorun. startx hiçbir normal sürümde eksik değildir, ne kurdun sen, ne yaptın?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

bestkrip

Sorunun nasıl başladığını yazmıştım. Tam olarak wine kurarken ekran terminal moduna geçti.
Kali linux kullanıyorum.(Kali GNU/Linux 1.1.0 \n \l)

mushishi :D

heartsmagic

Nasıl kurmayı denedin Wine'ı? Kurmaya çalışmayla bir şey olmaması lazım, hele hele böyle bir soruna yol açmaması lazım.
Wine'ı kaldırmaya çalışırken başka paketlerin de kaldırılmadığına emin misin?

bestkrip

wine'ı synapticten kaldırırken bir kaç pakette onun yanında silinmişti.

heartsmagic

Neler silindi örneğin? Hangi masaüstünü kullanıyorsun, varsayılan olarak gelen Gnome Shell mi?