[Çözüldü] kali Linux Uefi Kurulum Sorunu

Başlatan DoopTR, 13 Mayıs 2015 - 17:12:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

DoopTR

Evet arkadaşlar güvenliğe çok önem veririm bu yüzden dağıtımımı değiştirmeye karar verdim ve en çok önerilenin Kaki Nilnux Olduğunu Örendim Hazırlıkları yaptım Resmi Sitesinden &4 bit iso yu dowload eetim sıra yazma işleminde herzamanki gibi rufus lulllanmak istedim faakt boe bi hata ile karşılatım * her şey tamam önceki ubuntu diskini silip kurulumu başlattım ve yazmaişlemi bitti ancak sistemi yeniden başlattığımda boot menüde gözükmüyordu nedeni iste uefi olarak değil bios ve mrb sistemi olarak yazılıyordu her defasında rufustan uefi pc ler için gpt bölümü seçilmiyordu vbende universel usb installer denedim ve unetbootin denedim olmadı usb değiştiridim başka pc de denidm olmadı iso kalıbın yenşiden indirdim olmadı ne yapmam gerekiyor yardımlarınızı bekliyorum

siberoloji

Açık söyleyeyim ben anlamadım.
Anlamak için de çabalamadım.
Akıllı telefondan mı yazıyorsunuz?

DoopTR

kali linux u pc ye uefi modda kuramıyorum

neynefes

Alıntı yapılan: DoopTR - 13 Mayıs 2015 - 18:54:02

Kali, Backtrack gibi dağıtımlar genelde sanal makine üzerinden veya usb ile kullanılır. Özel bir sebebiniz yoksa sisteme Kali kurmak gereksiz gibi oluyor. Şahsi görüşüm. İlla kuracağım diyorsanız da yardımcı olmaya çalışırım.

DoopTR

Alıntı yapılan: neynefes - 13 Mayıs 2015 - 22:25:03
Alıntı yapılan: DoopTR - 13 Mayıs 2015 - 18:54:02

Kali, Backtrack gibi dağıtımlar genelde sanal makine üzerinden veya usb ile kullanılır. Özel bir sebebiniz yoksa sisteme Kali kurmak gereksiz gibi oluyor. Şahsi görüşüm. İlla kuracağım diyorsanız da yardımcı olmaya çalışırım.
sizi yormıcaksam illa kurmak istiyorum  ;D

heartsmagic

Alıntı yapılan: DoopTREvet arkadaşlar güvenliğe çok önem veririm bu yüzden dağıtımımı değiştirmeye karar verdim ve en çok önerilenin Kaki Nilnux Olduğunu Örendim

Yanlış öğrenmişsin diyelim ki ileride bu başlığa bakanlar farklı bir izlenime kapılmasınlar.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

DoopTR

heartsmagic

Ona ben cevap veremem. Kali Linux kurmak atla deve değil, neden kurulmasın. Sorular şunlar:

1. Kali Linux'un daha güvenli olduğunu ve bu nedenle kurmak istediğini söylemişsin. Bunun doğru olmadığını net bir şekilde söyledik. Bu durumda rahatlıkla Linux dünyasına daha kolay bir dağıtımla devam edebilirsin. Örneğin Ubuntu veya bir başka daha genel amaçlı dağıtım gibi.
2. Güvenlik konusunu kabul etmene rağmen Kali kurmak istiyorsan tam olarak amacın nedir?

Ha, burada amaçları sorgulayarak insanları eleştirmek veya soğutmak istemeyiz elbette fakat yeni üyelerin Kali Linux hakkında sorular sorması, hele hele Linux bilgilerinin az olmasına rağmen sormaları pek hoşumuza gitmiyor. Amaç Linux'u görmek ve denemek mi? Buyurun Ubuntu, Linux Mint, Manjaro, OpenSUSE, Fedora gibi dağıtımlar hazır sizleri bekliyor.

Şimdi, nedir Kali Linux kullanma amacın?

DoopTR

Alıntı yapılan: heartsmagic - 15 Mayıs 2015 - 20:36:20
Ona ben cevap veremem. Kali Linux kurmak atla deve değil, neden kurulmasın. Sorular şunlar:

1. Kali Linux'un daha güvenli olduğunu ve bu nedenle kurmak istediğini söylemişsin. Bunun doğru olmadığını net bir şekilde söyledik. Bu durumda rahatlıkla Linux dünyasına daha kolay bir dağıtımla devam edebilirsin. Örneğin Ubuntu veya bir başka daha genel amaçlı dağıtım gibi.
2. Güvenlik konusunu kabul etmene rağmen Kali kurmak istiyorsan tam olarak amacın nedir?

Ha, burada amaçları sorgulayarak insanları eleştirmek veya soğutmak istemeyiz elbette fakat yeni üyelerin Kali Linux hakkında sorular sorması, hele hele Linux bilgilerinin az olmasına rağmen sormaları pek hoşumuza gitmiyor. Amaç Linux'u görmek ve denemek mi? Buyurun Ubuntu, Linux Mint, Manjaro, OpenSUSE, Fedora gibi dağıtımlar hazır sizleri bekliyor.

Şimdi, nedir Kali Linux kullanma amacın?
tabiğiki haklısınız zaten güvenlik konusunu açıkladıktan sonra öyle karmaşık bi dağıtıma geçmekten vazgeçtim sadece acaba kurulurmu bigün denemek istersem diye sorudut iyi vm yoksa elemntary os gayet her işmi görüyo ve bu arada açıklamanız için teşekkürler

Ketboga

burada istediğiniz bilgileri bulabilirsiniz kali ile ilgili

http://kali-linuxtr.net/ araştırmayı bu sitede yapmanız daha iyi olur.
Hiçbir canlı kendisinden daha yüce bir varlığa inanç duymadan ve itaat etmeden yaşamını sürdüremez. İnanç duyanlar bu yükten kurtulmak adına kendilerinden daha güçlü kişileri ararlar ve buna karşılık, bunu aradıkları o kişiler de inanç duyabilecekleri daha da güçlü kişileri ararlar. Ve İşte krallar böyle doğar... Ve işte Tanrılar böyle doğar.

DoopTR

Alıntı yapılan: Ketboga - 16 Mayıs 2015 - 11:15:25
burada istediğiniz bilgileri bulabilirsiniz kali ile ilgili

http://kali-linuxtr.net/ araştırmayı bu sitede yapmanız daha iyi olur.
çok teşekürler şuan kurmayı düşünmüyorum bir gün denemek istersem bakarım
konuyu sonlandırmak için ne yapmam gerekiyor ?

heartsmagic

Söylemen ve konuyu kendi adına etiketlemen yeterli :)
cozuldukonusu

Son olarak şunu söyleyelim, Kali Linux genel amaçlı bir dağıtım değildir. İki nedenle kullanılabilir:
1. Güvenlik konularını öğrenmek ve bu alanda ilerlemek.
2. Varsa bilgi ve vakit "hacking" işlemleri için kullanmak.

İkinci kategori için bu forumda asla destek bulamaz insanlar. Ha, şunu soran olacaktır, ilk kategorideki işlemler "hacking" kısmına girmiyor mu? Giriyor tabi girmesine de o konuları öğrenmek ve ciddi anlamda o alanda çalışmak isteyen kişi sıfır Linux bilgisi ile gelip burada soru sormaz. Tepki toplar bunu yaparsa. Bir şekilde bizleri inandırsa bile bu konuda uzmanlaşmak istediğine, önce ona Linux'u ve ağ temellerini öğrenmesini söyleriz.

Kısacası "Kurdum Kail'yi ama ağ kartımı görmüyor, ağları kıramıyorum" gibi çok temel ve güvenlik konularını neredeyse atmosfer kadar uzak bir mesafe kadar ilgilendiren sorulara doğrudan cevap verilmez burada.