Güncelleme Sonrası Açılmıyor

Başlatan zuL4, 29 Temmuz 2015 - 00:46:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zuL4

Belki forumda bu tür konuların sayısı yüzü geçmiştir bende konularda geçen o yöntemlerden bir iki tanesini denedikten sonra daha fazla kurcalamamak adına en son durumu size bildireyim dedim.

Ubuntu'da ilk kurulumdan sonra siyah ekranda çıkan ata1.00 failed to enable.. hatasını düzeltmek için yani düzelir diye sistemi 14.04'ten 14.10'a güncelledim. Masaüstünde iken yapılan güncelleme 45 dakika falan sürdü sonra sistemi yeniden başlatınca masaüstü gelmedi, siyah ekranda kaldı.  Tabi bende birkaç yöntem denedim ilk önce yükleme tamamlanmamış vs olabilir diye sudo apt-get install -f gibi komutlar çalıştırdım. 2,5 saat sürdü. Sonra sistemi yeniden başlattığımda ise son durum böyle:
http://prntscr.com/7y5iki

heartsmagic

Hata görünmüyor ekran görüntüsünde. Önerilerim:

1. Sisteminde grafik kartına ait sahipli sürücüler varsa kaldır. Hem Nvidia, hem de ATI için ilgili bölümlerde anlatımlar var.
2. Bir upgrade ve dist-upgrade daha yürüt.
3. ubuntu-desktop paketini tekrar kurdur.

Keşke hiç yükseltme yapmasaydın, 14.10'un desteği sona erdi erecek şu günlerde. Mecbur bir üst sürüme daha geçeceksin, o da altı ay gidecek sonra bir üst sürüm.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

zuL4

Nvidia, bumblebee ve Ati'yi kaldırdım. Upgrade komutlarında bir şey yapmadı zaten yani 0 paket yüklenecek vs dedi.
Ubuntu desktop tekrar yükledikten sonra açıldı. Şuan 15.04 sürümü yüklenmiş gözüküyor.
Sistem açılırken masaüstünde bir hata mesajı çıktı: http://prntscr.com/7yayri

heartsmagic

Hem Nvidia hem ATI'ye gerek yoktu :) Kartın neyse ona göre davransaydın, neyse neticede kaldırma işlemi en fazla iş görmemiştir olmayan sürücü için.
Son sorunun için şunu yap bir kere:
sudo rm -f /var/crash/*

zuL4

Alıntı yapılan: heartsmagic - 29 Temmuz 2015 - 14:02:13
Hem Nvidia hem ATI'ye gerek yoktu :) Kartın neyse ona göre davransaydın, neyse neticede kaldırma işlemi en fazla iş görmemiştir olmayan sürücü için.
Son sorunun için şunu yap bir kere:
sudo rm -f /var/crash/*

Dediğiniz komutu çalıştırdım herhangi bir tepki vermedi hocam. Şuan o başlangıçta aldığım hataların hiçbirisi çıkmıyor fakat sistem yavaş açılmaya başladı.
Tekrar nvidia(bumblebee) ve ati driverlarını kurmak gerekiyor sanırım?
Düzeltme: Nvidia yani direkt bumblebee'yi kurunca yine açılıştı aynı ata1.00 failed.. hatasını almaya başaldım. Üstüne gnome-shell kurup sistemi yeniden başlatınca maalesef yine aynı sorun.

Bu nvidia ve diğer sürücülerin tam olarak yüklendiğini, çalıştığını görmeden bilgisayara başka hiçbir kurulum yapmayacağım.

heartsmagic

Hem Nvidia hem de ATI derken? Makinede Optimus varsa ATI ile ilgin yok, haliyle Bumblebee kurman gerekiyor sadece.
İlgili hatanın grafik kartı ile ilgisi yok, çekirdek tarafındaki bir böcek bile olabilir hatta. Başka kurulum yapmayacağım derken Ubuntu'yu kaldırdığını mı söylemek istiyorsun? Eğer kaldırmadıysan çekirdek güncellemesi deneyebiliriz.

zuL4

Yok Ubuntu'yu kaldırmadım. Başka program vs yüklemeyeceğim sorunlar düzelene kadar diyorum. Böcek olabilir derken sanırım hatayı kastediyorsunuz.
Gnome'yi kurduktan sonra tekrar bilgisayar siyah ekranda kaldı. Gnome'yi vs kaldırdım fakat yine açılmadı şimdi Nvidia'yı kaldıracağım sonra tekrar upgrade komutlarını çalıştırıp ubuntu-desktop yükleyeceğim. Açılırsa dediğiniz güncellemeyi yaparız.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Temmuz 2015 - 14:16:57

Hocam dediğiniz kernel güncellemesini yapabiliriz, masaüstüne ulaştım nihayetinde.