[Çözüldü] Hdd'de dosya silemiyorum

Başlatan ernakblt, 17 Haziran 2015 - 19:45:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ernakblt

Merhabalar. Bilgisayarıma sorunsuz bir şekilde ubuntu yükledim. HDD'mi bağladım fakat içinden ne dosya silebiliyorum nede kopyalayabiliyorum. Arkadaşımın windiowsundan Musallat.exe trojanını kapmış HDD . Ekran görüntüsü de alamıyorum fakat sabit diskin diğer bölümlerinden dosya kopyalayabiliyorum.

mhmtkrktr

Windows trojenin linux tarafında sorun oluşturacağını sanmıyorum. Muhtemelen ntfs yetkileriyle ilgili bir sorun yaşıyorsunuz. Ubuntu 'yu bu disk üzerine mi kurdunuz, yoksa harici bir bölüm olarak mı bağladınız?
Harici disk olarak bağlamışsanız, /run/media altında diskin görünüyor olması gerekir. Buraya göre, bağlı diskin yetki seviyelerini ayarlayarak deneyin.

turkerataturk

''Mustafa Kemal ATATÜRK''

ekremsenturk

Bazı dosyalara (veya disk'lere) güvenlik nedeniyle yetkili kullanıcı olarak erişilir. (Root olarak) Disk yönetiminden yetkileri ayarlayabilirsin.

mhmtkrktr

Alıntı YapBazı dosyalara (veya disk'lere) güvenlik nedeniyle yetkili kullanıcı olarak erişilir. (Root olarak) Disk yönetiminden yetkileri ayarlayabilirsin.

Merakımı mazur görün, bu türden disklere güvenlik sebebiyle yetkili değil de, normal kullanıcı olarak erişilmesi gerekmez mi? Root olarak yapılan giriş, sistemi bir nevi savunmasız bırakır diye biliyorum ben ama, söylemek istediğiniz root olarak terminal komutlarıyla veya yönetim araçlarıyla, bölüm üzerinde ki yetki seviyesini kullanıcı seviyesine düşürmek olabilir sanırım.
Genel olarak, yeni kullanıcılar tarafından bakınca, dosya yöneticisini root yetkisiyle açarak ulaşın gibi bir anlam oluşturuyor gibi geldi bana.

karboran

Root olarak giriş yapma :) . Root ol yetkileri kullanıcı seviyesine düşür sonra Kullanıcı olarak giriş yap.
Başıma geldiğinde amann hiç uğraşamam deyip,
sudo chmod 777 -R /media/HarddiskAdi
komutunu verdiğim durum.
Kabin basıncı düştü motorlarda arıza !
Vakit süratle aksın hakimiyet kur nabıza !
İçinden nasıl geldiyse yaz anlat herşeyi ,
Bu mektup varmıcak hayalini kurduğun kıza !

heartsmagic

Sondan başlayalım, ntfs için chmod yemez :)

Yukarı doğru devam edelim, sorunun yetki sorunu olduğunu düşünmüyorum.

1. Ya diske bulaşan şey her neyse, parmak belleklerde olduğu gibi sadece okunabilir yapmıştır diski.
2. Disk doğru düzgün ayrılmadığı için bizim tarafta sorun yapıyordur.

İkinci ihtimal düşük ama, zira disk bağlanıyor yanlış anlamadıysam. Bu durumda zararlının bir şeyler yapma olasılığı daha yüksek. Silememe sebebi nedir? Silmeye çalışıyorsun ama hata mı veriyor? Yoksa silme hiç aktif olmuyor mu?
Diski taktıktan sonra:

mount

çıktısına bir bakalım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ernakblt

Alıntı yapılan: heartsmagic - 18 Haziran 2015 - 13:16:06
Sondan başlayalım, ntfs için chmod yemez :)

Yukarı doğru devam edelim, sorunun yetki sorunu olduğunu düşünmüyorum.

1. Ya diske bulaşan şey her neyse, parmak belleklerde olduğu gibi sadece okunabilir yapmıştır diski.
2. Disk doğru düzgün ayrılmadığı için bizim tarafta sorun yapıyordur.

İkinci ihtimal düşük ama, zira disk bağlanıyor yanlış anlamadıysam. Bu durumda zararlının bir şeyler yapma olasılığı daha yüksek. Silememe sebebi nedir? Silmeye çalışıyorsun ama hata mı veriyor? Yoksa silme hiç aktif olmuyor mu?
Diski taktıktan sonra:

mount

çıktısına bir bakalım.
Yanıtınıziçin teşekkürler. İlk önce rm komuduyla siliyordum sonra acebook grubundan birisi Teamviewer ile halletti.
Olamaz! Bir şey yanlış gitti.
İşlenemeyen hata mesajı: Error when getting information for file '/media/nickfukarasi/HDD': Diğer uç aktarım için bağlı değil
Bu hatayı alıyordum tam olarak.

heartsmagic

Diskten veri okuyamıyormuş gibi. Birisi halletti mi şimdi bu sorunu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ernakblt

Alıntı yapılan: heartsmagic - 18 Haziran 2015 - 15:48:20
Diskten veri okuyamıyormuş gibi. Birisi halletti mi şimdi bu sorunu?
Evet halloldu sorun. Çözüldü etiketi için sizin yanıtınızı bekliyordum  :)