[Çözüldü] .deb kurulum sırasında hata

Başlatan fsutil, 27 Haziran 2015 - 22:34:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fsutil

teamviewer kurmak için sitesinden indirdim, .deb nasıl kuruluyor diye forumdan baktığımda "sudo dpkg -i paket_adi.deb" kullanılması gerektiği gördüm, uyguladım fakat dosyayı görmedi, nerede hata yapıyorum  ?

[eklenti yönetici tarafından silindi]

turkerataturk

sağ tıklayıp ubuntu store ile yükleyin.

Teamviewer sitesinden X64 yazanı değil..!! 32-Bit / 64-Bit Multiarch.deb dosyasını indirin..
''Mustafa Kemal ATATÜRK''

fsutil

Alıntı yapılan: mustangank - 27 Haziran 2015 - 22:41:31
sağ tıklayıp ubuntu store ile yükleyin.

Teamviewer sitesinden X64 yazanı değil..!! 32-Bit / 64-Bit Multiarch.deb dosyasını indirin..

32/64 bit indirince mağaza üzerinden kuruldu, teşekkür ederim

fakat yine de terminalden yüklemeyi beceremedim :D orada bi yanlışlık mı yapıyorum ? şimdi gerekli değil ama belki ileride lazım olur, onun nasıl yapıldığını öğretirseniz sevinirim

turkerataturk

Sen orada dosyanın konumunu girmemişsin

konumda sağ tıkla teminalden aç,

sudo dpkg -i dosyaadi.deb
''Mustafa Kemal ATATÜRK''

heartsmagic

@BoraT5, uçbirimde kabuk ile işlem yaparken yani herhangi bir komut kullanırken, bu komutun ilgili olduğu dosyayla işlem yapılacaksa dosyanın bulunduğu dizinde komut yürütülmeli veya dosyanın tam yolu verilmeli. Şu durumda iki seçeneğin var yani. Uçbirimi açtığında dizin olarak senin ev dizininde bulunur. Şurası yani: /home/kullanıcı_adın Bu dizin Linux üzerinde ~ karakteri ile kısayol şeklinde kullanılabilir. İndirilen paket bu ev dizini içindeki İndirilenler dizininde bulunuyor. Bu bilgilerin ışığında iki farklı şekilde kurulum yapabilirdin:

1.
cd ~/İndirilenler
sudo dpkg -i teamviewer.deb

Not: Dizin ve dosya isimlerinde küçük/büyük harf ayrımı vardır.

2.
sudo dpkg -i ~/İndirilenler/teamviewer.deb

Bu durum her komut için geçerli. Bir dosya ile işlem yapacaksan ya dosyanın bulunduğu dizinde olmalısın ya da tam yolu vermelisin. Daha fazla bilgi için:
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Linux_dosya_sistemi_hiyerar%C5%9Fisi
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Temel_Linux_komutlar%C4%B1
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.