Yandex Disk Programını Kuramıyorum

Başlatan Robinson_Crusoe, 19 Temmuz 2015 - 23:12:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Robinson_Crusoe

Arkadaşlar sitesinden yandex diski indirdim,

yandex-disk-latest.i386.rpm   

http://repo.yandex.ru/yandex-disk/

Bu komutla kurdum bu hata iletisini aldım,

Bu şekilde olmayınca bende kendi sitesinden bu komutla yüklemeye çalıştım,

sudo rpm --import http://repo.yandex.ru/yandex-disk/YANDEX-DISK-KEY.GPG

Neden yüklenmiyor arkadaşlar nasıl çözerim bu sorunu,
Herif manyak yüzünden belli,

hwpplayer1

Merhaba , sanıyorum ki Ubuntu kullanıyorsunuz.Ubuntu Debian paket yöneticisini .deb uzantılı paketleri kullanır.

http://repo.yandex.ru/yandex-disk/yandex-disk_latest_amd64.deb bağlantısını deneyebilirsiniz.Teşekkürler.
özgür yazılım , özgür donanım , özgür toplum

ata1

Floki

Zaten indirdikten sonra kurmak için komut satırına ihtiyacın yok. Çift tıklasanda kurar ama sen Ubuntu türevi kullanıyorsun o yüzden .deb uzantılı paketi indirmen lazım.

jaschar

senin indirdigin fedora/suse icin, dpkg system kullanmiyor. .deb indireceksin dpkg -i file.x diye kuracaksin. yada binary varsa direk onu indirip /usr/bin/ e atacaksin chmod a+x vereceksin.
projectdisco - state of art android distribution .

Robinson_Crusoe

Ubuntuda yeniyim, ben .rpm uzantılı dosya kurulur çalışır sanıyordum tekrardan deneyeceğim yapamazsam yine sorarım arkadaşlar,

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Temmuz 2015 - 00:34:08

Pc ye uygun .dep uzantılı dosyayı indirdim, ubuntu yazılım merkezi ile aç dedim kurulum tamamlandı ama ne masaüstüme nede sol taraftaki araç çubuğuna yandex disk simgesi gelmedi,

Bende komut satırından çalıştırmak istedim onda da bu hata iletisini aldım,

Neden olmuyor arkadaşlar bu kurulum çok basit bir işlem ama bir türlü yapamıyorum,

ata1

tarayıcı kısmına gelmeli oraya bakın .ınternet bölümün de yok mu

Robinson_Crusoe

Alıntı yapılan: eral - 21 Temmuz 2015 - 00:41:58
tarayıcı kısmına gelmeli oraya bakın .ınternet bölümün de yok mu

Yazılım merkezinde yandex ile aratıyorum yandex disk ile ilgili bir şey çıkmıyor, ayrıca konsal dada çalışmıyor hata veriyor,

ata1

yeniden kurmayı deneyin . kurulumda hata veriyor mu

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Temmuz 2015 - 01:23:40

https://yandex.com.tr/support/disk/cli-clients.xml
burayı da bir incele

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Temmuz 2015 - 01:58:53

kaynak
https://yandex.com.tr/support/disk/cli-clients.xml

Komutlar

İstemciyle çalışmak için aşağıdaki komutlar kullanılır:
token — Yandex kullanıcı adınız için kimlik doğrulama anahtarı (OAuth-Token) al (USERNAME). Komut girildiğinde Yandex parolanızı belirtebilir ve belirteci saklamak için dosya adı (PASSWORD) ve dosya yolu (FILE) girebilirsiniz. Ek parametreler belirtilmezse belirteci saklamak için ~/.config/yandex-disk katalogunda passwd dosyası oluşturulur.
$ yandex-disk token [-p, --password=PASSWORD] [OPTION] USERNAME [FILE]
start — Daemon'u çalıştır ve exclude-dirs içinde hariç tutulanların dışındaki tüm klasörleri eşitle.
$ yandex-disk start [OPTION]
status — Daemon'un çalışma durumunu (eşitleme durumu, eşitleme hataları, eşitlenen dosyaların listesi, Disk'teki toplam ve boş alan).
$ yandex-disk status [OPTION]
stop — Daemon'un çalışmasını durdur.
$ yandex-disk stop [OPTION]
sync — Daemon'u çalıştır ve exclude-dirsiçinde hariç tutulanların dışındaki tüm klasörleri eşitle.
$ yandex-disk sync [OPTION]
publish — belirtilen dosya veya klasör için genel erişim bağlantısı al (FILE).
$ yandex-disk publish [OPTION] FILE
unpublish — belirtilen dosya veya klasörü genel erişime kapat (FILE).
$ yandex-disk unpublish FILE

Robinson_Crusoe

Kurulumda bir hata almadım birden fazla yükleyip kaldırdım olmadı, verdiğiniz linkteki komutları zaten oradan denedim ama sonuç yine aynı en son bu komutları kullanarak kurmayı denedim onda da bu şekilde kaldı,

abdullah@Apow:~$ wget -O YANDEX-DISK-KEY.GPG http://repo.yandex.ru/yandex-disk/YANDEX-DISK-KEY.GPG
--2015-07-21 02:46:44--  http://repo.yandex.ru/yandex-disk/YANDEX-DISK-KEY.GPG
repo.yandex.ru (repo.yandex.ru) çözümleniyor... 213.180.204.183, 2a02:6b8::183
repo.yandex.ru (repo.yandex.ru)[213.180.204.183]:80 bağlanılıyor... bağlantı kuruldu.
HTTP isteği gönderildi, cevap bekleniyor... 200 OK
Uzunluk: 1760 (1,7K) [application/octet-stream]
Kayıt yeri: `YANDEX-DISK-KEY.GPG'

YANDEX-DISK-KEY.GPG 100%[=====================>]   1,72K  --.-KB/s   içinde 0s

2015-07-21 02:46:44 (70,4 MB/s) - `YANDEX-DISK-KEY.GPG' kaydedildi [1760/1760]

abdullah@Apow:~$ sudo apt-key add YANDEX-DISK-KEY.GPG
[sudo] password for abdullah:
OK
abdullah@Apow:~$

ata1

bu kısım yandex şifre ve kullanıcı için siz oluşturmadınız sanırım o nedenle hata alıyor olmalısınız

token — Yandex kullanıcı adınız için kimlik doğrulama anahtarı (OAuth-Token) al (USERNAME). Komut girildiğinde Yandex parolanızı belirtebilir ve belirteci saklamak için dosya adı (PASSWORD) ve dosya yolu (FILE) girebilirsiniz. Ek parametreler belirtilmezse belirteci saklamak için ~/.config/yandex-disk katalogunda passwd dosyası oluşturulur.

Robinson_Crusoe

Alıntı yapılan: eral - 21 Temmuz 2015 - 03:08:31
bu kısım yandex şifre ve kullanıcı için siz oluşturmadınız sanırım o nedenle hata alıyor olmalısınız

Token nedir nasıl oluşturacağım, belirtilen dizinlere nasıl gireceğim,

ata1

yandex kullanıcı adı ve şıfresi oluşturuluyor resimde aldığınız hata budur
yandex-disk token [-p, --password=PASSWORD] [OPTION] USERNAME [FILE]

Robinson_Crusoe

Alıntı yapılan: eral - 21 Temmuz 2015 - 03:28:17
yandex kullanıcı adı ve şıfresi oluşturuluyor resimde aldığınız hata budur
yandex-disk token [-p, --password=PASSWORD] [OPTION] USERNAME [FILE]

Verdiğin komutlara şifremi ve kullanıcı adı yazıp girdiğim zaman bu hata iletisini verdi üstat,

Hata: giriş yapılamadı, kullanıcı adınızı, şifrenizi ve ağ ayarlarını kontrol edin

ata1

şifrelerin ve kullanıcı adınızın doğruluğundan emin misiniz

heartsmagic

yandex-disk setup

komutunu ver. İlk soru dizin ismi olacak, istediğin bir ismi verebilirsin. Eğer dizin ismi vermezsen Yandex.Disk isimli dizin oluşturulur ev dizininde muhtemelen. Proxy sorusuna hayır de, proxy kullanıyorsan evet deyip ilgili ayarları yapabilirsin tabi. Sistem başlangıcında çalışıp çalışmaması sorusuna evet de. Kullanıcı adı ve parola soracaktır, girersin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.