ADB 'yi nasıl güncellerim ?

Başlatan Conixcit, 27 Mart 2015 - 19:37:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Conixcit

Merhabalar,
Zamanında android telefonumu konsol üzerinden (adb ile) güncellemem gerekmişti ve ADB'yi bir şekilde yüklemiştim. Bir şekilde diyorum çünkü nasıl becerdiğimi hatırlamıyorum, ama sonunda terminalden "adb" yazdığım anda çalışıyordu. Hala çalışıyor... Gene güncelleme yapmam gerekti fakat bu sefer
ilgilenenler için adb sideload komutu.
'nu verdiğimde ADB'nin 1.0.32' veya daha yeni bir versiyonunun gerektiğini söylüyor. İşin sorunlu kısmıda burada, ben ADB'yi nasıl yüklediğimi bile hatırlamıyorum şimdi birde güncellemem gerekiyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Reverser

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

Conixcit

Alıntı yapılan: Reverser - 27 Mart 2015 - 19:40:54
şöyle bir bağlantı buldum ama nedir ne değildir bir fikrim yok. [1] http://forum.xda-developers.com/htc-one/general/tool-updated-adb-version-1-0-32-fastboot-t2932160
İnanılmaz hızlı yardımın için teşekkür ederim fakat dosya 524kb, sanırım bu geliştiriciler için bir şey çünkü bendeki ADB dosyları toplam 656 MB.

Edit : Şöye bir şey buldum ( http://developer.android.com/sdk/index.html#Other ) buradan 1.35 felan diyor, indiiriyorum eski ADB  dosylarını silip bunu oraya atacağım inanılmaz hızlı internetimle (!) inice deneyip yazarım.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 27 Mart 2015 - 20:12:08

sudo apt-get remove android-tools-adb android-tools-fastboot
ile ilk olarak mevcut ADB'yi kaldırdım, ardından
sudo apt-get install android-tools-adb android-tools-fastboot
ile yeniden ADB'yi yükledim fakat yine 1.0.31'i yükledi. Sitesinde 1.0.35 çıkmış fakat terminalden yükleyince 1.0.31 yüklüyor. Ne yapmalıyım ?

if

Hangi Ubuntu sürümünü kullanıyorsunuz?
apt-cache policy android-tools-adb

heartsmagic

İndirdiğin şeyden sonra neden tekrar depodan yüklüyorsun? Depoda gelen araçlardaki adb sürümü senin istediğin değildir muhtemelen. İndirdiğin şeyin içindeki adb'yi mevcut adb ile değiştirmelisin. adb /usr/bin içindedir muhtemelen. İndirdiğin şeyin içinden çıkan adb her neredeyse onu kopyalaman lazım diğerinin üzerine.

sudo cp /nerede/bu/yeni/adb /usr/bin
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.