[Çözüldü] initramfs hatası

Başlatan azrail_, 19 Temmuz 2015 - 11:09:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

azrail_

Selamun aleykum arkadaşlar acer aspire es1-111m-c064 bir laptopum var ubuntu 10.04 yüklemek istiyorum ama yükleyemiyorum initramfs hatası veriyor başka linux sürümlerini denedim onlar da olmadı aynı hatayı verdi. biraz araştırma yaptım pek bir çözüm olmadı
md5lerin kontrol edilmesi önerilmiş onu kontrol ettim md5 te sıkıntı yok.
Yardımlarınız için şimdiden Teşekkür ederim Allah razı olsun

heartsmagic

Öncelikle, 10.04'ü unut daha güncel bir sürüm kurmayı dene. Örneğin 14.04 olabilir ya da 15.04.
Kurulumu ne şekilde yapıyorsun? CD ile mi USB ile mi?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

azrail_

Oncelikle cevabin icin cokca tesekkur ederim. Kurulumu usb ile yapiyorum. Laptopumun ozelligini yazmamin sebebi bir zahmet bakarmisiniz ubuntu 14 surumunu kaldirir mi? Kasilip isinmazmi? Dusuk versiyon secmemin sebebi kasmasin diye

-DıLgEş-

Ubuntu, rami 1.5 GB üstü olan her bilgisayarda kasmaz.
Aşkın; gözü kör, kulağı sağır, dili tutuk, aklı kıttır..! Hayır yani bu halde nasıl herkesi madara ediyor onu çözemedim..

azrail_

Benim notebook 2 gb ama ufak bisi hani kasmasada isinmazmi?

-DıLgEş-

Isınma olabilir ancak 14.04 ve 15.04ü rahatlıkla kurabilirsiniz. İsterseniz luuntu veya xubuntu 14.04 ve 15.04 te indirebilirsiniz. Onlar daha düşük sistemler içindir.
Aşkın; gözü kör, kulağı sağır, dili tutuk, aklı kıttır..! Hayır yani bu halde nasıl herkesi madara ediyor onu çözemedim..

azrail_

Intel islemciye sahibim 64 bit ben buna  lubuntu-15.04-desktop-i386 yuklersem sikinti olur mu?

betseg

İşlemci 64 bitse 64 bit işletim sistemi daha iyi performans verir.

azrail_

Cevaplar icin tesekkur ederim cok sagolun. Ben simdi o zaman 64 bitlik olani indireyim kurayim sonuclari yazarim  aksama donerim :) cok sagolun :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Temmuz 2015 - 16:59:04

Arkadaslar bir sey dikkatimi cekti simdi ben 64 bitlik olani indirdim de isminde su yaziyor
lubuntu-15.04-desktop-amd64.iso
Simdi burda amd64 yaziyor ama benim islemci intel sknti olur mu? Aydinlatici bir cevap verirmisiniz?

ata1

genellikle olmuyor diyelim .

betseg

64 bit mimarili ilk işlemciyi AMD çıkarttığı için AMD64 yazılıyor. Sorun olmaması gerekir.

azrail_

teşekkür ederim eral. ben şuan pc ye Lubuntu 15.04  64 bitlik olanı yükledim. Tarayıcıdan bi kaç sekme açtım baya bi ısınmaya başladı windows 8.1. de ısınma oluşmuyordu hiç :( çok üzücü bir durum bu konuda fikir verebilecek arkadaşlar olsa sevinirim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Temmuz 2015 - 06:54:57

arkadaşlar sorunu hallettim teşekkür ederim herkese konu silinebilir ama silinmeyecekse de ben nasıl hallettim izah edeyim.
15.04 sürümünden önce ki versiyonlar hep hata verdi arkadaşların dediğği gibi yapıp daha güncel olan 15.05 yükledim problemsiz bir şekil de.
bu arada sistemim 64 bit ama 64 bit lik versiyon yüklediğim de  laptopta ısınma gerçekleşiyordu bende 32 bit yükledim ve ısınma sorunu ortadan kalktı.
Herkese çok teşekkür ederim Allah razı olsun VesSelam