usb boot nasıl yaparım?

Başlatan omerfarukaydin, 22 Haziran 2015 - 00:40:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

omerfarukaydin

Arkadaşlar herkese merhaba. İnşallah konuyu doğru yere açmışımdır :)
Ubuntu 12.04 kullanıyorum. Windows 8'i ikincil sistem olarak kurucam fakat şuan elimde dvd yok. Onun için elimdeki windows 8 enterprise iso dosyasını usb'ye nasıl boot ederim?
İnternet'te başlangıç diski oluşturucudan yapıldığı anlatılmış fakat bende anlamadığım bir hata verdi. Yardımcı olursanız sevinirim :)

Quapukulu

Uçbirim ile ;

sudo add-apt-repository ppa:colingille/freshlight
sudo sh -c "sed -i 's/trusty/saucy/g' /etc/apt/sources.list.d/colingille-fresh­light-trusty.list"
sudo apt-get update
sudo apt-get install winusb

İlgili link : https://www.youtube.com/watch?v=aRmdU9LwOKI

heartsmagic

Merhaba.

Forumda daha önce bu konuda açılan başlıklara bakabilirsin. Winusb öneriliyor genelde, 12.04 kullandığından dolayı kurulum için şu yeterli olur:
sudo apt-get update

Nasıl kullanacağın, ne kadar iş gördüğü hakkında fikir yürütemiyorum zira kullandığım bir uygulama değil. Bu nedenle forumdaki eski konulara bakmanı önerdim.

Not0: Forumda önce bir arama yaparsan sorunun hakkında, vakit kazanmış olursun.
Not1: @Quapukulu da kurulum komutlarını vermiş ancak ek bir şey yapmana gerek yok oradaki gibi. Sen 12.04 kullanıyorsun, benim verdiğim şekilde uygulaman yeterli.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

omerfarukaydin

Alıntı yapılan: heartsmagic - 22 Haziran 2015 - 00:56:48
Merhaba.

Forumda daha önce bu konuda açılan başlıklara bakabilirsin. Winusb öneriliyor genelde, 12.04 kullandığından dolayı kurulum için şu yeterli olur:
sudo apt-get update

Nasıl kullanacağın, ne kadar iş gördüğü hakkında fikir yürütemiyorum zira kullandığım bir uygulama değil. Bu nedenle forumdaki eski konulara bakmanı önerdim.

Not0: Forumda önce bir arama yaparsan sorunun hakkında, vakit kazanmış olursun.
Not1: @Quapukulu da kurulum komutlarını vermiş ancak ek bir şey yapmana gerek yok oradaki gibi. Sen 12.04 kullanıyorsun, benim verdiğim şekilde uygulaman yeterli.

cevap için teşekkürler fakat en son komuttan sonra "E: winusb paketi bulunamadı" çıktı :)

heartsmagic

İlk iki komutun sonuçlarını da görebilir miyiz? Kod etiketi içinde buraya aktarabilirsin: kodetiketi
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

omerfarukaydin

yanlış bilgi için kusura bakmayın sistemim 14.04.
ilk çıktının sonucu;
pt-repository ppa:colingille/freshlight
[sudo] password for omerfarukaydin:
This PPA contains my free softwares.
Website: http://www.congelli.eu/
Daha fazla bilgi: https://launchpad.net/~colingille/+archive/ubuntu/freshlight
Devam etmek için [ENTER] tuşuna ya da eklemeyi iptal etmek için ctrc-c kısayoluna basın.

gpg: `/tmp/tmpuamweogg/secring.gpg' anahtar zinciri oluşturuldu
gpg: `/tmp/tmpuamweogg/pubring.gpg' anahtar zinciri oluşturuldu
gpg: CB7F5C71 anahtarı keyserver.ubuntu.com sunucusunun hkp adresinden isteniyor
gpg: /tmp/tmpuamweogg/trustdb.gpg: güvence veritabanı oluşturuldu
gpg: anahtar CB7F5C71: genel anahtar "Launchpad PPA for Congelli501" alındı
gpg: İşlenmiş toplam miktar: 1
gpg:               alınan: 1  (RSA: 1)

ikinci kodun çıktısı uzun fakat son kısmını paylaşıyorum ;
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'chrome-remote-desktop.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'steam.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'colingille-freshlight-trusty.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'google-chrome.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
W: http://ppa.launchpad.net/colingille/freshlight/ubuntu/dists/trusty/main/binary-amd64/Packages ağdan alınamadı. 404  Not Found

W: http://ppa.launchpad.net/colingille/freshlight/ubuntu/dists/trusty/main/binary-i386/Packages ağdan alınamadı. 404  Not Found

E: Bazı indeks dosyaları indirilemedi. Bu dosyalar yok sayıldılar ya da önceki sürümleri kullanıldı.

üçüncü kodun çıktısının yine son kısmını paylaşıyorum ;
E: Bazı indeks dosyaları indirilemedi. Bu dosyalar yok sayıldılar ya da önceki sürümleri kullanıldı.
omerfarukaydin@omerfarukaydin-System-Product-Name:~$ ^C
omerfarukaydin@omerfarukaydin-System-Product-Name:~$ sudo apt-get install winusb
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı oluşturuluyor       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti     
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'chrome-remote-desktop.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'steam.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'colingille-freshlight-trusty.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'google-chrome.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
E: winusb paketi bulunamadı

turkerataturk

''Mustafa Kemal ATATÜRK''

if

@omerfarukaydin,

sudo sh -c "sed -i 's/trusty/saucy/g' /etc/apt/sources.list.d/colingille-freshlight-trusty.list"
sudo apt-get update
[1]

@mustangank, üyeye yardımcı olmaya çalıştığınızı biliyorum fakat kaynağının ne olduğu belli olmayan bir ikilik dosyayı Google Drive üzerinden paylaşmanız yanlış. GNU/Linux kullanıcılarının gönül rahatlığıyla uygulama kurabilmelerinin nedenlerinden biri de kurdukları uygulamaların kaynağını bilmeleri. Ubuntu deposundan gelir, Debian deposundan gelir, Launchpad üzerinden gelir... Bir şekilde kaynağını biliriz. Lâkin Google Drive üzerinden gelen bir ikilik paket aynı güveni vermez. Aynı paket, yazılım geliştiricisinin Launchpad hesabından da indirilebilir. Neden ayrıca paylaşma gereği duydunuz? 

[1] https://askubuntu.com/questions/289559/how-can-i-create-a-windows-bootable-usb-stick-with-ubuntu

turkerataturk

@if terminalden yüklemiyor ondan, drive'ım da deb dosyası vardı onu yükleyebilir kullanabilir diye paylaştım.
''Mustafa Kemal ATATÜRK''