[Çözüldü] Ubuntu 15.04 invalid enviroment block Hatası

Başlatan juggle, 06 Mayıs 2015 - 19:17:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

juggle

Merhaba,

Dün gece bilgisayarım açık kalmıştı ve daha sonra Ubuntu üzerinden değil fakat kendiliğinden kapanmış. Bu gün bilgisayar açmaya çalıştığında Disk check işlemine yönlendirildim.

Bu işlemi tamamladıktan sonra yine Ubuntu açılmadı. Şuanda normal bir şekilde açmaya çalıştığımda aşağıdaki hata ile karşılaşıyorum.

invalid enviroment block.
press any key to continue...

Bu aşamadan sorunun çözümü konusunda nasıl ilerleyebilirim? Yardımcı olabilir misiniz?

what goes around comes back around

juggle

Paylaşmış olduğun linkler için teşekkürler @eral.

save_eny recordfail linki bende yer almıyor onun yerine recordfail satırı yer alıyordu. Onu silip tekrar reboot ettiğimde herhangi bir değişme olmadı tekrar aynı hata ile karşılaştım.

ata1

ılk lınkte son satırda cözüm sunulmuş onu dene
Alıntı yapılan: sema - 13 Şubat 2011 - 11:59:52
Aynı şekilde giriş yapın, şu çözümü deneyelim;

cd /boot/grub
rm grubenv
grub-editenv grubenv create
grub-editenv grubenv set default=0
grub-editenv grubenv list
default=0

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/grub2/+bug/439784/comments/2

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 06 Mayıs 2015 - 19:46:48

http://askubuntu.com/questions/191852/error-invalid-environment-block-press-any-key-to-continue

juggle

Bu işlemi nasıl yapabilirim. Command line satırına düşüyorum fakat işlemleri gerçekleştirmeye çalıştığımda Read Ony File System uyarısını alıyorum.

ata1

heartsmagic

Alıntı yapılan: jugglePaylaşmış olduğun linkler için teşekkürler @eral.

save_eny recordfail linki bende yer almıyor onun yerine recordfail satırı yer alıyordu. Onu silip tekrar reboot ettiğimde herhangi bir değişme olmadı tekrar aynı hata ile karşılaştım.

Yeniden başlatma işlemini nasıl yaptın? ctrl+x ile mi?

Bir de, elinde varsa Canlı CD veya USB onunla sistemi açıp Ubuntu kurulu bölüme bir fsck yürütmeyi dene.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

juggle

Merhaba,

Canlı Cd ile ubuntuyu açtım dene ve kur seçenekleri geliyor. Kur seçeneği ile devam ettiğimde reinstall seçeneği gelmekte. fsck işlemini nasıl yürütebilirim?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 09 Mayıs 2015 - 13:27:39

Bu arada reinstall işlemini yaparsam kurmuş olduğum tüm programları ve bulunan tüm verileri kaybetmiş olur muyum?

betseg

Dene seçip bir uçbirim açıp fsck yürütün.

juggle

fsck işlemini LiveCd açmadanda uçbirime düşüp gerçekleştirdim fakat yinede herhangi bir düzelme sağlanmadı.

Aynı zamanda bilgisayar açılırken aşağıda yer alan mesaj ile de karşılaşmaktayım. Buda bir bilgi verebilir herhalde bunuda paylaşmış olayım.

ACPI PPC Probe failed. Starting version 219

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 09 Mayıs 2015 - 15:21:49

Canlı Cd'de Repair seçeneğini kullanarak repair işlemi yaptım fakat şuanda da login işlemini gerçekleştiremiyorum.

/var/log/aut.log dosyasında görebildiğim hata aşağıdaki şekilde.
ubuntu lightdm pam unable to dlopen (pam_kwallet.so) /lib/security/pam_kwallet.so can not open shared object

heartsmagic

Canlı CD olmadan çalışan sistem üzerinde fsck olmaz, zira kök bölüm bağlıdır. Neyse, o kısmı geçmişiz galiba. Onarma aşamasında neleri onardı bakabildin mi?

Ev dizinin şifreli miydi?
Kendiliğinden giriş etkin mi?

sudo nano /etc/pam.d/lightdm

ile ilgili dosyaı açıp şu satırları bul:

auth optional pam_kwallet.so
session optional pam_kwallet.so auto_start

şu şekle getir:

#auth optional pam_kwallet.so
#session optional pam_kwallet.so auto_start

ctrl+o, ctrl+x ile çık.

sudo service lightdm restart

ile yeniden giriş yapmayı dene. Gerçi gördüğüm hata kaydıyla senin bir alakan var mı bilemiyorum, deneyelim.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

juggle

Merhaba @heartsmagic

Öncelikle soruları cevaplayayım;

Ev dizinim şifreli değildi. Ek olarak kendiliğinden giriş etkin değil şifre girişi tamamlandıktan sonra login olma tamamlanıyordu.

Onarma işlemi sırasında hangi dosyaların onarıldığına bakmamıştım. 

Login işlemi sorununu da aşmak için .Xauthority dosyasını .Xauthority.backup olarak değiştirip bilgisayarı yeniden başlattığımda sorun çözülmüş oldu.

Kısacası bu sorun için ben Canlı Cd üzerinden onarma işlemini yapmayı kullandım. Aynı hata ile karşılacak olan arkadaşlara en azından en son ihtimal olarak bir fikir verebilir.

Ayrıca yardımlarınız için sizlerede teşkkür etmekteyim.