Kali Linux'a KDE 5 Nasıl Yüklenir ?

Başlatan saitp, 27 Haziran 2015 - 23:26:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

saitp

Öncelikle Selamün Aleyküm ve Hayırlı Ramazanlar. Kali Linux, Debain tabanlı olduğu için konuyu buraya açtım. Yanlış yere açtıysam kusuruma bakmayın. Kali Linux'a KDE 5 yüklemek istiyorum ama ne repo bulabildim ne de herhangi bir paket. Bu arada bildiğim kadarıyla Kali, Debian 7 (Wheezy) tabanlı. Nasıl yükleyebilirim, yükleyebilirmiyim? Teşekkürler.
Alp Er Tunga öldi mü?
Isız ajun kaldı mu?
Ödlek öçin aldı mu?
Emdi yürek yırtılur.

siberoloji

1. Kali içine KDE Plasma Masaüstü yüklemek için
apt-get install kali-defaults kali-root-login desktop-base kde-plasma-desktop
2. Kali içine KDE Plasma Netbook Masaüstü yüklemek için
apt-get install kali-defaults kali-root-login desktop-base kde-plasma-netbook
3. Kali içine Debian seçimli KDE yüklemek için
apt-get install kali-defaults kali-root-login desktop-base kde-standard
4. Kali içine KDE Full yüklemek için
apt-get install kali-defaults kali-root-login desktop-base kde-full
5.!! Yüklü herhangi bir KDE sürümünü kaldırmak için.
apt-get remove kde-plasma-desktop kde-plasma-netbook kde-standard
Kaynak: Bu bağlantıya bakılabilir.

saitp

Alp Er Tunga öldi mü?
Isız ajun kaldı mu?
Ödlek öçin aldı mu?
Emdi yürek yırtılur.

siberoloji

Kalinin paket depolarında hangisi varsa.
synaptic yükleyip bakabilirsiniz.
apt-get install synaptic

heartsmagic

Neden? :)

Kali Linux günlük kullanım için tasarlanan bir dağıtım değil, sanal makine haricinde de kullanılıyor mu cidden bilemiyorum. Amacı belli, yapılacaklar belli. Bu amaçlar (eğitim veya kötü niyetli, her neyse) için koskoca bir masaüstü ortamını değiştirmeye gerek var mı?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

saitp

Öyle, şu anda sanal bilgisayar olarak kurulu ama bazen ana sisteme kuruyorum. Ana sisteme kurunca da masaüstü ortamını değiştirmem gerekiyor çünkü şu anki hiç hoş değil. :)
Alp Er Tunga öldi mü?
Isız ajun kaldı mu?
Ödlek öçin aldı mu?
Emdi yürek yırtılur.

heartsmagic

Ana sistem olarak da kullanmak pek makul değil bence, tabi karar kullancıya aittir yani sana.

saitp

Alıntı yapılan: heartsmagic - 28 Haziran 2015 - 15:25:23
Ana sistem olarak da kullanmak pek makul değil bence, tabi karar kullancıya aittir yani sana.
Yani sadece içindeki toolları tekrar yüklemek istemediğim için kullanıyordum, yoksa biliyorum. Zaten eski bilgisayarımda ana sisteme kuruyordum çünkü sanalda kasıyordu. Bunda yüklemem ana sisteme, sanalda kasmıyor. Bu arada @siberoloji hocam KDE 4 imiş.
Alp Er Tunga öldi mü?
Isız ajun kaldı mu?
Ödlek öçin aldı mu?
Emdi yürek yırtılur.

siberoloji

KDE 5'in bulunduğu bir ubuntu paket deposunu Kaliye ekleyip kurabilirsiniz aslında.

saitp

Alıntı yapılan: siberoloji - 28 Haziran 2015 - 15:57:39
KDE 5'in bulunduğu bir ubuntu paket deposunu Kaliye ekleyip kurabilirsiniz aslında.
Doğru, deneyeceğim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 28 Haziran 2015 - 17:07:02

@siberoloji Hocam Kali'de add-apt-repository kullanılmıyordu, şuradan indirip kurdum: http://www.k4linux.com/2013/12/how-to-add-ppa-repository-on-kali-linux.html Ancak sudo apt-add-repository ppa:kubuntu-ppa/next-backports yazınca Traceback (most recent call last):
  File "/usr/bin/apt-add-repository", line 160, in <module>
    sp = SoftwareProperties(options=options)
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/softwareproperties/SoftwareProperties.py", line 96, in __init__
    self.reload_sourceslist()
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/softwareproperties/SoftwareProperties.py", line 584, in reload_sourceslist
    self.distro.get_sources(self.sourceslist)   
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/aptsources/distro.py", line 87, in get_sources
    raise NoDistroTemplateException("Error: could not find a "
aptsources.distro.NoDistroTemplateException: Error: could not find a distribution template
diye hata alıyorum.
Alp Er Tunga öldi mü?
Isız ajun kaldı mu?
Ödlek öçin aldı mu?
Emdi yürek yırtılur.

ata1

not: Özellikle görselliğin ön planda tutulduğu KDE masaüstleri daha çok güncel sistem mimarileri ve orta-yüksek performanslı bilgisayarlar için uygun olup, düşük konfigrasyonlu bilgisayarlarda performans problemleri yaşanabilmektedir.

saitp

Alıntı yapılan: eral - 28 Haziran 2015 - 17:12:04
not: Özellikle görselliğin ön planda tutulduğu KDE masaüstleri daha çok güncel sistem mimarileri ve orta-yüksek performanslı bilgisayarlar için uygun olup, düşük konfigrasyonlu bilgisayarlarda performans problemleri yaşanabilmektedir.
Sistemim iyi Allah'a şükür, sanalda yetmezse artırırım. :) Yine de uyarınız için teşekkürler.
Alp Er Tunga öldi mü?
Isız ajun kaldı mu?
Ödlek öçin aldı mu?
Emdi yürek yırtılur.

siberoloji

saitp

Alıntı yapılan: siberoloji - 28 Haziran 2015 - 17:54:48
Yok paket deposu yükleme imkanınız var ancak bir kaç ön yükleme gerekli.
http://www.blackmoreops.com/2014/02/21/kali-linux-add-ppa-repository-add-apt-repository/
Onu da deneyeyim...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 28 Haziran 2015 - 18:35:23

@siberoloji Hocam tekrar hata aldım: Traceback (most recent call last):
  File "/usr/bin/apt-add-repository", line 160, in <module>
    sp = SoftwareProperties(options=options)
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/softwareproperties/SoftwareProperties.py", line 96, in __init__
    self.reload_sourceslist()
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/softwareproperties/SoftwareProperties.py", line 584, in reload_sourceslist
    self.distro.get_sources(self.sourceslist)   
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/aptsources/distro.py", line 87, in get_sources
    raise NoDistroTemplateException("Error: could not find a "
aptsources.distro.NoDistroTemplateException: Error: could not find a distribution template
Alp Er Tunga öldi mü?
Isız ajun kaldı mu?
Ödlek öçin aldı mu?
Emdi yürek yırtılur.

jaschar

kali daily driver olarak kullanilacak distro degil. illa istiyorsan birsey diyemem project neon ppa sindan kde5 kurabilirsin.
projectdisco - state of art android distribution .

saitp

Alıntı yapılan: droidzade - 30 Haziran 2015 - 02:20:42
kali daily driver olarak kullanilacak distro degil. illa istiyorsan birsey diyemem project neon ppa sindan kde5 kurabilirsin.
Konuyu okumadınız sanırım tamamen. PPA kurulamıyor.
Alp Er Tunga öldi mü?
Isız ajun kaldı mu?
Ödlek öçin aldı mu?
Emdi yürek yırtılur.

heartsmagic

Israrcısın yani Kali'ye KDE5 giydirme konusunda :)

wget http://blog.anantshri.info/content/uploads/2010/09/add-apt-repository.sh.txt
cp add-apt-repository.sh.txt /usr/sbin/add-apt-repository
chmod o+x /usr/sbin/add-apt-repository
chown root:root /usr/sbin/add-apt-repository

@droidzade, güzel Türkçemizi kaybetmemek için var olan kelimeleri kullansak :) "Günlük kullanım" ifadesi gayet iyi karşılıyor söylemek istediğin şeyi.

saitp

Alıntı yapılan: heartsmagic - 30 Haziran 2015 - 10:41:40
Israrcısın yani Kali'ye KDE5 giydirme konusunda :)

wget http://blog.anantshri.info/content/uploads/2010/09/add-apt-repository.sh.txt
cp add-apt-repository.sh.txt /usr/sbin/add-apt-repository
chmod o+x /usr/sbin/add-apt-repository
chown root:root /usr/sbin/add-apt-repository

@droidzade, güzel Türkçemizi kaybetmemek için var olan kelimeleri kullansak :) "Günlük kullanım" ifadesi gayet iyi karşılıyor söylemek istediğin şeyi.
Biraz :) Uğraştırıyorum, kusuruma bakmayın. Şöyle bir çıktı verdi: Executing: gpg --ignore-time-conflict --no-options --no-default-keyring --secret-keyring /tmp/tmp.MZykHplC0D --trustdb-name /etc/apt//trustdb.gpg --keyring /etc/apt/trusted.gpg --primary-keyring /etc/apt/trusted.gpg --keyring /etc/apt/trusted.gpg.d//debian-archive-jessie-automatic.gpg --keyring /etc/apt/trusted.gpg.d//debian-archive-jessie-security-automatic.gpg --keyring /etc/apt/trusted.gpg.d//debian-archive-jessie-stable.gpg --keyring /etc/apt/trusted.gpg.d//debian-archive-squeeze-automatic.gpg --keyring /etc/apt/trusted.gpg.d//debian-archive-squeeze-stable.gpg --keyring /etc/apt/trusted.gpg.d//debian-archive-wheezy-automatic.gpg --keyring /etc/apt/trusted.gpg.d//debian-archive-wheezy-stable.gpg --keyring /etc/apt/trusted.gpg.d//kali-archive-keyring.gpg --keyserver keyserver.ubuntu.com --recv-keys
ve sudo apt-get install kubuntu-plasma5-desktop dediğimde ise Reading package lists... Done
Building dependency tree       
Reading state information... Done
E: Unable to locate package kubuntu-plasma5-desktop
Yani eklememiş.
Alp Er Tunga öldi mü?
Isız ajun kaldı mu?
Ödlek öçin aldı mu?
Emdi yürek yırtılur.

heartsmagic

saitp

Alp Er Tunga öldi mü?
Isız ajun kaldı mu?
Ödlek öçin aldı mu?
Emdi yürek yırtılur.

heartsmagic

O değil de sen zaten benim önerimi yapmışsın zamanında, hiç görmemişim onu. Fakat, eğer o öneriyi yaptıysan PPA ekleme meselesinin sorun olmaması gerekirdi. PPA eklediğinde artık son geçtiğin hatayı geçmiyor mu?
Kali, Debian temelli, doğrudan PPA meselesi nasıl olur bilemiyorum. Zira sürüm bilgisini nasıl görüyordur hiçbir fikrim yok.

Önce /etc/apt/sources.list.d dizini altındaki eklenen PPA'yı kaldır, sonra sources.list dosyasına elle girmeyi dene.
Alıntı Yapdeb http://ppa.launchpad.net/kubuntu-ppa/backports/ubuntu trusty main
gibi. Fakat hangi Ubuntu sürümü Kali'nin paketlerine daha yakındır hiçbir fikrim yok.

Tekrar söyleyeyim, bu şekilde zorlama yollarla masaüstü ortamı edinmeye çalışmak, hele hele farklı bir dağıtımda hiç makul değil.

saitp

Alıntı yapılan: heartsmagic - 30 Haziran 2015 - 14:25:50
O değil de sen zaten benim önerimi yapmışsın zamanında, hiç görmemişim onu. Fakat, eğer o öneriyi yaptıysan PPA ekleme meselesinin sorun olmaması gerekirdi. PPA eklediğinde artık son geçtiğin hatayı geçmiyor mu?
Kali, Debian temelli, doğrudan PPA meselesi nasıl olur bilemiyorum. Zira sürüm bilgisini nasıl görüyordur hiçbir fikrim yok.

Önce /etc/apt/sources.list.d dizini altındaki eklenen PPA'yı kaldır, sonra sources.list dosyasına elle girmeyi dene.
Alıntı Yapdeb http://ppa.launchpad.net/kubuntu-ppa/backports/ubuntu trusty main
gibi. Fakat hangi Ubuntu sürümü Kali'nin paketlerine daha yakındır hiçbir fikrim yok.

Tekrar söyleyeyim, bu şekilde zorlama yollarla masaüstü ortamı edinmeye çalışmak, hele hele farklı bir dağıtımda hiç makul değil.
Tüm Linux dağıtımları sonuçta Linux değil midir? Kurulumunun zorluk çıkarmasının tek sebebi paket yükleyicisinin farklı olması ve PPA'yı destelememesi mi? Yani direkt olarak indirip, manuel olarak kurabilir miyim, mümkün mü? Ayrıca /etc/apt/sources.list.d/ dizininin içi boş. Terminalden ls -la ile de baktım.
Alp Er Tunga öldi mü?
Isız ajun kaldı mu?
Ödlek öçin aldı mu?
Emdi yürek yırtılur.

heartsmagic

Tüm Linux dağıtımları Linux çekirdeğini kullanır evet, ancak her dağıtım aynı değildir elbette. Çok farklı paketleme sistemleri kullananları geçtim, aynı paketleme sistemlerini kullanan Debian ve Ubuntu bile kendi içinde ayrılabilir. Haliyle ona kurduğumu buna da kesinlikle kurarım diye bir durum söz konusu değil.

Kurmayı deneyebilirsin ancak Debian temelli bir dağıtıma, Ubuntu PPA'larından masaüstü kurmak ne kadar makul hiç ama hiç bilmiyorum.

saitp

Alıntı yapılan: heartsmagic - 30 Haziran 2015 - 14:44:45
Tüm Linux dağıtımları Linux çekirdeğini kullanır evet, ancak her dağıtım aynı değildir elbette. Çok farklı paketleme sistemleri kullananları geçtim, aynı paketleme sistemlerini kullanan Debian ve Ubuntu bile kendi içinde ayrılabilir. Haliyle ona kurduğumu buna da kesinlikle kurarım diye bir durum söz konusu değil.

Kurmayı deneyebilirsin ancak Debian temelli bir dağıtıma, Ubuntu PPA'larından masaüstü kurmak ne kadar makul hiç ama hiç bilmiyorum.
Peki o zaman, kalsın böyle. Uğraştırdım, kusuruma bakmayın.
Alp Er Tunga öldi mü?
Isız ajun kaldı mu?
Ödlek öçin aldı mu?
Emdi yürek yırtılur.

heartsmagic

Estağfurullah, uğraşmadık. Ben sadece öneride bulunuyorum, dinleyip dinlememek sana kalıyor. Kişisel olarak ben yapmazdım demeye getiriyorum yani.
Konuyu da etiketlemeyelim, zira çözebilmiş değiliz :) Açık kalsın, belki farklı öneriler gelir sonrasında.