Kali-Linux/ Apt-get autoremove ve donma sorunu

Başlatan chfoff, 04 Temmuz 2015 - 23:04:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

chfoff

Arkadaşlar kolay gelsin ,
Bugün kali linux kurdum . Biraz zor oldu usb ile kurdum sonunda , kurmasınada açıldıktan sonra login kısmından sonra yani  , 10 dakika içerisinde falan windowsta explorer donarya heh aynısı olmaya başladı . Xorg'dandır diye , xfce masaüstü kurdum. Orada birazdaha iyi oldu donma oldu ancak busefer kapatabiliyordum hard reset atmak zorunda kalmıyordum .
Tabi 1-2 saat sonra buda cıvıtmaya başladı .
Güncelleme bile yapamaz oldum . Yapıyorum yarıda donuyor * her şey alt+f menüsündeki işlevler bile yazınca komut algılamıyor ve yazılı komutları silebiliyordum .
Daha sonra o mübarek kodları girdim :
apt-get autoremove
Ve gnome menülerine kadar , network manager bile silindi. İnternete giremez oldum , birde bunun üzerine terminalde yazılım güncellemeye çalışınca hatalar vermeye başladı .
İgnored hatası verdi . Ondan önce bir hata vermişti source.listten halletmeye çalışmıştım daha sonra ignored hatası . Zaten yarıda donuyor hala .
Konu hakkında bilgisi olan varmı acaba ?

2 GB RAM
Ati HD Readon 4650
İntel penthium 2.93 ghz
Kalide durmak istiyorum ram az oldugundan sanalda kullanmak istemiyorum. Konu hakkında fikri olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim yaklaşık 2 gündür aralıksız bununla uğraşıyorum saolsun forumdaki arkadaşlar yardımcı oldular birçok yerde .

karakartala

Hataları tam olarak paylaşırsanız yardımcı olacakların iş biraz daha kolaylaşır. Grafik arayüz yok ise önce internete şu konuda anlatıldığı gibi bağlanınız. Ardından bu komutla da Xfce'yi kurmayı deneyiniz.
sudo apt-get install -f xfce4

chfoff

Şimdi tekrardan Kali linux kuruyorum . 
Açıldığında alacağım hata bu olacak büyük ihtimalle , giriş yapıcam ve terminali açınca veya internete girince belirli bir süre sonra donuyor . Daha sonra bilgisiyar donuyor sadece mause çalışıyor biryere tıklanmıyor. Bir uygulama donunca diğer bütün herşeyde beraber donuyor. 
Sorun bu olacak . Umarım olmaz ama bu sorunun çözümünü bilen birisi yazarsa çok makbule geçer.
(Sorun bu olacak diyorum çünki 2 kere format attıgımda ikisindede sorun buydu çözülmedi umarım bunda çözülür :( )

siberoloji

@chfoff;
sorununuz ATİ kartı ile ilgili sürücü problemi olabilir.
apt-get install mesa-utils ile mesa-utils kurup
glxinfo | grep render
lspci | grep VGA
lspci

Donma daha gerçekleşmeden, bu komutların çıktılarını kurulumdan sonra, ayrı ayrı kod etiketi içinde paylaşır mısınız?

chfoff

grep render :
direct rendering: Yes
OpenGL renderer string: Gallium 0.4 on AMD RV730
    GL_EXT_vertex_array_bgra, GL_NV_conditional_render,

grep VGA
01:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI RV730 PRO [Radeon HD 4650]

lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82G33/G31/P35/P31 Express DRAM Controller (rev 10)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation 82G33/G31/P35/P31 Express PCI Express Root Port (rev 10)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation NM10/ICH7 Family High Definition Audio Controller (rev 01)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation NM10/ICH7 Family PCI Express Port 1 (rev 01)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation NM10/ICH7 Family PCI Express Port 2 (rev 01)
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation NM10/ICH7 Family USB UHCI Controller #1 (rev 01)
00:1d.1 USB controller: Intel Corporation NM10/ICH7 Family USB UHCI Controller #2 (rev 01)
00:1d.2 USB controller: Intel Corporation NM10/ICH7 Family USB UHCI Controller #3 (rev 01)
00:1d.3 USB controller: Intel Corporation NM10/ICH7 Family USB UHCI Controller #4 (rev 01)
00:1d.7 USB controller: Intel Corporation NM10/ICH7 Family USB2 EHCI Controller (rev 01)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 PCI Bridge (rev e1)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801GB/GR (ICH7 Family) LPC Interface Bridge (rev 01)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) IDE Controller (rev 01)
00:1f.2 IDE interface: Intel Corporation NM10/ICH7 Family SATA Controller [IDE mode] (rev 01)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation NM10/ICH7 Family SMBus Controller (rev 01)
01:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI RV730 PRO [Radeon HD 4650]
01:00.1 Audio device: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI RV710/730 HDMI Audio [Radeon HD 4000 series]
02:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller (rev 02)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 05 Temmuz 2015 - 01:01:43

Faydası olurmu bilmiyorum ama format sırasında / Bilgisayarı açıncada (Aradasırada oluyordu formattan öncede aynısı vardı şuan format attıgım sırada format bitiminde bilgisayar açılıncada bu hatayı verdi .) (Reset atınca düzelliyordu tuş ile atılan hard reset deniyordu sanırım beynim durdu)

Bu bana bir sorun yaratırmı ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 05 Temmuz 2015 - 01:35:39

Evet tekrar kapandı :(
Yine mecbur olarak hard reset attım ve bu sefer :
udevd [72]: timeout killing '/sbin/bikid -o udev -p /dev/sda' [213]
Bu hatayı verdi.
Üstelik yazılım güncellemesi yapıyordum lanet olsun ya .

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 05 Temmuz 2015 - 04:55:22

Ekran kartını söküp onboarda taktım . Şuanlık bir sorun yok eğer donarsa tekrar konuya yazacağım . Yarında kullanıp eğer donmazise çözüm seçeneğini ekleyeceğim .

heartsmagic

autoremove nasıl o kadar paket kaldırır ki? Ya bağımlılık çakışması mevcut ya da bazı paketler kaldırılmış daha önceden. Sistem kurulum kurulmaz autoremove denendiğinde aynı şey oluyor mu?

Donma sorunu başka bir dağıtımda yaşanıyor muydu?
Bu makine bir dizüstü müdür, eğer öyleyse marka ve modeli nedir?

Kali Linux günlük dağıtım değildir derken sanırım ne demek istediğimiz anlaşılmıştır. Mümkünse sanala geri dön. Az bellek ver kendisine, hafif bir masaüstü kullan. Önerim bu yönde. Öteki türlü ısrar edeceğim diyorsan da çekirdek yükseltmeyi falan dene.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

chfoff

Malesef ekran kartını sökmemde işe yaramadı kapandı tekrardan
----------------------------------------------------------------------------
@heartsmagic donma sorunu başka dağıtımlarda yaşanmıyordu . Ubuntu 14.10 kurdum usb üzerinden uçtu bilgisayar.
Araştırdım farklı kaynaklardan yarın marketten dvd alıp DVD 'ye yazıp öyle kurulum yapmayı düşünüyorum . Sanal kurmak istiyorum ancak zaten 2 gb var gerçi en son böyle olacak :)
Virtual box ile kurulum yapınca sorun olmaz diyorsun umarım öyle olur uğraştırmaz bukadar beni .
Bilgisayar masaüstü laptop değil .
heartsmagic o attığım disk sorunlarına bakabilirmisin ? Yani ne demek istiyor tam olarak sorunu nasıl çözebilirim çünkü bu sorun büyük ihtimal disk sorunu gibi duruyor . Bana öyle geldi ekran kartı değil , biostan apci seçeneklerinide ayarladım yine olmadı , 3 kere format attım farklı iso indirdim yine olmadı . Kuran insanlar nasıl kuruyor gerçekten kıskandım 3 gündür bununla uğraşıyorum . Acaba tek sorun usb'den kurmammı ?

heartsmagic

Disk sorunu dediğin şeyi, yani udev ile ilgili şeyi gördüm ve bu nedenle sordum başka dağıtımlarda sorun var mı diye. Hani o yönde bir sorunun olsa başka dağıtımlarda da olur diye düşünüyorum. Ayrıca, ekran görüntüsündeki kısım diskle alakalı değil, biri CDROM diğerleri ise bazı modüllerin yüklenmesiyle ilgili muhtemelen. Ek olarak, udev ile ilgili hataya tekrar baktım da bikid yazıyor orada, elle mi yazdın sen o satırı? Zira o bikid değil blkid olmalı.

Ne olabilir? md5 denetimi yapılmadıysa inen ISO'da sorun olabilir.
Debian tabanlı olan bu dağıtımın senin sisteminle Ubuntu'dan farklı bir sorunu olabilir.

Virtuablox ile böyle bir sorun olacağını sanmıyorum. Tabi ISO için yine md5 denetimi yapılmalı, aksi takdirde orada da olabilir.

chfoff

El ile yazdım ufak laptoptan yazıyorum dedigin şekilde olacak  .
---
md5 denetimi yaptım laptopta zaten iso . '' f95ff7d3b6285a16f5f91199c97e7da7 '' bu  satırı verdi denetim sonucu olarak .

Elimde Ubuntu isosu var ama açılmış şekilde onu iso dosyası haline getirip flash yazdırıyorum görmüyor çıldırıcam . İnternet hızımdada arıza var 20 kbps ile iniyor 16 mbpsye kadar olan internet -.-
Bu arada Anakart : Asus P5KPL-AM SE

heartsmagic

chfoff

Değerler tutuyor .
-----
Ubuntu 15.04 yükledim ve az önce tıpkı kalideki oldugu gibi bilgisayar dondu alt+f2 bastım mausede dondu . Tıpkı kalideki sorun gibi .
Şimdi ne önerebilirsin?

İlk ubuntu 14.10 kurdugumda donmamıştı . Şimdi donması şöyle oldu. Pcye DVD taktım denemek için açıyormu dvdyi . Açtı daha sonra çıkardım dvdyi dosyalarda hala dvdnin adı görünüyordu ona tıklayınca bilgisayar dondu aniden hard reset atmak zorunda kaldım

heartsmagic

Sistemin kaç bit?
uname -m
Çekirdek yükseltmeyi bir deneyelim.

chfoff

teşekkür ederim.
Sistemi kaldırıp win 7 kurdum daha sonra sanal makineyle kali linux kurup işlerimi onunla hallettim sorun olmadı.

heartsmagic

Sistem değişikliğinde etiketleme yapmıyoruz, sorunu çözememiş oluyoruz neticede :)
Doğrudan kapatalım başlığımızı.