Ram cache silme hk

Başlatan linuxchu, 28 Nisan 2015 - 22:01:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

linuxchu

Selamlar

Ubuntu 12.4 kullanıyorum ve işim gereği sürekli vmware uygulaması üzerinde ek bir işletim sistemi de çalıştırmam gerekiyor. vmware uygualması çalışırken ram sürekli tavan duruma geliyor ve ubuntu doğal olarak çalışmakta sorlanıyor. Ubuntu sistem izleme uygulamasında gördüğüm kadarıyla ram üzerinde büyük bölümü cache olarak kullanıyor. Ben de internetten anlık çözüm için aşağıdaki komuta ulaştım, uyguluyorum ve ram kullanımı düşüyor. Bu komutu başlangıçta çalışacak şekilde ubuntu dosyalarına yazdım fakat benim sorum bu işlem ne kadar doğru. Swap alanı olarak ayırdığım 8 GB alanın RAM'e destek olmak gibi bir özelliği olabiliyor mu ?
Mümkünse RAM, swap ve cache kullanımı hakkında özet bilgi rica edebilir miyim ?

Teşekkürler

Başlangıçta otomatik çalıştırmak için bu dosyaya yazdım:
sudo gedit /etc/rc.local

Uyguladığım komut:
sudo watch -n 1 'echo 3 > /proc/sys/vm/drop_caches'

Sistem bilgileri:
ultra book laptop
8GB ram
i7 işlemci
256 SSD disk
8GB ssd ayrılmış

heartsmagic

Bellek, takas ve önbellek konusu hakkında neye ihtiyacın var bilmiyorum ancak:
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=29057.0
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=21949.0

Takas alanı elbette yardımıcı olur, ancak eğer bellek dolup da sistem takastan iş görmeye başlarsa tepkiler yavaşlar. Bu, her sistem için böyledir. Disk üzerinde tutulan bellek yönetim dosyaları belleklerin kendileri kadar verimli olamazlar neticede.

Uyguladığın yöntemi sık sık yapmak ne kadar önerilen bir şey bilemiyorum ancak yapacağım diyorsan bile kullandığın yöntem yanlış.

1. watch komutuna gerek yok.
2. rc.local ile veya herhangi başka bir yöntemle başlangıca koymak iş görmez. Zira bu komutu sistem her sıkıştığında vermelisin sen. Başlangıca eklersen başlangıçta boş yere çalışmış olur. Sonra?

Kısacası eğer ara ara bu komut uygulansın diyorsan cron üzerine eğil.

crontab -e
ile aç, nano'yu seç. Son satıra şöyle bir şey ekle:

*/30 * * * * sync && echo 3 > /proc/sys/vm/drop_caches
Böylece 30 dakikada bir komut yürütülmüş olur.

Not: nano'da kayıt için ctrl+o ardından ctrl+x
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.