Ubuntu 15.04 internet hızı sorunu

Başlatan chfoff, 06 Temmuz 2015 - 15:43:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

chfoff

Arkadaşlar kolay gelsin ,
İndirme hızım acayip yavaş yerlerde . 8 kbps ile indiriyorum çıldırdım . Torrent ile 400 kbps gördüğüm oluyor. 
Video izlerkende sorun yok youtubeden 720p açıp video izleyebiliyorum . Sadece indirme hızında böyle bir sorun oluyor . Yazılım güncellemesi yaparkende çok düşük indirme hızı .
Tavsiyelerinizi bekliyorum.

turkerataturk

''Mustafa Kemal ATATÜRK''

heartsmagic

Torrent bir indirme değil midir? Onda sorun yoksa bağlantında da sorun yoktur. Yazılımları indirirken gördüğün hızdan mı bahsediyorsun? Eğer öyleyse depoları tutan sunucuyu değiştirebilirsin. Ana sunucu ise Türkiye, Türkiye ise Hollanda veya Almanya olarak değişikliğe git.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

chfoff

Yazılım indirirken en iyi sunucuyu seçip indirdim .
Google Chromeden indirirken sorun yaşıyorum hala . İnternet download manager çalışsaydı linuxta onuda hallederdimde , malesef diğer uygulamalar idm kadar iyi değil sadece indirme yapıyorlar.

Birde bir sorum olacaktı , dns değişimini nasıl kalıcı yaparız ?
sudo gedit /etc/resolv.conf
Yazıyorum dinamic dns kullanılıyor ayarlara dokunmayın diyor . Bende değiştirim :
nameserver 8.8.8.8 - nameserver 8.8.4.4 yapıyorum ve gezinti hızında olsun indirme hızında yükselme oluyor ancak bunu kalıcı nasıl yapabilirim ?

ata1

heartsmagic

DNS indirmeyi etkilemez yanlış bilmiyorsam, bir kere adresi çözse yeterli. Gerisi kendisi ile ilgili değil. Chrome ile nereden ne indiriyorsun? Hani çok geniş bir kavram bu ifade, bazı şeyleri kıyaslamamız mümkün değil. Chrome ile sorun yaşanıyor, örneğin wget ile yaşanıyor mu?

wget http://falanca_adres.com/falancadosya

ile indirince ne oluyor?

sudo apt-get install aria2
aria2c -c -x 16 --file-allocation=none http://falanca_adres.com/falancadosya

dediğinde ne oluyor?

chfoff

İndirme hızınıda format atıp win 7 kurunca çözebildim . Zaten sunucu değişince terminalden yapılan indirmeler kısıtlanmıyordu tarayıcılarla indirince kısıtlanıyordu . İdm ile indiriyorum şuan .
Linux işletim sistemlerimide sanal pc üzerinden hallediyorum .

turkerataturk

Alıntı yapılan: chfoff - 13 Temmuz 2015 - 04:57:34
İndirme hızınıda format atıp win 7 kurunca çözebildim . Zaten sunucu değişince terminalden yapılan indirmeler kısıtlanmıyordu tarayıcılarla indirince kısıtlanıyordu . İdm ile indiriyorum şuan .
Linux işletim sistemlerimide sanal pc üzerinden hallediyorum .

DNS değişimi sabit kalıyor zaten bi kez ayarlıyorsunuz.

İDM gelince, ubuntu da İDM yok fakat alternatifleri var Jdownloader, Uget, Flareget vs vs. gibi programlar var, ben 6MB/s son hızımla indiriyorum sürekli.. İnternet performansına gelince ubuntu windowsdan hızlıdır.
''Mustafa Kemal ATATÜRK''

heartsmagic

Konu başka bir sistem kurularak çözüldüğü için etiketlemeden kapatalım.