14.04.02 Font Sorunu

Başlatan 1910, 19 Haziran 2015 - 00:55:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

1910

Merhaba herkese,
Uzun bir süre sonra Ubuntu kullanmaya karar verdim ve 14.04.02 sürümünü kurdum. Fakat fontlarla ilgili sorunu aşamadım. ''Gnome Tweak Tool, Unity Tweak Tool ve Ubuntu Tweak'' uygulamaları ile yazı biçimlerini değiştirdim. Bir kaç sefer algıladı düzeldi, bir kısmında ise hiç oralı bile olmadı sistem.

Üstteki görsellerde de görüldüğü gibi, yazıların biçimi, Ubuntu'nun bildigimiz varsayılan hali gibi değil. Biçimlerini değiştirmek istediğimde, ya algılamadı ya da bir kaç kez algılayıp düzelmesine rağmen, sistemi yeniden başlattığımda yeniden o zayıf, çelimsiz yazı biçimleri ile karşılaştım.
Bunu düzeltebilmem için ne yapmamı önerirsiniz?

siberoloji

Aynı sorunu ben de yaşamıştım. Başka bir çekirdek sürümü ile açtığımda düzelmişti. Ancak sebebi bir türlü bulamadım.

1910

Çok zaman harcadım bunun için. O kadar uğraştan sonra bi sonuca varamamak sinir bozucu olmaya başladı.

if

Görsel Eğitim / Yardım (Lütfen burada soru sormayın)

1910

Başlığı nerde açtığıma dikkat etmemişim demek ki. Hatada dolayı kusura bakmayın. Konu taşınabilir mi? Yoksa yeniden mi açmalıyım?

heartsmagic

Başlık meselesi sorun değil, kaçtır söylüyorum o kabahat artık bize ait. Bölüm olarak bir şekilde düzene sokmamız lazım orayı, daha doğrusu kaldırmamız lazım. Yeni konuya gerek yok, @if taşımış zaten başlığı.

Yazıtiplerinin ayarları nasıl şu an? Örneğin Unity Tweak Tool kurulu ise ayarlarda ne görünüyor?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

1910

@heartsmagic,
Google'dan aratınca, aynı sorun için açılan bir kaç konudan fazlasına rastlayamadım. Bir tanesinde önerilenleri uyguladım. Yazı tipi çözünürlükleri sanki hafif buğulu da olsa, olmuş gibiydi ama onda da sistem kararlılığı iyice bozuldu. Örneğin; ana seçkede, fare tekerleği ile aşağı yukarı yaptığım anda oturum birden kapanıp, hemen şifre ekranına düşüyordu. Bilgisayarı yeniden başlatmayı denedim ve yine her şeyin eski haline döndüğünü görünce dayanamayıp Ubuntu Mate 14.04 kurdum.  Sistemde bir şeylerin çakıştığı belliydi ama ne olduğunu anlayamadım açıkcası.
Bir sonraki LTS sürümüne kadar bekleyeceğim, mecbur. :)
Teşekkürler.