Lxdm Giriş Yöneticisine Onboard Ekleme

Başlatan cokomoko, 20 Temmuz 2015 - 08:57:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cokomoko

''Eğer 386BSD ben Linux'a başladığımda var olsaydı, Linux büyük bir olasılıkla olmazdı."
........................Linus Torvalds..........................
İnsanın aradığı sadece huzur ve mutluluktur, 1 numara olmak yalnız kalmak demektir ve 1 numara kalmak için birçok şeyi feda etmek zorunda kalırsın...

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

cokomoko

arch linux
adduser kısmını şu şekilde yaptım, -malum bizde useradd var-
sudo useradd -s /usr/sbin/nologin --home /var/lib/onboard-login onboard-login

diğerlerini kendime uyarladım ama üstteki kısmı yanlış yapmış olabilirim, çünkü --shell /bin/sh --disabled-login kısmını kabul etmiyor, öyle bir parametre yok diyor.
''Eğer 386BSD ben Linux'a başladığımda var olsaydı, Linux büyük bir olasılıkla olmazdı."
İnsanın aradığı sadece huzur ve mutluluktur, 1 numara olmak yalnız kalmak demektir ve 1 numara kalmak için birçok şeyi feda etmek zorunda kalırsın...

heartsmagic

useradd hem kabuk tanımlayıp hem de giriş yapmayı engellemiyor sanırım, en azından man bilgilerinde yok. Senin gibi kabuk olarak nologin seçilebiliyor. Sıkıntının bu olduğundan şüpheliyim ama. Şöyle bir şey var:
http://unix.stackexchange.com/questions/52317/how-to-enable-on-screen-keyboard-with-lxdm

Burada bahsi geçen /etc/lxdm/LoginReady dosyasına hiç dokundun mu? Gerçi kabul gören cevapta lightdm'den bahsedilmekte. Ne ilgisi var anlayamadım. Arch tarafı için yamalandığı söylenmiş, bahsi geçen sorun çoktan düzeltilmiştir. Ancak söylediğim gibi olay lightdm ile ilgili orada. Fakat /etc/lxdm/LoginReady dosyasına bakılabilir.

cokomoko

ben de bayağı bakmıştım bu sayfaya da baktım, LoginReady dosyasını zaten değiştirdim verdiğim bağlantıdaki gibi. Onboard-login kullanıcısı tanımlanmış görünüyor ama yine olmadı.

heartsmagic

Evet, verdiğin bağlantıda da bahsi geçiyormuş o dosyadan, gözümden kaçmış benim. Pek bir şey görünmüyor, sen de zaten yeterince bakınmış gibisin. Şu son verdiğim bağlantıdaki lightdm kısmına hiç anlam veremedim ama.

cokomoko

o kısım şöyle olabilir lxdm'de de onboard ekleme var ama onda da sorun yaşanıyormuş eklemede veya lxdm olmuyorsa lightdm denenebilir diye yazılmış olabilir.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Temmuz 2015 - 23:35:05

sudo useradd -s /usr/sbin/nologin --home /var/lib/onboard-login onboard-login bu verdiğim komut doğru mu sence yani onda sorun yok mu?
Çünkü adam şöylr vermiş,
sudo adduser --shell /bin/sh --disabled-login --home /var/lib/onboard-login onboard-login ve ben asıl bundan şüpheleniyorum.

heartsmagic

Doğru görünüyor. Dediğim gibi useradd için hem kabuk tanımlayıp, hem de girişi iptal etmenin bir yolunu göremedim ben de. Kabuk tanımlamdan nologin ile çözülüyor sanırım. Yaptıkların doğru bence.

Diğer konuda cevap veren kişi diyor ki kabaca: "Fark ettim ki sorun LXDM değil de lightdm-gtk-greeter'da imiş. Bunu da Archlinux tarafı yamalamış ancak Ubuntu tarafı pek ilgi göstermiyor." Tamam bu kısmı anladık da, neden cevabı onaylamış soruyu soran kişi onu anlayamadık :) Zira onun dağıtımı Arch, kullandığı giriş yöneticisi lxdm. İkinci karışık durum ise soruyu cevaplayan kişinin durumu. Ubuntu üzerinde LXDM denemiş olabilir gerçi.