Ubuntu 15.04'te kernel versiyonunu düşürme

Başlatan twats, 27 Haziran 2015 - 23:53:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

twats

kablosuz ağ kartımın sürücüsü en son kernel 3.14'ü destekliyor orjinal,modifiye edilmemiş sürücüleri kullanmak istiyorum nasılkernel versiyonunu doğru bir şekilde 3.14'e düşürürüm ?

siberoloji

dpkg --list | grep linux-image
Bu komut ile sisteminizde yüklü çekirdek (kernel) listesini görmemiz gerek. Buraya kod etiketi ile terminal çıktılarını paylaşır mısınız?

twats

Her kernelin yanında os sürüm kodu var bu işin sağlıklı olmadığını düşünüyorum haklımıyım?

heartsmagic

Kesinlikle sağlıksız diye bir durum söz konusu değil. Eskiye yönelik bir sürüm kullanabilirsin, fakat benim merak ettiğim sorunun kendisi. Hangi kart bu ki, sürücü desteği kaldırılmış güncel çekirdeklerde? Dokunulmamış, "orijinal" sürücüden kastın nedir?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

twats

Mediatek MT7630e ağ kartından bahsediyorum modifiye sürücüler sorunlu o nedenle orj
sürücüleri kullanmak istiyorum.

heartsmagic

Hangi "modifiye" sürücüden bahsediyoruz burada? Bu asıl sürücü kullanma isteğinin çekirdekle alakasını kuramadım ayrıca.

twats

Alıntı yapılan: heartsmagic - 28 Haziran 2015 - 13:58:52
Hangi "modifiye" sürücüden bahsediyoruz burada? Bu asıl sürücü kullanma isteğinin çekirdekle alakasını kuramadım ayrıca.

https://github.com/kuba-moo/mt7630e
https://github.com/lwfinger/mt7630

bunlar modifiye sürücüler o isteğimin nedeni sürücünün o çekirdekte çalışabiliyor oluşu

heartsmagic

Kısacası yeni sürüm çekirdekler için olan düzeltilmiş sürücüler bunlar? Kullanmak istememe sebebin nedir?
Söylediğim gibi 3.14 sürümlü çekirdek paketlerini bulup sisteme kurmayı ve bu çekirdekle sistemi açmayı deneyebilirsin.
Önerir miyim? Önermem, düzeltilmiş sürücülerde özel bir sorunun yoksa kullanman yararına olacaktır.