32-64 bit

Başlatan ugurseker, 25 Haziran 2015 - 16:25:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ugurseker

Merhaba. 32 bit sistem yüklesem acaba 4 gb ram'in hepsini kullanabilirmiyim?

betseg

32 bit işletim sistemleri 3 GB RAM kullanır. Ayrıca neden 4 GB RAM varsa 32 bit istiyorsunuz?

ata1

RAM olayını işletim sistemine bağlamamız pek te doğru sayılmaz. İşletim sistemi içerisindeki PROGRESS miktarı doğrultusunda  işletim sistemleri eğer veriyolları uygun hızla çalışırsa daha az kullanmaktadır

1910

İşlemcinizin PAE desteği varsa kullanabilirsiniz. Ben kullanıyorum.

heartsmagic

Alıntı yapılan: eralRAM olayını işletim sistemine bağlamamız pek te doğru sayılmaz. İşletim sistemi içerisindeki PROGRESS miktarı doğrultusunda  işletim sistemleri eğer veriyolları uygun hızla çalışırsa daha az kullanmaktadır
İşlemci mimarisi söz konusu ise bağlanabilir, bağlanabiliyor da.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ata1

32 bit ile sadece 4 GB  RAM'e kadar kullanabilirsiniz.  4 GB  RAM üstü RAM için 64 bit kullanılmalıdır.
64 bit' deTüm işaretçiler 8 bayt yerine 4 bayt alır. 64 bit sistemde bu da 30% performans artışına yakın bir değer demektir.
4GB RAM'iniz olsa bile pek çok 32 bit işletim sistemi  üzerinde çalışan yazılımların sadece 2GB'a kadar kullanmalarına izin verir. Kalan 2 GB işletim sistemi ile uygulama arasında, sürücülerle data paylaşımı için rezerve edilir.   

RAM'lere adreslenebilecek bilgiler RAM miktarı kullanımı ile aynı değildir.
4GB RAM'in tamamını kullanabilmek için çok özel şartlar gereklidir. Bu olay öncelikle adreslenebilir olması değildir.
4GB RAM kullanımı aslında işletim sisteminin RAM kullanımı da değildir.
32 Bit işletim sistemleri ile 3.5GB veriyi RAM'lerde adresleyebilirsin. Ama kullanırken belki de sadece 1GB RAM adreslemesi kullanabilirsin.
Veya donanımın özellikleri doğrultusunda RAM kullanımın artabilir de azalabilir de. Sistem veriyolların ne kadar hızlı çalışıyorsa o kadar az RAM kullanımın olacaktır.

matrax_41

Alıntı yapılan: eral - 26 Haziran 2015 - 03:10:32
32 bit ile sadece 4 GB  RAM'e kadar kullanabilirsiniz.  4 GB  RAM üstü RAM için 64 bit kullanılmalıdır.
64 bit kullanılması daha doğrudur diyelim. Zira pae(Physical Address Extension) destekli 32 bit çekirdek 64 gb'a kadar bellek adresleyebiliyor.

meda

RAM varken bence 64 Bit nimetlerinden faydalan.  :)
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"