Nvidia sürücüsü doğru kurulumu?

Başlatan natgho, 30 Ağustos 2015 - 23:55:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

natgho

Merhabalar:
Ben nvidia kurulumunu doğru yaptığıma inanıyorum.
Şöyle ki:

natgho@Optimist:~$ dpkg -l | grep nvidia
ii  bumblebee-nvidia                      3.2.1-7                                    amd64        NVIDIA Optimus support using the proprietary NVIDIA driver
ii  nvidia-346                            346.59-0ubuntu1                            amd64        NVIDIA binary driver - version 346.59
ii  nvidia-opencl-icd-346                 346.59-0ubuntu1                            amd64        NVIDIA OpenCL ICD
ii  nvidia-prime                          0.8.1                                      amd64        Tools to enable NVIDIA's Prime
ii  nvidia-settings                       346.59-0ubuntu1                            amd64        Tool for configuring the NVIDIA graphics driver

kısmında sıkıntı yok.
Ancak şöyle deneme yaptığımda:
natgho@Optimist:~$ optirun glxgears
293 frames in 5.0 seconds = 58.494 FPS
300 frames in 5.0 seconds = 59.881 FPS
[code]
[code]
natgho@Optimist:~$ glxgears
Running synchronized to the vertical refresh.  The framerate should be
approximately the same as the monitor refresh rate.
304 frames in 5.0 seconds = 60.678 FPS
300 frames in 5.0 seconds = 59.923 FPS

İki fps değeri de aynı, ilginç bir kodla denediğimde istediğim gibi sonuç alıyorum:

natgho@Optimist:~$ vblank_mode=0 glxgears
ATTENTION: default value of option vblank_mode overridden by environment.
ATTENTION: default value of option vblank_mode overridden by environment.
31417 frames in 5.0 seconds = 6283.382 FPS
31033 frames in 5.0 seconds = 6206.595 FPS
XIO:  fatal IO error 11 (Resource temporarily unavailable) on X server ":0.0"
      after 136242 requests (136242 known processed) with 0 events remaining.

Doğru sonucu alıyorum, ama normalde alamıyorum, acaba kurulum sırasındamı bir yanlış yaptım, yoksa bu normal olanı mı?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 31 Ağustos 2015 - 00:41:26

Ek olarak, indicator başlatmak istediğimdede bu hatayı alıyorum:
natgho@Optimist:~$ bumblebee-indicator
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/local/bin/bumblebee-indicator", line 28, in <module>
    import pynotify
ImportError: No module named pynotify

Hayır ben Windows Düşmanı Değilim,Bu Yüzden Linux Kullanmıyorum, Ben Sadece Benim Donanımımda At Koşturacaksa Bir Yazılım, her Adımını Bilme Sorumluluğunu Hisseden Bir Teknologtan Fazlası olmadığım İçin Linux Kullanıcısıyım.

TopKek

Ayarlar>Yazilim ve guncellestirmeler> Ek suruculer kisminda ilk secenegi isaretlemeyi dene
Arch Linux mu Gentoo mu?

heartsmagic

Alıntı yapılan: Web_MonsterAyarlar>Yazilim ve guncellestirmeler> Ek suruculer kisminda ilk secenegi isaretlemeyi dene
Emin olmadığımız çözümleri önermezsek mutlu oluruz. Çift kart var burada, bu nedenle doğrudan sürücü kurulumu yapılmamalı. Yanlış anlamamanı umarım not düşmek istedim.

@natgho, optirun düzgün çalışıyor gibi, FPS konusu ise çok takılmamız gereken bir konu değil bence. bumblebee-indicator paketini PPA ile mi kurdun?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

natgho

Alıntı yapılan: heartsmagic

@natgho, optirun düzgün çalışıyor gibi, FPS konusu ise çok takılmamız gereken bir konu değil bence. bumblebee-indicator paketini PPA ile mi kurdun?
Evet PPA ile kurulum yaptım, açıkcası FPS değerleri ile ilgileniyorum çünkü optirun komutu ile başlatmama rağmen 720 p filmlerde görüntü yırtılmaları olmakta ilginç bir şekilde.
Hayır ben Windows Düşmanı Değilim,Bu Yüzden Linux Kullanmıyorum, Ben Sadece Benim Donanımımda At Koşturacaksa Bir Yazılım, her Adımını Bilme Sorumluluğunu Hisseden Bir Teknologtan Fazlası olmadığım İçin Linux Kullanıcısıyım.

heartsmagic

Yereldeki filmlerde mi oluyor bu? Sürücü kurmadan önce durum nasıldı peki? Açıkçası 720p filmler için dahili Intel'in bile yeterli olması lazım. Şu an kendi makinemde Bumblebee veya Prime kurulu değil ancak buna rağmen sorun yaşamıyorum.

Bu arada, aşağıdaki açıklamayı düzelteyim kendi adıma. @Web Monster ve benzeri öneriyi yapan arkadaşlara artık bu şekilde düzeltme geçmeyeceğim zira anlatıldığı şekilde sürücü kurulmaya çalışıldığında yanlış görmüyorsak son zamanlarda Prime de kurulmakta. Haliyle bu da çift kart kullanmanın ikinci yöntemi. Yine de, sistemde Bumblebee varken önce onun kaldırılması gerekiyor.
Alıntı yapılan: heartsmagic
Alıntı YapAlıntı yapılan: Web_MonsterAyarlar>Yazilim ve guncellestirmeler> Ek suruculer kisminda ilk secenegi isaretlemeyi dene
Emin olmadığımız çözümleri önermezsek mutlu oluruz. Çift kart var burada, bu nedenle doğrudan sürücü kurulumu yapılmamalı. Yanlış anlamamanı umarım not düşmek istedim.

natgho

Alıntı yapılan: heartsmagicYereldeki filmlerde mi oluyor bu? Sürücü kurmadan önce durum nasıldı peki? Açıkçası 720p filmler için dahili Intel'in bile yeterli olması lazım. Şu an kendi makinemde Bumblebee veya Prime kurulu değil ancak buna rağmen sorun yaşamıyorum.

Bu arada, aşağıdaki açıklamayı düzelteyim kendi adıma. @Web Monster ve benzeri öneriyi yapan arkadaşlara artık bu şekilde düzeltme geçmeyeceğim zira anlatıldığı şekilde sürücü kurulmaya çalışıldığında yanlış görmüyorsak son zamanlarda Prime de kurulmakta. Haliyle bu da çift kart kullanmanın ikinci yöntemi. Yine de, sistemde Bumblebee varken önce onun kaldırılması gerekiyor.
Alıntı yapılan: heartsmagicAlıntıAlıntı yapılan: Web_MonsterAyarlar>Yazilim ve guncellestirmeler> Ek suruculer kisminda ilk secenegi isaretlemeyi deneEmin olmadığımız çözümleri önermezsek mutlu oluruz. Çift kart var burada, bu nedenle doğrudan sürücü kurulumu yapılmamalı. Yanlış anlamamanı umarım not düşmek istedim.
Yerel filmlerdede optirun komutuyla başlatmama rağmen firefox üzerinde izlemek istediğim filmlerdede, görüntü yırtılmaları olmakta, son sürücü kurulumu yapmama rağmen böyle bir sorun mevcut, belki benim gözlerim hassas olduğundan farkedebilmekteyim ama optirun ile başlatmama rağmen vlc'de bile aynı sorunun olması, meselenin benim gözlerimde değilde kurduğum sürücülerde sorun olduğuna dair işkilendirdi açıkcası beni...

heartsmagic

Hem yerelde hem internet üzerinde bu sorun var yani?
Sürücüleri kurmadan önce gözlemlemiş miydin?

natgho

Alıntı yapılan: heartsmagicHem yerelde hem internet üzerinde bu sorun var yani?
Sürücüleri kurmadan önce gözlemlemiş miydin?
Evet, sanki sürücü kurmamla kurmamam arasında hiç fark yok gibi.

heartsmagic

Açıkçası net bir önerim yok, sürücü değiştirmiş miydin hiç?

natgho

Açık konuşayım heartsmagic, 331 340 346 sürücülerini denedim, sonuç ayni vsync sistemini devre dışı bıraktım yine aynı,gt 635 m kartım var yeni sayılmaz yani ya ben biryeri yanlış yapıyorum yada genel bir sorun bu?

heartsmagic

Senin yanlış yapabileceğin pek bir şey yok ki yanlış yapasın. Genel bir sorun olma ihtimali daha yüksek bence. Sağa sola bakılabilir bu kart için.