ubuntuda tailsi nasıl kurabilirim

Başlatan yeni ubuntu kullanıcısı, 04 Ağustos 2015 - 18:01:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yeni ubuntu kullanıcısı

merhaba arkadaşlar ubuntu 14.04lts kullanıyorum tailsi nasıl kurabilirim teşekkürler

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 04 Ağustos 2015 - 18:02:13

arkadaşlar bu arada tek işletim sistemim ubuntu

turkerataturk

''tailsi'' dediğiniz işletim sistemi mi ? eğer o ise Virtualbox ile denediniz mi ?
''Mustafa Kemal ATATÜRK''

Reverser

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

eronis

Tails debian tabanlı, ubuntu'dan tamamen bağımsız bir işletim sistemidir. Amacı insanları internette "Sırra kadem bastırmak" gibi birşey. Bunu ubuntu'dan kuramazsın ama ubuntu'ya tails ayarlarını yapabilirsin. Tor debian tabanlıdır, ubuntu kadar kullanıcı dostu değildir ve işine yarayacak pek çok uygulamayı bulmakta, yüklemekte, driverlarda sorun yaşayabilirsin. Oyun oynayamazsın TAİLS'da (Ubuntu gibi olmaz). Ancak sana bir alternatif sunayım, tails'ın verdiği hizmet tor ağıdır.

https://www.torproject.org/

Tor projesini araştırıp, ubuntu'ya kursan da olur. Ama açıkçası ben yaptım geçmişte, izleyen her türlü izliyor. Eğer karşı tarafta tor'u izleyen teknoloji varsa yine izler.  Ayrıca tor ağı bazen sana baş ağrısı olacak. Tavsiye ettiğim yada teşvik ettiğim bir ağ değil, eğer bilgi istiyorsan interneti aratabilirsin, nasıl yapıldığını öğrenebilirsin. Forumda bu tür konuşmaları yapmayı pek sevmiyorum açıkçası. Çünkü bu soruları soranlar genelde crackerlar oluyor yada iyi niyetli, meraklı kişiler de olsa illegal işlerle alakası olabilecek (en azından bunun için döküman olabilecek) her tür soruyu doğrudan yanıtlamaktan kaçınmayı tercih ederim.
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds