Ubuntu Konuk Oturum içerik düzenleme

Başlatan dbedel, 02 Haziran 2015 - 16:11:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dbedel

İyi günler,
     İlk olarak ubuntu'da çok yeniyim. Site üzerinden başlıktaki konuyu aratınca birçok şey çıktı fakat hiçbiri neredeyse benim işime yaramıyor. Kaç gündür bunu halletmeye çalışıyorum. Benim asıl merak ettiğim şey konuk oturuma nasıl program yüklenir, başlat çubuğu nasıl düzenlenir. Mesela .rar lı dosyaları açmak için dosya yöneticisine biraz ayar yapmak gerekebiliyor veya konuk oturumun başlat çubuğu çok karışık olarak gelebiliyor. Benim için bu işlemleri nasıl yapabileceğimi biraz anlatırsanız sevinirim.
     Şimdiden teşekkürler...

dbedel

Arkadaşlar kimse yok mu bana yardım edebilecek birisi?

heartsmagic

Merhaba.

Sen konuyu gördükten sonra başlığı taşıyalım, zira bu bölümde sorunları tartışmıyoruz.

İstediğini yapmanın görsel bir yolu yok gibi:
https://help.ubuntu.com/community/CustomizeGuestSession

Şunu dene bakalım:
Kullanıcı yönetiminden ismi guest-prefs olan bir hesap aç, gerçi isim fark etmiyor. Ardından bu hesapla oturum aç ve ne değişiklik yapmak istiyorsan yap. Sonrasında normal hesabına dön ve şunu yürüt:

sudo mkdir /etc/guest-session
sudo ln -s /home/guest-prefs /etc/guest-session/skel

Not: Eğer guest-prefs ismini değiştireceksen yukarıdaki ikinci komutta değiştirdiğin ismi kullan.

Bu aşamadan sonra konuk oturumu bu ayarlamış olduğun hesabın özelliklerini alacakmış. Zaten belli başlı şeyler için ayrıca bir şey yapmana gerek yok. Örneğin sisteme bir uygulama kurarsan bu konuk hesabında da kullanılır.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

dbedel

Çok Çok teşekkür ediyorum. Hemen deneyeceğim. İlgin için sağol...

if

@dbedel, denediniz mi? Bir geri dönüş alalım.

dbedel

Yok maalesef sehir dışındayım bilgisayarımı evde bırakmak zorunda kaldım..