[Çözüldü] Geri dönüşüm'e yollama sorunu

Başlatan unpredict, 30 Haziran 2015 - 21:18:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

unpredict

Merhaba arkadaşlar /home/kulanıcı_adım altında herhangi bir dosyayı veya belgeyi silmeye kalktığımda geri dönüşüm kutusuna yollanamıyor direk silmek istermisiniz diyor evet deyincede direk siliyor.

Dosya veya belgelerin boyutu kb civarında.

Forumda benzer konu var ancak çözülmemiş. https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=25108.0

mhmtkrktr

Nautilus 'ı sudo yetkisiyle açarak deneyebilir misin? Yetkilerle ilgili bir sorun varmış gibi geldi bana.

unpredict

Alıntı yapılan: mhmtkrktr - 30 Haziran 2015 - 22:08:18
Nautilus 'ı sudo yetkisiyle açarak deneyebilir misin? Yetkilerle ilgili bir sorun varmış gibi geldi bana.

@mhhmtkrktr yönetici olarak açıp herhangi birşeyi silmek için delete tuşuna bastığımda bu sefer tek fark olarak uyarı vermeden direk silmesi yani normalken delete tuşunu kullandığımda çöpe taşınamaz kalıcı olarak silmek istiyormusunuz diyordu yönetici olarak açıp delete bastığımda direk kalıcı olarak siliyor

heartsmagic

Silme işlemini nasıl yapıyorsun peki? "Delete" tuşundan mı bahsediyoruz burada? Dosya yöneticisinde "çöpe gönder" dediğinde ne oluyor örneğin?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

unpredict

delete tuşu sadece bu problemi sağ tık çöpe taşı dediğim zaman çöpe yolluyor.

heartsmagic

Dosya yöneticisindeki ayar nasıl peki? Öyle bir ayar var çünkü, doğrudan silme işlemi yapan.

unpredict

Ayarı düzgün orayıda kontrol ettim çöpü kullanmayacak bir Sil komutu ekle tikini kaldırmışım şu anda caja dosya yöneticisini yükledim ondada aynı şekilde devam ediyor

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Temmuz 2015 - 01:53:55

Aceba sorun şundan kaynaklanıyor olabilirmi normal bir şekilde geri dönüşüm kutusunu açarken açılıyor ancak dosya yöneticisini geçici yönetici izni ile açıp geri dönüşüme tıkladığımda üzgünüm klasör içeriği gösterilemiyor diye bir hata geliyor ekrana. Tüm sistemde tek sorun bu var deli etti beni :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Temmuz 2015 - 02:02:26

Normalde birşeyi sildiğim zaman geri dönüşüme yollanamıyor kalıcı olarak silmek istermisiniz diyordu evete basıncada siliyordu ardından geri dönüşüme giriyordum içi boş gözüküyordu az önce bir komut buldum uyguladım geri dönüşüme girdim şu ana kadar sildiklerimin hepsi içersinde gözüküyor.

sudo dbus-launch nautilus

heartsmagic

Sorun "delete" ile oluyor değil mi? Cümle biraz devrik, tekrar okudum da :)

unpredict

Şöyle özetleyeyim ben /home/kullanıcı_adı altındaki herhangi bir şeyi delete tuşu yada sağ tık çöpe gönder'e bastığım anda çöpe gönderilemiyor kalıcı olarak silmek istermisiniz diyordu. Evete bastığımda siliniyordu çöp kutusuna girdiğimde içi boş gözüküyordu. Dosya yöneticisini sudo ile açtığım zaman çöp kutusuna tıkladığımda buna erişilemiyor yazıyordu. Sonra çözümleri aramaya başladım netten şunu buldum

cd ~/.local/share
sudo chown username:username Trash

bunları yazdıktan sonra yine değişen birşey olmadı. Ancak en sonunda şöyle bir komut buldum

sudo dbus-launch nautilus

bunu yazdığımda dosya yöneticisi açıldı çöp kutusana girdim şu ana kadar sildiklerimin hepsi içindeydi yani ne silersem sileyim normalde geri dönüşüme gidiyormuş sadece normal kullanıcı iken yada sudo ile dosya yöneticisini açtığımda geri dönüşümdekileri göremiyordum ancak üstteki son komutu yazıp dosya yöneticisini açtığımda eri dönüşümün içindekileri görebiliyorum.

heartsmagic

ls -ld  ~/.local/share/Trash

ne diyor şu an?

unpredict

drwxrwxrwx 5 mehmet mehmet 4096 Tem  2 02:02 /home/mehmet/.local/share/

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Temmuz 2015 - 18:43:06

Sorun kendiliğinde çözüldü arkadaşlar

heartsmagic

Son komutta Trash dizinini değil de, bir önceki dizini vermişsin ancak sorun nasıl çözüldü onu bilmemiz mümkün değil sanırım :)
Tekrarlarsa bu başlığı açtırabilirsin.