Ubuntu üzerine windows 10 kurma?

Başlatan muhammet28, 03 Ağustos 2015 - 18:39:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

muhammet28

Merhaba arkadaşlar şuan bilgisayarımda disk 2 bölüm birisine sadece ubuntu kurlu diğer diskte verilerim var. Windows 10 iso yu dvd ye çektim ubuntunun yerine kurucam yani 1.cil diske (ext4) ancak böyle direk kuramıyormuşuz okuduğum konulardan  bunu anladım yeni disk oluşturmam lazımmış gpart indirdim fakat yeni alan oluşturamadım yardımcı olur musunuz bu windowsu şuan nasıl kurucam benim için önemli olan eskiden d diskim yani verilerimin olduğu yer((ntfs) ubuntunun kurulu olduğu 1.cil disk onemli değil boş alanımda var 2 diskte

betseg

Linux'un üstüne Windows kurmaya çalışırsanız, uğraşmadıkça Linux'a erişemezsiniz. Ayrıca Windows 10, secure boot'u kapatmayı engelliyor gibi göünüyor. Bir daha Linux kullanamayabilirsiniz.

Floki

Secure boot'u engelleme gibi bir durum yok. Zaten Ubuntuyu silmek istiyor.
Yanına kurmayacaksan alan oluşturmana gerek yok. Windows 10 cd'si ile başlat. Yönergeleri takip et. Kurulum başlamadan önceki ekranda özelleştiri seçerek disk bölümleme tablosuna geleceksin. Oradan Ubuntu'nun kurulu olduğu yeri sil. Sonra yeni bölüm oluşturmaya tıkla. Windows kendisi gerekli gölümleri oluşturacak. Sonrada kur diyeceksin.

betseg

İnternette birçok yerde secure boot kapatma engellendi yazılmış. Üreticiyle ilgili de olabilir.

Floki

Bizzat kendim kurdum ve denedim. Ubuntu ile dual boot kullandım. Hiçbir sorun yoktu. Windows 10'un kendi sorunlu :D . Karalı sürüm yayınladılar ama performansı rezalet. Birkaç aya daha ihtiyacı var.Üç tane bilgisayara kurdum herkes pişman. Şu anda Windows 10'u kimseye tavsiye etmiyorum.