sistem kişiselleştirme

Başlatan enes.sefa.k, 23 Haziran 2015 - 19:44:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

enes.sefa.k

:-\ Merhaba arkadaşlar merak ettiğim bir şey var mesela araçların konsolunda bulunan oynaticilar gibi veya televizyonumuzda bulunan oynaticilar gibi bir işletim sistemi nasıl yapılır linux üzerinde düzenleme yapılarak bu sistem kurulabilirmi farklı bir masaüstü ortamı gibi  örnek xbmc , raspbian filen gibi 

saitp

Ben de merak ediyordum bunu. Ama bildiğim kadarıyla hepsi X11 masaüstü ortamına bağlı. Bunu da konsoldan "startx" ile başlatıyorsun. O masaüstü ortamları da X11 üzerinde değişiklik yapılarak oluşturulmuştur bence.
Alp Er Tunga öldi mü?
Isız ajun kaldı mu?
Ödlek öçin aldı mu?
Emdi yürek yırtılur.

Reverser

bu sistemlerin çoğunda üretici firma dışarıdan müdahaleleri önlemek için güvenlik önlemleri almıştır. Bir kernel exploit ile firmware dosyalarına ulaşmak modlamak gerekli tabii ki bu kadar basit  bir işlem değil. Sistem dosyaları encrypted ise, decrypt edilmeli ardından cihazın boot rutini incelenmeli ve sistem boot edilirken ne gibi işlemler başlatılıyor (hash check,IPL) gibi bunlar denetlenmeli ve ardından yol alınmalı.

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

enes.sefa.k

Cevaplarınız için teşekkürler normalde yazılımcıyım ama bu konu üzerinde kendimi geliştirmek istiyorum bayadır aklıma takılan bir şey
bana önerebiliceğiniz bir yol haritası varmı. şunla başla bunları bil gibi veya arama motorlarında aratmam için anahtar kelimelerde olabilir.

mhmtkrktr

Alıntı Yapbu sistemlerin çoğunda üretici firma dışarıdan müdahaleleri önlemek için güvenlik önlemleri almıştır. Bir kernel exploit ile firmware dosyalarına ulaşmak modlamak gerekli tabii ki bu kadar basit  bir işlem değil. Sistem dosyaları encrypted ise, decrypt edilmeli ardından cihazın boot rutini incelenmeli ve sistem boot edilirken ne gibi işlemler başlatılıyor (hash check,IPL) gibi bunlar denetlenmeli ve ardından yol alınmalı.

Güzel açıklama olmuş ama keşke tarzanca yerine forumun öngörülen dilini kullansaydınız.  :)

Reverser

Alıntı yapılan: mhmtkrktr - 23 Haziran 2015 - 21:29:59
Alıntı Yapbu sistemlerin çoğunda üretici firma dışarıdan müdahaleleri önlemek için güvenlik önlemleri almıştır. Bir kernel exploit ile firmware dosyalarına ulaşmak modlamak gerekli tabii ki bu kadar basit  bir işlem değil. Sistem dosyaları encrypted ise, decrypt edilmeli ardından cihazın boot rutini incelenmeli ve sistem boot edilirken ne gibi işlemler başlatılıyor (hash check,IPL) gibi bunlar denetlenmeli ve ardından yol alınmalı.

Güzel açıklama olmuş ama keşke tarzanca yerine forumun öngörülen dilini kullansaydınız.  :)

Tarzancadan kastınız nedir? :) imlaya dikkat edemiyorum zira mobildeyim.

XFCE ROCKS !