Ubuntu ve Mint hakkında

Başlatan ckursadturk, 17 Ağustos 2015 - 17:19:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ckursadturk

Ubuntu ile Mint masaustleri hariç aynı midir ?
Başka farklar var mıdır ?

ϜϓſϞ EY TÜRK!
Üstte mavi gök çökmedikçe altta yağız yer delinmedikçe senin ilini ve töreni kim bozabilir TİTRE ve KENDiNE DÖN !
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

Jeytrov

ckursadturk

Mint den Ubuntu ya geçmek istiyorum
Mint ile yaptığım herseyi Ubuntu da da yapabilir miyim ?
Mint i kisiseleştirdiğim  kadar Ubuntuyu da kisisellestüretilir miyim ?
Deb paketlerini de ubuntuya yükleyebilir miyim ?
Mintte  yapıpta  ubuntuda  yapmayacağım birsey var mıdır ?

ϜϓſϞ EY TÜRK!
Üstte mavi gök çökmedikçe altta yağız yer delinmedikçe senin ilini ve töreni kim bozabilir TİTRE ve KENDiNE DÖN !
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

natgho

Merhaba mert06,
sourularının cevapları nümerik olarak şöyle:
1)evet
2)evet
3)evet
4)hayır

Hayır ben Windows Düşmanı Değilim,Bu Yüzden Linux Kullanmıyorum, Ben Sadece Benim Donanımımda At Koşturacaksa Bir Yazılım, her Adımını Bilme Sorumluluğunu Hisseden Bir Teknologtan Fazlası olmadığım İçin Linux Kullanıcısıyım.

natgho

Keşke sorularınızı tek bir başlık altında sorsanız da karışmasa :)

Ubuntu içerisinde store kısmını barındırır, bununla birlikte unity arayüzüne sahiptir, kendi araçları vardır, Mint ise ubuntu depolarını kullanan geri kalan yazılımlarını kendilerinin geliştirdiği bir başka geliştirici grubuna aittir, yani depolar aynı ancak mint'in geliştirici grubunun ayrıca yaptığı yazılımlar vs. mevcut Mint'te, zaten bu yüzden farklı bir dağıtım :)
Hayır ben Windows Düşmanı Değilim,Bu Yüzden Linux Kullanmıyorum, Ben Sadece Benim Donanımımda At Koşturacaksa Bir Yazılım, her Adımını Bilme Sorumluluğunu Hisseden Bir Teknologtan Fazlası olmadığım İçin Linux Kullanıcısıyım.

ckursadturk

Alıntı yapılan: natgho - 17 Ağustos 2015 - 17:30:30
Keşke sorularınızı tek bir başlık altında sorsanız da karışmasa :)

Ubuntu içerisinde store kısmını barındırır, bununla birlikte unity arayüzüne sahiptir, kendi araçları vardır, Mint ise ubuntu depolarını kullanan geri kalan yazılımlarını kendilerinin geliştirdiği bir başka geliştirici grubuna aittir, yani depolar aynı ancak mint'in geliştirici grubunun ayrıca yaptığı yazılımlar vs. mevcut Mint'te, zaten bu yüzden farklı bir dağıtım :)

Mint forumda her soru için ayrı başlık açıyorduk  ordan kalma bir alışkanlık sanırım.
Store Connicol  firmasının ücretli yazılımları sanırım .
Masaustleri de farklı ama kde Xfce ve mate aynı galiba
Bir de karar vermek çok zor Mint in çok güzel araçları var cinnamon masaustu cok guzel ve kendi programları var dediginiz  gibi
Ubuntu ise  baba dağıtım başlı başına bir sistem unity güzel ama fazla özelleştirilebilir değil mate yi Ubuntu mate yi denemedim Ubuntununda programları var kendi ekip geliştiricileri var kendi programları ve araçları var   keşke aralarında çok fark olmasa karar vermek çok zor
ϜϓſϞ EY TÜRK!
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

natgho

Alıntı yapılan: mert06Alıntı yapılan: natgho - Bugün, 17:30:30Keşke sorularınızı tek bir başlık altında sorsanız da karışmasa

Ubuntu içerisinde store kısmını barındırır, bununla birlikte unity arayüzüne sahiptir, kendi araçları vardır, Mint ise ubuntu depolarını kullanan geri kalan yazılımlarını kendilerinin geliştirdiği bir başka geliştirici grubuna aittir, yani depolar aynı ancak mint'in geliştirici grubunun ayrıca yaptığı yazılımlar vs. mevcut Mint'te, zaten bu yüzden farklı bir dağıtım
Mint forumda her soru için ayrı başlık açıyorduk  ordan kalma bir alışkanlık sanırım.
Store Connicol  firmasının ücretli yazılımları sanırım .
Masaustleri de farklı ama kde Xfce ve mate aynı galiba
Bir de karar vermek çok zor Mint in çok güzel araçları var cinnamon masaustu cok guzel ve kendi programları var dediginiz  gibi
Ubuntu ise  baba dağıtım başlı başına bir sistem unity güzel ama fazla özelleştirilebilir değil mate yi Ubuntu mate yi denemedim Ubuntununda programları var kendi ekip geliştiricileri var kendi programları ve araçları var   keşke aralarında çok fark olmasa karar vermek çok zor
Mint zaten ubuntu altyapısına sahip, yani temelde siz makyajlanmış, daha doğrusu özelleştirilmiş bir ubuntu kullanıyorsunuz Mint'te, seviyorsanız dağıtımınızı değiştirmeyebilirsiniz :)

Floki

Alıntı yapılan: natgho - 17 Ağustos 2015 - 17:26:33
Merhaba mert06,
1)evet
2)evet
3)evet
4)hayır

+1 Gayet açık. :D

speakerXXL

Ek araçlar kullanmadan Linux Mint'i (cinnamon masaüstü) özelleştirdiğiniz kadar Ubuntu'yu (Unity masaüstü) özelleştiremezsiniz.

heartsmagic

Alıntı yapılan: mert06Mint forumda her soru için ayrı başlık açıyorduk  ordan kalma bir alışkanlık sanırım.
Burada da aynı uygulamaya sahibiz, fakat senin başlıkların çok benzer. Bu nedenle birleştirelim.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ckursadturk

Merhaba mert06,
1)evet
2)evet
3)evet
4)hayır

Gerçekten çok açık yalın olmuş gerekli konuyu anladım teşekkür ederim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Ağustos 2015 - 16:08:01

Alıntı yapılan: Floki - 17 Ağustos 2015 - 21:22:21
Merhaba mert06,
1)evet
2)evet
3)evet
4)hayır

+1 Gayet açık. :D

:) Evet yeteri kadar açık .

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Ağustos 2015 - 16:09:05

Alıntı yapılan: speakerXXL - 17 Ağustos 2015 - 21:30:57
Ek araçlar kullanmadan Linux Mint'i (cinnamon masaüstü) özelleştirdiğiniz kadar Ubuntu'yu (Unity masaüstü) özelleştiremezsiniz.

Unity masaüstü mate xfce kde .. kadar özelleşmiyor kısıtlı anladığım kadarı ile doğru mu ?
ϜϓſϞ EY TÜRK!
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ